Turun pride-viikko käynnistyy

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Turku Pride 2017 -kulkueen tunnelmaa

Turku Pride 2018 -viikko käynnistyy maanantaina 30. heinäkuuta ja huipentuu lauantaina 4. elokuuta järjestettävään pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan.

Turun katukuvassa pride-viikko näkyy esimerkiksi sateenkaarilippuina. Hämärän aikaan Kirjastosilta valaistaan sateenkaaren värein, ja kupunginteatterin ulkoilmanäytöillä on esillä myös sateenkaariteema.

Viikon aikana järjestetään esimerkiksi paneelikeskusteluja, työpajoja, elokuvanäytöksiä, sateenkaarimessu ja piknik.

Lauantaina pride-kulkueeseen järjestäytyminen alkaa Vähätorilla puoliltapäivin, ja kulkue lähtee liikkeelle kello 13 jokirantaa, Kristiinankatua, Yliopistokatua ja Humalistonkatua Puolalanpuistoon, jossa käynnistyy kulkueen jälkeen puistojuhla. Lauantai-illan päätteeksi on luvassa vielä bileet.

Turku Pride -tapahtuman kummina toimii kaupunginjohtaja Minna Arve.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Edistämme erilaisuuden hyväksymistä, yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta Turussa varauksetta, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve tapahtuman tiedotteessa.

- Pridea tarvitaan edelleen vuosittain muistuttamaan edelleen jäljellä olevasta työstä yhdenvertaisuuden eteen. On myös tärkeää, että Pride -mielenosoituksia järjestetään eri puolilla Suomea, jotta ne ovat helpommin saavutettavissa ja viesti näkyy laajemmin, sanoo Turku Pride ry:n hallituksen puheenjohtaja Amro El-Khatib.

Turku Pride järjestetään nykyisessä muodossaan neljättä kertaa, ja tapahtuman järjestelyistä vastaa Turku Pride ry. Ennen vuotta 2015 Turku Pride on järjestetty kahdesti.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!