Koskettava puheenvuoro Texasista: Kaikki kääntyy parempaan päin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Ensimmäinen avoimesti homo kaupunginvaltuutettu Fort Worth Cityssä Texasissa Joel Burns piti koskettavan "It Gets Better"-puheen nuorille kaupunginvaltuuston kokouksessa. Hän itse näyttää esimerkkiä, miten kaikki muuttuu paremmaksi.

Valtuutetuilla on mahdollisuus käyttää “announcement time” -puheaikaa. Teksasilaisella valtuutetulla on harvoin mahdollisuuksia päästä kansallisiin uutislähetyksiin. Nyt näin tapahtui. Joel Burns vahvalla tavalla vetosi teini-ikäisiin olemaan vahvoja kiusaamisen ja häirinnän edessä.

Joel Burns näytti kuvia nuorista, jotka ovat tehneet itsemurhan. Hän kertoi omista ongelmistaan, kun hän kasvoi Texasissa. Pienessä kaupungissa nuoren ihmisen oletetaan olevan tietynlainen. Mutta kun nuoren tunteet kehittyivät, ne olivat outoja ja erilaisia. Hän ei ollutkaan sellainen kuin odotettiin.Yhdeksännellä luokalla hänet mukiloitiin. Häntä haukuttiin hintiksi ja että hän tulisi kuolemaan ja joutuisi helvettiin - sinne hän kuuluu.

Joel Burns kertoi myös 13-vuotiaasta Seth Walshista, jota oli rääkätty vuosia. Muut oppilaat sanoivat hänelle, että maailma ei enää tarvitse muita queer-ihmisiä.

Joel Burnsin puhe tajoaa toivoa. High school oli vaikea, coming-out oli vaikea, mutta sitten elämä meni paremmin. Asiat tulivat helpommiksi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Puhe on tässä videona.

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Hetero
  • 1.11.2010, 13.26
Katsoin ystäväni vinkistä Joelin videon. Se todellakin on autenttisuudessaan ja tolkukkuudessaan koskettava. Itkin kuin Niagara. Luulin, että nyt viimeistään kaikille olisi selvää, että kiusaaminen on väärin.

Mutta vielä mitä! Tulin katsoneeksi Joelille lähetettyjä kommentteja enkä ollut uskoa silmiäni. Mitä törkyä! Olen toki tiennyt, että homoja syrjitään kuten muitakin vähemmistöjä, mutta en ole ikäpäivänä voinut kuvitella ihmisten olevan noin ilkeitä.

Toisaalta eräiden kommenttien oksettavuus on todiste siitä, että Joel Burnsin puhe on enemmän kuin paikallaan. Tuollaisille puheille on tultava loppu. Joku raja se on sananvapaudellakin!