Folsom Europen yhteenveto

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

11.9.2010 Esitteitä takavarikoitiin

Folsom Europe oli jo viikko sitten. QX kertoi, miten kesken juhlien paloautot ulisten tulivat paikalle. Oli tullut väärä hälytys: hotellin kellarikerros on tulessa. Nahka- ja fetissiväki käytti tilaisuutta hyväkseen, ja sadat vieraat poseeraavat kuvissa yhdessä palosotilaiden kanssa. Luultavasti joku paikallinen asukas oli tehnyt aiheettoman hälytyksen.

Poliisien valitetaan olleen nyrpeitä. Katujuhlan vieraiden joukossa oli paljon unovrmuissa olevia "kilpailevia valepoliiseja" eri maista.

Folsom-vieraita oli 15 000 ja hyväntekeväisyysraha kerättiin samoin 15 000. Kukin juhlavieras antoi siis keskimäärin euron. Niukkaa on!

Berliinin terveysvirasto tarkasti paikkoja ja huomasi terveysryhmä Mancheckin tiskillä esitteitä, joissa kuvattiin kovaotteisia akteja. Esitteet takavarikoitiin nuorisolle haitallisina. Taiteilija Sepp of Vienna joutui luopumaan fetissiesityksistään ja myös paikallisen aids-tukikeskuksen esitteet joutuivat syyniin. "Kovat otteet" eivät kuulu kaduille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


6.9.2010 QX:n kuvareportaasi

QX:n jutussa on mainittu myös Helsinki. Kuvareportaasissa on kuvia kiiltäväasuisista juhlavieraista. "Hurjaa" kuten ent. puolustusministeri Elisabeth Rehn sanoisi.

http://www.qx.se/Vimmel/15291/25000-pa-fetischfesten-folsom-

4.9.2010 Superjuhlat

Lähes kaikki Berliinin homoalueen baarit ja varustekaupat Fuggerstrassen ympäristössä ovat mukana Folsom Europe- tapahtumissa. Malli on saatu Amerikasta. Viime vuonna kävijöitä oli 25 000. Nyt on jo seitsemäs kerta. Lauantaina klo 13 Suomen aikaa avautuu katujuhla homokortteleissa. Edellisinä vuosina on osanottajia muistutettu asiallisesta käyttäytymisestä päivänvalossa kadulla. Kaikki eivät muista, että ympärillä asuu ihmisiä. Sen takia tunnussanana on ollut: RESPECT. Iltajuhliin odotetaan 5 000 kävijää.

Berliinin pääsiäisjuhla ja Folsom Europe ovat melkoinen rahasampo. Tuhansien vieraiden mukana tulee iso annos lisärahaa bisnekselle. Folsom Europe mainostaa, että rahaa kerätään yleishyödyllisiiin tarkoituksiin. Viiden vuoden aikana on kerätty yhteensä 50 000 euroa mm. aids-työtä tekeville järjestöille. Summa ei vaikuta mitenkään erityisen suurelta. Helluntaiherätyksen kesäjuhlilla yhden illan kolehtituotto on enemmän. Mihin muut voitot menevät, siitä ei puhuta.

Berliinissä on paljon alan putiikkeja. Monet matkalaukut ovat täynnä kumiasuja, kun lähdetään paluumatkalle koto-Suomeen. Nahka alkaa olla out, kumi on nousussa.

Jo toisena vuonna peräkkäin naisille on omaa ohjelmaa. Eilen perjantaina avautui naisten SECLUSIVITAETEN SM-Folsom-Salon: Leather Women in Berlin! Stories from the womens liberation movement.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!