Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto haastaa opiskelijajärjestöt mukaan kampanjaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Amerikkalainen It Gets Better -kampanja sai suomalaisen version: "Kaikki muuttuu paremmaksi" -kampanjan. Tv-kanavat ovat jo luvanneet esittää kampanjavideon, ja esim. huomenna tiistaina video tulee YLEn aamu-tv:ssä. Samassa yhteydessä keskustellaan kampanjan taustasta.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO haluaa koulut ja oppilaitokset mukaan, ja parhaiten se tapahtuisi niin, että opiskelijajärjestöt liittyisivät kampanjaan. Sen vuoksi ViNO haastaa opiskelijajärjestöt tähän suvaitsevaisuukampanjaan.

ViNO muistuttaa tiedotteessaan., että homokeskustelu helposti masentaa normista poikkeavia nuoria. Oppilaitosten tehtävä on tukea ja hyväksyä kaikenlaiset nuoret, ei vain niitä, jotka sopivat hyvin stereotyyppiseen maailmankuvaamme. ViNOn opiskelijavaltuuskunnan puheenjohtaja Fatim Diarra sanoo, että tavallisuus on myytti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kampanja voi auttaa muitakin itsensä erilaisiksi tuntevia oppilaita kuin seksuaalisiin vähemnmistöihin kuuluvia. Toisen asteen oppilaitoksissa moni nuori vasta etsii itseään ja seksuaalista identiteettiään. Jotta nuori voi kasvaa eheäksi aikuiseksi, tarvitaan toisten oppilaiden ja opettajien hyväksyntää sekä oikeanlaista ilmapiiriä. Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanja avaa silmiä, kannustaa oppilaita puhumaan erilaisuudesta ja auttaa asettumaan toisten asemaan.

http://www.vino.fi/kannanotot-ja-tiedotteet/444-vihreiden-nuorten-ja-opiskelijoiden-liitto-haastaa-opiskelijajaerjestoet-mukaan-kaikki-muuttuu-paremmaksi-kampanjaan

1 kommenttia

Loistavaa! Toivottavasti tämän jälkeen yksikään epätoivoinen nuori ei enää ajaudu huonoimpaa ratkaisuun.
Omista kokemuksistani: http://bit.ly/9GsdnU