Keski-Uudellamaalla vietetään pride-viikonloppua 3.-5.9.

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.–5.9.2021 juhlitaan Keski-Uudenmaan ensimmäistä Pride-tapahtumaa, jonka toteuttaa yhteistyössä Tuusulan kunta sekä Järvenpään ja Keravan kaupungit. Perjantaina myös Mäntsälässä järjestetään pride-tapahtuma.

Keski-Uudenmaan Pride

- Keski-Uudenmaan Pride-tapahtuma sai alkunsa keväällä 2021 kun sekä Tuusulassa että Järvenpäässä tehtiin tapahtumasta valtuustoaloitteet. Molemmat Tuusulanjärven kunnat hyväksyivät aloitteet ja matkan varrella mukaan liittyi myös Keravan kaupunki, kerrotaan Tuusulan kaupungin julkaisemassa tiedotteessa.

Tänä vuonna tapahtuman toteutuksesta vastaa Järvenpään kaupunki – ensi vuonna pääjärjestäjänä toimii vuorostaan Tuusulan kunta.

Tapahtumaviikonloppu huipentuu kaikille avoimeen Puistojuhlaan, jota vietetään Järvenpään Rantapuistossa lauantaina 4.9. Tapahtuman ohjelma alkaa klo 15 ja jatkuu aina klo 22 asti. Tapahtuma järjestetään terveysturvallisesti AVI:n ja THL:n ohjeita noudattaen. Puistojuhla tarjoaa taide- ja musiikkiesitysten lisäksi monipuolista alueohjelmaa yhdistysten, kuntien ja yritysten puolesta. Sisältö vaihtelee keskustelutuokioista kukkien sidontaan ja muodista toiminnallisiin aktiviteetteihin. Tuusulan kunta on paikalla Puistojuhlassa omalla telttapisteellään.

Kaupungeilla ja kunnilla on viikonlopun aikana alueillaan Pride-liputus. Liputus alkaa perjantaina 3.9. jatkuen sunnuntaihin 5.9. saakka.

Mäntsälä Pride 2021

Keski-Uudenmaan kuntien pohjoispuolella sijaitsevassa Mäntsälässä pride-tapahtuma järjestetään perjantaina 3. syyskuuta. Ensimmäisen Mäntsälä Priden tapahtumapaikka on Kultuurimeijeri, jossa erilaista ohjelmaa on iltapäivästä lähtien. Tapahtuman järjestävät Meidän Mäntsälä ry ja Mäntsälä Pride.
 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!