Fenixissä keskusteltiin Gay Friendly Helsingistä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 3

Helsinkiläinen ravintola Fenix osoitteessa Eerikinkatu 14 aloittaa keskusteluiltojen sarjan. Ensimmäinen teema torstaina 6.5.2010 oli Gay Friendly Helsinki. Siitä aiheesta on nyt ainakin vuoden puhuttu mediassa, ja Helsingin matkailusivuilla on HLBTI-väelle omat sivut. Kaikki eivät ymmärrä sitä, että homot ja lesbot tarvitsevat omia gay friendly –palveluita, mutta läntisessä Euroopassa on jo hyvin tavallista, että homo- ja lesboturisteja varten on omia oppaita ja netin palvelusivustoja.

Fenixin keskusteluiltojen ideasta ja myös tulevista teemoista puhuvat seuraavassa haastattelussa idean "isä ja äiti" Marko Kaasinen ja Minna Vänskä.
KUUNTELE

Sen jälkeen on äänikuvana keskustelun alkupuoli. Taustalla kuuluvat normaalit ravintolaelämän äänet iloineen ja suruineen.

Audio
Audio
Keskustelutilaisuuden alkupuoli. Mukana Helsingin kaupungin matkailutoimiston edustaja ja muutama yrittäjä.
Audio
Oikealla tilaisuuden puheenjohtaja Minna Vänskä ja vastapäätä matkailutoimistosta Meeri Stanley.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Palvelija
  • 6.5.2010, 14.25
Jos tämä kohderyhmä kokee saavansa muita asiakkaita huonompaa palvelua, niin vaatimalla, että heille pitäisi olla erityisen ystävällisiä asettaa muut, kohderyhmään kuulumattomat, vuorostaan eriarvoiseen asemaan. Eikö palvelujen tarjoajien pidä olla ystävällisiä kaikille asiakkaille, poliittiseen näkökantaan, sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.
HLBTI-väki ei tietääkseni vaadi, että heitä pitäisi yleisesti ottaen kohdella _erityisen_ ystävällisesti, vaan pelkästään ystävällisesti.

Toisaalta yksityinen palvelujen tarjoaja voi aivan vapaasti valita, kenelle on ystävällinen, eli ketä hän haluaa asiakkaikseen houkutella. Niinpä jotkut palveluyritykset haluavatkin ilmoittaa, että heillä HLBTI-ihmiset voivat olla varmoja asiallisen ystävällisestä kohtelusta - eli että heitä ei ainakaan kohdella huonosti sen takia, mitä he ovat. Se ei ole pois keneltäkään muulta - vai onko?