Berliinin pääsiäinen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Kevään huipputapahtuma nahka-, fetissi- ja motoristipiireissä on ollut Berliinin pääsiäinen (Easter in Berlin) jo vuodesta 1974 alkaen. Nyt vietetään 35-vuotispäiviä. Jo 1970-luvulla oli suomalaisia nahkahomoja, jotka suuntasivat pääsiäisenä Berliiniin. Silloin juhlittiin Länsi-Berliinissä.

Viime vuosina juhlat ovat laajentuneet ja paljon rahaa on liikkeellä. Se merkitsee, että on tullut useampia pääsiäisjuhlien järjestäjiä. Viime vuonna pääsiäisjuhlissa oli kaksi ohjelmavihkoa ja kahdet juhlat. Perinteisesti on pääsiäisenä valittu myös Mr Leather Germany, mutta jo parin vuoden ajan on valittu kahdet Misterit. Tilanne oli viime vuonna niin kärjistynyt, että toista järjestäjää oltiin haastamassa oikeuteen mister-tittelin luvattomasta käytöstä.

Nyt tilanne on sen verran rauhoittunut, että on vain yksi varsinainen juhla ja sitten on pieni määrä tilaisuuksia, joiden järjestäjänä on kilpaileva järjestö. Edelleen valitaan kaksi misteriä: German Mister Leather 2009 ja Mister Fetish Biker 2009. Mikäli vanhat riidat elävät, he eivät puhu toisilleen juhlien aikana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Ohjelmalehtisessä on ainakin 120 sivua (puolet mainoksia, ei heikkohermoisille).

3 kommenttia

Maailman fetissi- ja nahkapiireissä erilaiset Misterit tuntuvat olevan korkeassa kurssissa. Kilpailuista on yleensä suuret valokuvareportaasit ja voittajia haastatellaan gaymediassa.

Vielä muutaman viikon vallassa oleva Germany Mr. Leather 2008 kertoo BOX-lehdessä kokemuksiaan. Hän kertoo, että viimeisten kahden vuoden aikana on koettu fetissisi- ja nahkakapiireissä huippuhetkiä ja totaalisia pohjakosketuksia. Ovatko nyt haavat umpeutumassa? (Tämä tarkoittaa, että Berliinin "piireissä" on riidelty verisesti). Voidaanko nyt jo puhua yhdestä ja yhteisestä yhteisöstä. Hän itse on kierrellyt ympäri maata homopaikoissa ja yrittänyt omalta osaltaan luoda linnarauhaa ja yhteisyyttä.

Riitelyn aikana nahka- ja fetissipiirit ovat menettäneet suosiotaan ja hän on nyt yrittänyt palauttaa sympatiapisteitä. Hän san oo: Yhteinen tunnuksemme on sateenkaari. Nyt olisi yritettävä yhteisvoimin lisätä tasa-arvoa ja hyväksyntää ja torjua syrjintää. Tunnussana olkoon: YHDESSÄ. Vain yhdessä olemme voimakkaita. Yrittäkäämme lämmöllä suhtautua toinen toisiimme.

*****

Näin Frank, German Mr.Leather 2008. Miten täällä Suomessa aktivoisimme vanhemman väen, miehet ja fetissi- ja nahkaväen mukaan Helsinki Pridelle? Yhdessä pystyisimme parempaan.
(Eikö ollutkin ylevähenkisiä ajatuksia!)
Varmasti auttaisi että teema ei ole mitään latteaa ja aiheesta ohi...

Kröhm kröhm viimevuoden teemakin oli niin viherpiiperteinen ja välitti kuvaa kaupunkilaisesta paasauksesta ja hysterisoivasta tekopyhyydestä. Ekologisuuden pitäisi pikemminkin olla itsestäänselvyys kuin homomarssin teema ja korostuksen kohde!