Pakistan kieltää deittisovelluksia

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Pakistan kieltää "moraalittomuuteen" kannustavia deittisovelluksia. Maan viestintäviranomaiset ovat ilmoittaneet, että hlbti-vähemmistöille suunnattu Grind ja laajemmalle yleisöölle suunnattu Tinder sekä kolme muuta palvelua ovat vastedes kiellettyjä.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Pakistanissa kaikki avioliiton ulkopuoliset seksuaalisuhteet kuten myös samaa sukupuolta olevien suhteet ovat laittomia. Vapaaehtoisesta seksin harrastamisesta samaa sukupuolta olevan kanssa voidaan tuomita vankeuteen kahdesta kymmeneen vuoteen. 

Viestintäviranomaiset ovat ottaneet suurennuslasin alle myös joukon muita verkkopalveluja ja vaatineet poistamaan pakistanilaisen yleisön nähtäviltä säädyttömän ja moraalittoman sisällön. Myös maan hallintoa arvostelevaa sisältöä on vaadittu poistettavaksi. Vaatimukset ovat kohdistuneet esimerkiksi TikTok- ja YouTube-palveluihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aiemmin Pakistanissa viranomaiset ovat puuttuneet esimerkiksi seksuaalivähemmistöille informaatiota tarjoaviin verkkopalveluihin

Pakistanissa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asema on heikko. Sen sijaan sukupuolivähemmistöjen olemassaolo tunnustetaan. Vuodesta 2010 lähtien maassa on sallittu juridisen sukupuolen vahvistaminen ja myös kolmas juridinen sukupuoli on käytössä. Sukupuolivähemmistöjen syrjintäsuojalainsäädäntö tuli voimaan vuonna 2018.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!