Jääkiekkomaailmassa jälleen näkyvä kaapistatulo

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

AHL-selostaja Jason Shaya kertoi homoseksuaalisuudestaan ja toivoo avoimuudellaan auttavansa muita tulemalla ulos kaapista. Utica Cometsin AHL-joukkueen pelien äänenä toimiva Shaya kertoi seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan TSN-televisiokanavan verkkosivulla julkaistussa jutussa.

Asiasta uutisoineen nhl.com -sivuston mukaan Shaya kertoo olleen henkisesti raskasta paljastaa sellainen asia, jota on pitänyt pitkään salassa suurimmalta osalta ihmisistä. Hän totaa, että ennakkoon ei voi tietää, miten ihmiset asiaan reagoivat. Asiasta kertomisen jälkeen hän lopulta sai kannustusta. 

Shaya kertoo saaneensa pitkään mietinnän alla olleeseen kaapistatuloonsa apua aiemmin kaapistatulleilta pelaaja-agentti Bayne Pettingerilta, NFL-pelaaja Carl Nassibilta ja NHL-lupaus Luke Prokopilta. Hän toivoo, että hänen päätöksensä tekisi asian helpommaksi seuraavalle ihmiselle.

- Oikeastaan minulla oli tähän kaksi syytä. Ensimmäinen ja tärkein on se, että saan olla oma itseni. Toinen on se, että tunsin olevani tämän velkaa seuraavalle ihmiselle. Koin tietynlaista velvollisuudentunnetta tehdä tämän niin, että joku tämän asian kanssa painiva voi pohtia ja päättää, että minäkin teen tuon nyt, Shaya sanoi nhl.com -sivuston mukaan.

- Tästä eteenpäin tärkein asia on, että tämä voisi auttaa muita. Jos voin auttaa jotakuta muuta, autan varmasti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Shaya on nhl.com -sivuston mukan ollut aina jääkiekkofani. Hän on pelannut itsekin nuorempana maalivahtina ja ollut harjoituksissa maalivahtina joissain joukkueissa, joiden selostajana hän on toiminut. Hänen unelmanaan on olla joskus virallinen ääni jollekin NHL-joukkueelle, ja hän on tuuraajana päässytkin toteuttamaan tämän toiveensa.

Vuonna 1936 perustettu AHL (American Hockey League) on Pohjois-Amerikassa pelattava jääkiekon ammattilaissarja, jossa pelaa kolmekymmentä joukuetta. Joukkueet ovat NHL-organisaatioiden farmiseuroja. Monien sarjan pelaajien tähtäimessä on Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL ja kokeneempien pelaajien kohdalla NHL-joukkueissa ei ole juuri tarjolla sopivaa paikkaa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!