Mies tuomittiin Isossa-Britanniassa 48 mieheen kohdistuneesta 159 seksuaalirikoksesta

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
Raynhard Sinaga (kuva: AFP / Lehtikuva)

Isossa-Britanniassa Manchesterissa asunut indonesialainen Reynhard Sinaga, 36, sai elinikäisen vankeusrangaistuksen 159 seksuaalirikoksesta, jotka kohdistuivat 48 mieheen. 

Asiasta on kertonut esimerkiksi BBC, The Guardian ja laajasti muukin brittimedia.

Sinagan tekemiksi todetuista seksuaalirikoksista 136 oli raiskauksia ja 15 seksuaalista hyväksikäyttöä. Hän toimi vuosikaudet odottamalla miesuhrejaan kotinsa lähettyvillä sijaitsevien illanviettopaikkojen edessä ja tarjoamalla päihtyneille uhreille apuaan, esimerkiksi yöpaikkaa tai mahdollisuutta ladata puhelinta. Joissain tapauksissa tämä houkutteli "jatkoille". Saatuaan miehen houkuteltua asunnolleen, hän huumasi tämän. Uhrit olivat täysin tietämättömiä yön aikana tapahtuneesta, kunnes poliisi asian tutkimisen yhteydessä otti yhteyttä. Uhriksi joutuneet ovat olleet pääsääntöisesti heteromiehiä.

The Guardian kertoo indonesialaisen opiskelijan tekojen alkaneen vähintään 2,5 vuotta mutta oletettavasti pidempäänkin ennen kiinnijäämistä. Sinagan puhelimen videotallenteet nähneet viranomaiset arvioivat uhriluvuksi jopa 195, mutta kaikkia ilmi tulleita uhreja ei ole saatu tavoitettua. Sinaga yhtyi uhreihinsa useimmiten suojaamatta.

Rikokset paljastuivat kesäkuussa 2017 Sinagan houkuteltua luokseen 18-vuotiaan miehen. Tämä heräsi yöllä vatsaltaan, farmarit ja bokserit vedettynä alas. Miehen tajuttua olevansa seksuaalisen hyväksikäytön kohteena, tämä hyökkäsi Sinagan kimppuun ja mukiloi perinpohjaisesti. Mies soitti paikalle poliisin. Sinaga oli loukkaantunut vakavasti, joten paikalle saapui myös ambulanssi. Tässä yhteydessä 18-vuotias pidätettiin epäiltynä pahoinpitelystä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pian poliisille alkoi kuitenkin valjeta tilanteen oikea laita.

Kun poliisi halusi tutkia Sinagan puhelimen, antoi tämä väärän salasanan useita kertoja. Kun hän lopulta antoi poliisille oikean puhelimen avaamiseen tarvittavan pin-koodin, löytyi laitteelta videoita Sinagasta raiskaamassa nuoria miehiä, jotka näyttävät nukkuvan. Toisessa puhelimessa videoita oli vielä lisää.

Asiaa koskevia oikeudenkäyntejä oli kaikkiaan neljä, joista ensimmäinen pidettiin kesällä 2018. Sinaga kuvasi itseään "naismaiseksi homoksi" ja väitti "seksuaalisesti uteliaiden" uhrinsa pitäneen häntä ns. "ladyboyna". Hän kertoi miesten lähestyneen häntä asuntonsa lähellä. Tarkoituksena oli seksileikki, jossa Sinaga yhtyisi nukkumista teeskentelevään mieheen. Sinagan mukaan häntä vastaan todistaneet miehet valehteleivat oikeudessa, koska "ei ole helppoa kertoa homoudestaan". Hän viittasi myös "sisäistettyyn homofobiaan". Sinagan mukaan kaikki teot tapahtuivat yhteisymmärryksessä.

Tuomari määräsi, että Sinagan on kärsittävä elinkautista vankeusrangaistusta vähintään 30 vuotta ennen mahdollistuutta vapautua.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!