Asiallisen tiedon omena ja Kunniarotta jaetaan viikonloppuna Tampereella

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2

"Leimautumispäivien" eli Tampereen pride-tapahtuman lauantaisen puistojuhlan yhteydessä valtakunnallisen Setan on määrä jakaa perinteinen Asiallisen tiedon omena ja Kunnarotta.

Tunnustuksen ja antipalkinnon jakaa Setan puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi noin klo 15.00 Laikunlavalla. Seta jakaa Asiallisen tiedon omena -kunniakirjan henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Kunniarotta-antipalkinnolla Seta puolestaan nuhtelee henkilöä tai yhteisöä, joka on toiminnallaan ylläpitänyt seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin perustuvaa syrjintää tai muuten vaikeuttanut seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten elämää.

Lauantaina 15. kesäkuuta Tampereen keskustassa järjestetään myös "Leimautumismarssi" -niminen pride-kulkue. Leimautumismarssi alkaa Tampereen Tullikamarinaukiolta puolen päivän jälkeen. Kulkue etenee Hämeenkadun kautta Laikunlavalle, jossa järjestetään iltapäivällä Leimautumispäivien pääjuhla. Laikunlava sijaitsee Tammerkosken rannan ja Keskustorin lähellä Tampereen Vanhan kirjastotalon puistossa.

Leimautumispäivillä juhlistetaan samalla 40 vuoden ikään ehtinyttä Pirkanmaan Setaa.

Tiistaista lauantaihin kestävään tapahtumaan kuuluu kulkueen ja puistojuhlan lisäksi esimerkiksi sateenkaarimessu, yhdenvertaisuuspaneeli, Homo-, lesbo-, transhistoria Tampereella -juhlaluento, Leimautumismarssin työpaja, Sateenkaariperheiden tapaaminen ja Hiv-tukikeskuksen Hiv-pikatestaus. Lisäksi järjestetään erilaisia iltabileitä. Myös Werstaan Hilpeys ja ennakkoluulo -näyttely avattiin Leimautumispäivien alkajaisiksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

***

Pride-tapahtumien vuosi 2013 alkoi Suomessa jo 22. - 24. helmikuuta järjestetyllä talvisella Rovaniemen Arctic Pride -tapahtumalla. Forssassa juhlittiin 26.4.2013 pride-hengessä. Joensuussa puolestaan järjestettiin 13. - 18. toukokuuta Hohto-sateenkaaritapahtuman. Tampereen Leimautumispäivät järjestetään 11. - 15. kesäkuuta. Helsinki Pride on vuorossa 24. - 30. kesäkuuta. Pori Pride järjestään 19. heinäkuuta kaupungin Jazz-tapahtuman yhteydessä.

www.leimautumispaivat.org
Seta: Valtakunnallinen Seta jakaa huomionosoituksensa Tampereella lauantaina
Pirkanmaan Seta 40 vuotta: Leimautumispäivät Tampereella 11. - 15.6.

2 kommenttia

veikkaan, että Kunniarotan saa Soini...
Soini olisi kyllä Rotan saajaksi vähän liian helppo maali, vaikka ristiretki Ranskanmaalle on sinänsä ihan Rotan arvoinen suoritus. Minä uskon kyllä, että on käytetty enemmän mielikuvitusta.