Rogersin "eläke" peruttu: pikasiirto huippuseuraan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Ossi Halme

Kaapista tullut huippujalkapalloilija Robbie Rogersin vetäytyminen jalkapallosta jäi vain parin kuukauden mittaiseksi.

Aikaisemmin tänä vuonna kaapista tullut jalkapalloilija Robbie Rogers, 25, ei lopetakaan uraansa. Kaapistatulon yhteydessä USA:n maajoukkueessakin pelannut Rogers ilmoitti vetäytyvänsä nurmikentiltä toistaiseksi.

Toisin kuitenkin kävi. Rogersin pelaajaoikeudet omistanut Chicago Fire antoi Rogersille luvan siirtyä lajin ehdottomaan huippuseura Los Angeles Galaxyyn. Los Angeles Galaxy on pääsarjatason hallitseva mestari ja seuralla on yhdessä DC Unitedin kanssa eniten mestaruuksia.

Rogers oli asettanut peliuransa jatkumisen ehdoksi, että voisi pelata lähempänä Kaliforniassa asuvaa perhettään ja muita läheisiään. Los Angeles Galaxylla oli sopivasti chicagolainen pelaaja Mike Magee, joka halusi hänkin olla lähempänä kotiseutuaan. Näin saatiin aikaiseksi melkoinen vaihtokauppa.

Samalla Rogersista tulee ensimmäinen MLS-sarjan (Major League Soccer) avoimesti homo jalkapalloilija. Aikaisemmin mm. David Testo on tullut kaapista, mutta hän kertoi asiasta vasta kentiltä vetäydyttyään. Testo toimii tällä hetkellä rugbytähti Ben Cohenin perustaman, homofobian vastaisen Stand Up –säätiön johtotehtävissä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rogersin siirto Galaxyyn tapahtui nopeasti ja hän pelaa ensimmäisen kerran jo sunnuntaina 26.5.2013. Virallinen kansainvälinen siirtotodistus (ITC) saapui vain muutamia tunteja ennen ottelun alkua. Rogers siirtyy suoraan pelaavaan kokoonpanoon.

Voit yli 100000 muun seuraajan kanssa seurata Robbien kuulumisia miehen Twitter-tililtä: https://twitter.com/robbierogers


Toimittajan kommentti

Koetinkivi oli alkujaan työkalu, jota vasten vedettiin esineitä, joiden jättämistä jäljistä pääteltiin esineen kulta- ja hopeapitoisuuksia. Robbie Rogers on nyt yksi urheilumaailman koetinkivistä, joilla mitataan urheilijoiden, lehdistön ja kannattajien henkistä kypsyyttä. Jos ja kun lopputulos näyttää urheilun siirtyneen tälle vuosisadalle, on yksi olettamus ja paljon pelätty mörkö osoitettu vääräksi.

Koska Suomen maaperällä otetaan ensimmäiset, hapuilevat askeleet kohti tätä päivää?

Jalkapalloammattilainen lopetti uransa – ja tuli kaapista
Kaapista tullut ex-pelaaja: ammattilaisjalkapallossa ei sijaa homoille
LA Galaxyn Robbie Rogers -kuvakooste

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!