Turun pride-viikko käynnistyy

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Turku Pride 2017 -kulkueen tunnelmaa

Turku Pride 2018 -viikko käynnistyy maanantaina 30. heinäkuuta ja huipentuu lauantaina 4. elokuuta järjestettävään pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan.

Turun katukuvassa pride-viikko näkyy esimerkiksi sateenkaarilippuina. Hämärän aikaan Kirjastosilta valaistaan sateenkaaren värein, ja kupunginteatterin ulkoilmanäytöillä on esillä myös sateenkaariteema.

Viikon aikana järjestetään esimerkiksi paneelikeskusteluja, työpajoja, elokuvanäytöksiä, sateenkaarimessu ja piknik.

Lauantaina pride-kulkueeseen järjestäytyminen alkaa Vähätorilla puoliltapäivin, ja kulkue lähtee liikkeelle kello 13 jokirantaa, Kristiinankatua, Yliopistokatua ja Humalistonkatua Puolalanpuistoon, jossa käynnistyy kulkueen jälkeen puistojuhla. Lauantai-illan päätteeksi on luvassa vielä bileet.

Turku Pride -tapahtuman kummina toimii kaupunginjohtaja Minna Arve.

- Edistämme erilaisuuden hyväksymistä, yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta Turussa varauksetta, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve tapahtuman tiedotteessa.

- Pridea tarvitaan edelleen vuosittain muistuttamaan edelleen jäljellä olevasta työstä yhdenvertaisuuden eteen. On myös tärkeää, että Pride -mielenosoituksia järjestetään eri puolilla Suomea, jotta ne ovat helpommin saavutettavissa ja viesti näkyy laajemmin, sanoo Turku Pride ry:n hallituksen puheenjohtaja Amro El-Khatib.

Turku Pride järjestetään nykyisessä muodossaan neljättä kertaa, ja tapahtuman järjestelyistä vastaa Turku Pride ry. Ennen vuotta 2015 Turku Pride on järjestetty kahdesti.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta