Malmön nahkakerho ainoa elinvoimainen järjestö

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Malmön nahkakerhon SLM Malmön puheenjohtajana on 17 vuotta ollut Örjan Schönberg. Nyt hän lopettaa ja jatkaa kunniapuheenjohtajana. QX:n haastattelussa hän toteaa, että on ollut hyviä ja huonoja aikoja. Örjan tunnetaan kuitenkin pitkään kestäneestä optimismistaan, samanlaisesta, jollaista kerrotaan olleen myös MSC Finlandin entisellä puheenjohtajalla, Leekulla; hän tuli rohkeasti julkisuuteen myös HIV-asioissa.

Järjestön ensimmäiset juhlat olivat vuonna 1990 ja silloin jäseniä oli vain tusinan verran. Juhliin satsattiin rahaa iso summa, ja kaikki meni hyvin ja väkeä tuli juhlimaan. Tällä hetkellä järjestössä on jo 150 jäsentä ja oma klubihuoneisto. Vuosien mittaan tulee kuitenkin jonkinlaista "järjestöväsymystä", eivätkä ihmiset miellä, että se on heidän oma klubinsa eikä osa kaupallista baarimaisemaa. Kuitenkin SLM Malmö on ainoa hlbt-yhdistys, jolla on elinvoimaa Malmön seudulla.

SLM:llä on oma sosiaalinen funktionsa. Yhteisissä illoissa seksi ei ole kaiken keskipisteenä, vaan ihmiset juttelevat paljon keskenään. Eikä siellä tunneta "ikärasismia".

(QX)

=====

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Historiaa on tehty myös Ruotsin RFSL:ssä. Heidän talonsa Sveavägenillä on ollut toiminnassa tasan 20 vuotta. Alakerta tosin on muuttunut Lidliksi. Ennen siinä oli kahvila, kirjakauppa ja yökerho, mutta näin muuttuu maailma.

Valokuvia 20 vuoden takaa, mukana kuuluisuuksia
http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5894

=====

Uusi QX-lehti on taas ladattavissa verkosta. QX on valinnut Ruotsin seksikkäimmän miehen. Tässä hän on
http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=5896

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!