Yksimielisyys syntyi kysymyksessä Helsingin nuorisojohtajasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Helsingin nuorisotoimenjohtajaksi on nousemassa apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen (sd) esittämä maisteri Tommi Laitio. Kau­pun­gin­hal­li­tus päät­ti maa­nan­tai­na yk­si­mie­li­ses­ti esit­tää val­tuus­tol­le Lai­tion va­lin­taa. Val­tuus­to kä­sit­te­lee asiaa en­si vii­kon kes­ki­viik­ko­na.

Ratkaisun taustana oli se, että demarit olivat ryhmänä kääntyneet Laition kannalle. Aiemmin demarit olivat kokoomuksen ohella tukeneet toista ehdokasta. Vihreät olivat olleet HS:n mukaan Laition kannalla koko ajan. Valinnasta näytti välillä kehittyvän arvopohjainen kilpailutilanne.

Tommi Laitio on tutkija ja kulttuurin toimija. Hän oli mukana homonuorille suunnatussa Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjassa ja Kaikki muuttuu paremmaksi -kirjan toimitusryhmässä. Seta palkitsi kampanajan kesällä 2011 Asiallisen tiedon omenalla. Lai­tio on aja­tus­hau­to­mo De­mok­sen pro­jek­ti­joh­ta­ja­na. Hän on ol­lut Hel­sin­gin yli­opis­ton yli­op­pi­las­kun­nan ja Suo­men yli­op­pi­las­kun­tien lii­ton pu­heen­joh­ta­ja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hel­sin­gin kunnallispolitiikassa oli pyöritelty va­lin­taa tou­ko­kuus­ta Nuo­ri­so­lau­ta­kun­ta kannatti Pää­kau­pun­ki­seu­dun par­tio­lai­set ry:n toi­min­nan­joh­ta­jaa Ta­pa­ni Tul­kkia. Hä­nen ta­ka­naan oli­vat tuol­loin Sdp ja ko­koo­mus.

Uutinen Helsingin Sanomissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!