Jalkapallopeliin myös kaapista tulevia pelaajia

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Football Manager on Sega-pelitalon tuottama peli.

Football Manager -jalkapallomanageripelin marraskuussa julkaistavassa versiossa jalkapallojoukkueen pelaaja voi osoittautua homoseksuaaliksi, kertoo BBC.

Pelaaja toimii jalkapalloseuran managerina ja tämän tarkoitus on edistää joukkueen menestystä sekä pelikentällä että sen ulkopuolellakin. Manageri huolehtii joukkueen pelaajista, juniorikehityksestä, raha-asioista ja fanien huomioon ottamisesta.

Hahmojen kaapistatulolla voi olla vaikutusta joukkueen suosioon ja pelaajien mielialaan. Managerin on huolehdittava eteen tulleesta tilanteesta. Kaapistatulo esimerkiksi johtaa myönteiseen huomioon joukkueen hlbti-kannattajayhteisön parissa.

Football Manager -pelissä osa pelin hahmoista on tunnistettavissa oikeiksi tunnetuiksi jalkapalloilijoiksi. He eivät kuitekaan tule kaapista, vaan ainoastaan pelin kuvitteelliset ns. akatemiapelaajat voivat kertoa seksuaalisen suuntautuneisuutensa olevan jotain muuta kuin hetero. Näin toimitaan, koska pelitalo haluaa välttää mahdolliset oikeustoimet.

Pelikehittäjä Miles Jacobson on kertonut BBC Sportille, että ominaisuus on lisätty peliin, koska homoseksuaaleja jalkapalloammattilaisia on todellisuudessa olemassa, eikä näiden ole vuonna 2017 vieläkään helppo tulla kaapista. Oikean jalkapallon piirissä on viime vuosina pyritty vähentämään homokielteisiä asenteita, puuttumalla esimerkiksi homotteluun sekä pelikentillä että katsomoissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Videopelijulkaisija Segan julkaisema Football Manager on maailman suosituin jalkapallopeli. Vuosittain julkaistavia uusia versioita myydään miljoonittain.

Muutkin videopelivalmistajat ovat tuoneet hlbti-teemaa peleihinsä.

BBC: Homophobia in sport: Football Manager to feature gay players
Footballmanager.com

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!