Elton John kehottaa boikotoimaan sosiaalista mediaa vastalauseena vihapuheen hyväksynnälle

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Elton John

Laulaja Elton John kehottaa ihmisiä aloittamaan boikottiin Facebookia, Twitteriä ja muita sosiaalisen median alustoja kohtaan, jotta niissä esiintyvän homokielteisen kirjoittelun suitsimiseen ryhdyttäisiin määrätietoisesti.

Perjantaina pitämässään luennossa Elton John totesi katsovansa sosiaalisen median alustoilla olevan julkisen roolin ja vastuu, eivätkä niiden taustalla olevat yritykset voi vain teeskennellä olevansa yksityisiä toimijoita. Hän puhui aiheesta sen jälkeen BBC:n Newsnight-ohjelmassa. Elton John katsoo, etteivät sosiaalisen median jätit ole tehneet juuri mitään puuttuakseen internetsissä leviävään vihaan. 

- En ymmärrä, miksi ne sallivat sellaisen - kyse lienee sananvapaudesta, mutta sosiaalisessa mediassa kiertävät asiat ovat niin vastenmielisiä, että yritysten omistajien pitäisi ryhtyä toimenpiteisiin, totesi Elton John BBC:lle.

Boikotin Elton John uskoo keinoksi saada sosiaalisen median toimijat havahtumaan.

- Kun rahaa ei tule, he pysähtyvät miettimään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elton Johnin mukaan sosiaalinen media voisi tehdä paljon hyvää, mutta ensin olisi siivottava paikat ja toimia moraalisemmin ja ajatella kristillisemmin.

Elton Johnin Lontoossa pitämää luentoa oli seuraamassa poliittikkoja, terveystyötä tekeviä ja julkisuuden henkilöitä. Luento liittyy National AIDS Trust -hyväntekeväisyysjärjestön toimintaan. Se aloitti edesmenneen prinsessa Dianan hiv-työtä kunniottavat luennot vuonna 1999.

Elton John kuului prinsessa Dianan ystäväpiiriin, ja myös Elton John on toiminut aktiivisesti hiv:n ja aidsin uhrien hyväksi. Vuonna 1962 uransa aloittanut Elton John on yksi maailman tunnetuimmista laulajista. Hänen levyjään on myyty 450 miljoonaa kappaletta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!