Rugbypelaaja väittää Australian metsäpalojen olevan Jumalan rangaistus samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimisesta

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 1
Rugbupelaaja Israel Folau (kuva: Saeed Khan / AFP / Lehtikuva)

Australian näkyvimpiin urheilijoihin kuuluva rugbypelaaja Israel Folau väittää maassa riehuvien metsäpalojen olevan Jumalan rangaistus siitä, että maassa on sallittu samaa sukupuolta olevien avioliitot ja naisilla on mahdollisuus aborttiin. Hän syyttää tragediasta "vääräuskoisia" paikallisen uskonyhteisön sivulla julkaistussa Facebook-viestissä.

- Jumala sanoo, että vain mies ja nainen voivat olla yhdessä. 

Folaun mukaan monet metsäpalot lyhyessä ajassa eivät ole sattumaa, vaan kyse on Jumalan viestistä ihmiselle: on kaduttava ja tehtävä parannus. Hänen mukaansa lainsäädäntö on muutettava sellaiseksi kuin se kerran oli. Folau arvelee, että nyt koettu on vain esimakua Jumalan tuomiosta. Viranomaisten mukaan metsäpalojen syttymissyynä ovat kuitenkin ihmisten varomaton tulen käsittely ja myös tahallisuus.

Folau on aiemminkin kommentoinut seksuaalivähemmistöjä. Keväällä 2018 hän kommentoi Instagramissa, että homot joutuvat helvettiin, mikäli eivät "sovita syntejään". Myöhemmin hän perusteli kommenttiaan raamatuntulkinnallaan. Hänen mukaansa kyse ei ole homofobiasta. Folau on myös kertonut paholaisen sokaisseen monet ihmiset, kun Australia tunnusti kolmannen sukupuolen juridisesti.

Folau erotettiin keväällä NSW Waretahs -joukkueesta sekä Australian Rugbyliitosta, ja nyt hän käy oikeustaistelua maan liittoa vastaan, perusteena uskonnonvapautensa. Hän on onnistunut keräämään runsaasti rahaa konservatiiviskristillisen järjestön Australia Christial Lobby (ACL) -järjestön verkoosivuilla. Aiemmin hän yritti kerätä rahaa toisessa palvelussa, mutta se sulki rahankeruun ja palautti varat lahjoittajille. Perusteena oli alustan sitoutuminen vähemmistöjen syrjimättömyyteen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Folaulla oli ennen kohuja nimekkäitä sponsoreita ja hänen urheilusopimuksensa arvo on ollut useita miljoonia.

Asia on ollut esillä laajasti australialaisviestimissä.

Folau on taustaltaan mormoni, mutta vuosikymmenen alussa hän siirtyi helluntailiikkeeseen kuuluvan Assemblies of God -kirkkokunnan yhteyteen.

1 kommenttia

Rugbupelaaja Israel Folau: "jumala sanoo, että vain mies ja nainen voivat olla yhdessä"

Mutta hän pelaa siis rugbyä, vain miesten kesken :D

Ja siellä hänen uskomuksensakin "taivaassa" on vain miehiä; se miehen kuvatus-jumala, vain mies-"enkeleitä", vain "jumalan pojat" (se viimeisin jumala-isänsä ristiinnaulituttama ja ne aiemmat jumala-isänsä vedenpaisumuksessa hukuttamat ihmisen tyttäriä vaimoikseen ottamat "jumalan pojat").
Eipä siis ihme että hän on ihan tulisilla hiilillä "vain" miesten kesken oloista.

Sitä se uskonnollinen aivopesu teettää, tuollaista hänenkin luonnotonta harha-ajattelua.