Costa Rican perustuslakituomioistuin sallii homojen vierailut kumppanin luona vankilassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Costa Rican vankeinhoitosäännöstö on tähän asti kieltänyt homoseksuaalisia vankeja ottamasta vastaan samaa sukupuolta olevia kumppaneitaan. Maan perustuslakituomioistuin on kumonnut tämän kiellon, jota se pitää perustuslain vastaisena.

Costa Rican perustuslakituomioistuin on julkaissut päätöksensä kumota homofobinen määräys, jolla homoseksuaalisia vankeja on estetty ottamasta vatsaan samaa sukupuolta olevia kumppaneitaan. Tuomioistuin oli tutkinut Costa Rican vankeinhoitosäännöstön 66 pykälää, jonka mukaan kuka tahansa saa vastaanottaa vierailulle kumppaninsa, kunhan henkilöt ovat eri sukupuolta.

Perustuslakituomioistuimen mukaan 66 pykälä on perustuslain vastainen, minkä takia pykälä on kumottu, jaa maan homoseksuaaliset vangit saavat ottaa vastaan samaa sukupuolta olevien kumppaniensa vierailuja. Kolme perustuslakituomioistuimen neljästä jäsenestä oli puolustanut päätöstä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajava aktivisti Yashin Castrillo uskoo päätöksen edesauttavan samaa sukupuolta olevien henkilöiden parisuhteiden aseman kohentamista.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!