IS uutisoi presidentti Niinistön tulleen suostutelluksi epämääräisen kristillisen kampanjan suojelijaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

IS: Niinistö suojelee kohukampanjaa
Kotimaa24 uutisoi laajasta uskonnollisesta kampanjasta, joka tulee näkymään myöskin laajasti katukuvassa ja suorina yhteydenottoina kansalaisiin.

IS: "Tasavallan presidentti Niinistö suojelee kristillistä kampanjaa, jonka järjestäjiin kuuluu muun muassa homojen eheyttämiseen liitetty järjestö."

Kampanjan otsikkona on "Mahdollisuus muutokseen". Mukana kampanjassa on 52 uskonnollista tai uskonnollisiin liikkeisiin liittyvää tahoa. Esimerkiksi Kansan Raamattuseura on antanut Rikotusta eheäksi -sielunhoitomalliin pohjautuvaa sielunhoitoterapeutin koulutusta. Tuon koulutuksen yhteistyökumppanina on toiminut Aslan ry, joka määrittelee homoseksuaalisuuden ongelmaksi, josta voi parantua eheytymällä uskonnolliseen ajatteluun pohjautuen.

Presidentin kansliasta todetaan, ettei siellä ole tiedetty ääri-ilmiöihin liittyvistä ulottuvuuksista. Kansliasta ilmoitetaan, että presidentin nyt hyväksymä suojelu voidaan myös perua, jos asiassa ei ole noudatettu hyvää tapaa.

Iltasanoman uutisessa kerrotaan myös, että pääministeri Jyrki Katainen harhautettiin vuonna 2011 samaan kampanjaan. Hän oli lähettänyt tervehdyksen, jota käytettiin näkyvästi kampanjan verkkosivuilla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kotimaa24:n uutisessa kerrotaan kampanjasta laajemmin. Järjestäjiin kuuluu myös kristillinen mediayhtiö IRR-TV.

KM24: Presidentti Niinistö suojelee evankelioimiskampanjaa
Seta: Eheytystoiminta kiellettävä laissa - presidentin kerrottava kantansa eheyttämiseen

2 kommenttia

"Harhautettiin...". Joo, joo. - Suomen suuntaan voidaan sanoa, että harhautettiin ja tarpeen tullen amerikkalaisille evankelikaalitahoille ihan jotain muuta. - IRR-TV liittyy niihin vaikutustahoihin, jotka olivat lopulta epäonnistuneen Suomi-TV:n takana. Kotimaan jutussa haastateltu IRR:n johtaja toimi alkuvaiheessa Suomi-TV:n asioissa.