Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja: homopelaajat, tulkaa kaapista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Ossi Halme

Saksan jalkapalloliitto DFB:n vaikutusvaltainen puheenjohtaja Theo Zwanziger , 66, rohkaisee seksuaalivähemmistöihin kuuluvia pelaajia tulemaan avoimesti esille. Zwanziger puhui ”paikallisessa Vierumäessä”, Sportschule Hennefissa. ”Saksan mielipideilmasto on nykyään aivan toisenlainen, paljon vapaamielisempi kuin mitä se oli vuosia sitten”, sanoi Zwanziger.

Theo Zwanziger vertasi urheilua toiseen raadolliseen alaan, politiikkaan, ja mainitsi esimerkkinä Berliini avoimesti homon pormestari Klaus Wovereitin, joka on saanut vaaleissa jatkokauden. Hän myös korosti sitä, että ammattilaispelaajat osaavat suhtautua tähänkin asiaan ammattimaisesti ja että faneille tärkeintä ovat suoritukset kentällä.

Toisenlaista viestiä lähetti taannoin Saksan maajoukkuekapteeni Philipp Lahm. Vaikka keväällä puheenjohtajuuden jättävä Zwanziger sanoi, että hänen viestinsä ei ollut tarkoitettu tölväisyksi Lahmille, on kansainvälinen lehdistö tulkinnut puheenvuoroa sellaiseksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Saksan jalkapalloympyröissä Zwanzigerin linjoilla ovat olleet huippupelaajista mm. Manuel Neuer ja Mario Gomez. Kolmikko on saanut nettikeskustelussa runsaasti tukea ja arvostusta aiheen ottamisesta esille ilman, että kenelläkään heistä olisi ns. oma lehmä ojassa.

[Kuva julkaistu CC-lisenssillä. Kuva: © C Manuel Heinrich - Wikimedia Commons - CC-BY-SA-2.5]

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!