Yle-Lahti kertoo: Valelesboja liikkeellä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5


Rekisteröidyssä parisuhteessa elävät saavat suuremman opintotuen, koska vanhempien tulot eivät vaikuta tuen määrään. Ylen Lahden toimitus kertoo Idasta ja Tiiasta, jotka solmivat rekisteröidyn parisuhteen osaksi piloillaan, mutta taloudellinen vaikutus oli suuri: Kelalta tulee 447 euroa kuussa.

Kelasta kommentoidaan: Joskus naiminen kannattaa rahallisesti. Vaikka nuori asuisi kotona, mutta on rekisteröidyssä parisuhteessa tai avioliitossa, Kela ei voi vähentää opintotukea vanhempien tulojen perusteella. Kela ei käy kurkkimassa makuuhuoneen tilannetta.

Alle 20-vuotiailla vahempien tulot vaikuttavat opintotukeen, mutta jos ollaan naimisssa tai rekisteröidyssä suhteessa, vanhempien tulot eivät vaikuta. Idalle ja Tiialle oli parisuhteesta muutakin hyötyä: riittää yksi kotivakuutus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myöhemmin, 20-vuotiaana, kannattaa erota. Puolison tulot vaikuttavat työmarkkinatukeen ja toimeentulotukeen.

Yle on otsikoinut uutisensa: Valelesbot huijaavat Kelalta rahaa

5 kommenttia

Minusta on käsittämätöntä, että vanhempien tulot vaikuttavat täysi-ikäisen asemaan. Kummallista, ettei tuota asiaa saada korjattua.
Otsikointi kyllä hieman kummastuttaa, ei kai rekisteröity parisuhde kysy eritystä sukupuolista mieltymystä? Ja onko tuo huijaamista, jos se on byrokraattisesti mahdollista?