Folsom Europe: muita ihmisiä kunnioitettiin

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

9.9.2009 "Tuskin kuuli saksankielistä sanaa"

Jürgen Rentzel, Folsom Europen järjestäjä ja tiedottaja kertoi kuudennesta Folsom Europe -tapahtumasta. Tapahtuma oli upea. Ennusteiden mukaan piti olla sadetta, mutta todellisuudessa sää oli mainio.Vain yksi parin minuutin sadekuuro. Osanottajia oli n. 24 000, mukaanluettuna kaikki tapahtumat, myös katujuhla. Juhlilla käy monenlaisia fetissityyppejä, mutta nahkamiehet olivat vahvimmin edustettuina. Eri fetissityyppien kirjo kuitenkin jatkuvasti kasvaa.

Berliiniläisiä oli luonnollisesti aika paljon mukana. Oli joitakin transihmisiäkin joukossa. Mutta Folsom Europe on hyvin kansainvälinen tapahtuma. Kovin paljon siellä ei saksankieltä kuullut. Erityisen paljon tuli väkeä Espanjasta, USAsta. Kandasta ja Englannista. Monet näistä merentakaisista vieraista jää Berliiniin koko viikoksi. Berliinin turistiviranomaiset ovat tunnustaneet tämän tapahtuman merkittävyyden turismille.

Entä Respect-kampanja? Asukkaiden valitukset viime vuosina on otettu vakavasti. Yhtään valitusta ei tähän mennessä ole tullut.


8.9.2009 Juhlat pidetty - kuvakavalkadi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Juhlat on pidetty. Juhlakansaa oli tullut eri puolilta Eurooppaa. Väkeä oli ainakin 20 000. Suomalaisiakin näkyy QX:n kuvakavalkadissa.

http://www.qx.se/noje/11533/tiotusentals-fetischmanniskor-pa-folsom-i-berlin


26.8.2009 Pormestari tervehtii Berliiniin saapuvia


Berliinin pormestari Wowereit on jälleen tervehtinyt Berliiniin saapuvaa juhlakansaa. Juhlapaikkana on erityisen "kirjava" alue Nollendorf-platzin ja Wittemberg-platzin välillä Berliinin sydämessä. Viime vuonna alueen asukkaat valittivat joidenkin juhlijoiden julkeasta käyttäytymisestä kaduilla keskellä päivää. Järjestäjät ovatkin käynnistäneet Respect-kampanjan. Jokaisen on kunnioitettava tiettyjä käyttäytymisen perusssääntöjä. Huumeita ei hyväksytä. Paljaita sukuelimiä ei saa olla näkyvissä. Seksiä vain sisätiloissa pimeissä huoneissa - ei kaduilla. Seksin on oltava safesexiä. Vessat ovat ilmaisia. Asukkaiden pihoilla ei saa käydä kuseksimassa. Muita ihmisiä on kunnioitettava.


Nahan ja fetissien tulva?


BOX-lehden pääkirjoituksessa kysellään: Mistä tällainen nahka- ja fetissi-ihmisten tulva johtuu? Miksi se on niin näkyvää ja suosittua? Pääkirjoituksen kirjoittaja sanoo, että ehkä se on ilmausta siitä, että ei ole vain yhtä homo/lesboidentiteettiä. Monet tavoittelevat kauneusihanteita ja ideaalikroppaa. Mutta on myös muita. On vanhempia homoja ja lesboja ja niitä, jotka haluavat pukeutua nahkaan. He eivät tavoittele sileäksi ja karvattomaksi ajeltuja rintoja tai superhienoja kampauksia. He saavat näyttää sellaisilta kuin ovat. Ei mitään ideaalivartaloita. Ei edes kauniita. Ei uusimmissa muotialushousuissa. He voivat pukeutua nahkaan, he voivat olla karvaisia, ja karvoja voi kasvaa jopa jaloissa tai hartioilla tai rinnassa. Tai he voivat olla täysin karvattomia. Siitä huolimatta he voivat näyttää homoilta ja lesboilta, jotka ylpeästi hyväksyvät itsensä.

On vain totuttava siihen, että on monia homo/lesboidentiteettejä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!