Itäkeskuksen uimahalli Helsingissä avaa syksyllä unisex-pukuhuoneen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Syksyllä Helsingin Itäkeskuksen uimahalliin avattava unisex-pukuhuone on tarkoitettu esimerkiksi sukupuolivähemmistöihin kuuluville, vauvaperheille ja liikuntarajoitteisille.

Unisex-pukuhuoneessa on kahdeksan koppia ja 40 kaappia. Se sijaitsee uimahallin alakerrassa, ja sinne voi pyytää avaimen uimahallin kassalta. Pukuhuoneen opasteet on määrä uusia syksyn aikana.

- Sukupuolivähemmistöön kuuluvat asiakkaat ovat kohdanneet rankkojakin häirintätapauksia liikuntapaikoissa, ja tästä syystä liikuntapalvelut eivät ole monelle saavutettavia. Esimerkiksi sukupuoltaan korjaavan ihmisen liikuntaharrastus voi olla pitkään katkolla muiden asiakkaiden uhkaavan käytöksen takia, toteaa Setan Transtukipisteen palveluohjaaja Miska Salakka tiedotteessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Trasek ry on myös antanut koulutusta uimahallin työntekijöille sukupuolivähemmistöön kuuluvien asiakkaiden kohtaamisesta, esimerkiksi miten työntekijät voivat puuttua häirintätapauksiin.

Korjaus 15. lokakuuta: Setan mukaan koulutusta uimahallin työntekijöille on antanut Trasek, toisin kuin kaupungin tiedotteessa on kerrottu.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!