Amnesty osoitti mieltään Venäjän suurähetystöllä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Amnesty järjesti mielenilmauksen Venäjän suurlähetystöllä Helsingissä Tsetsenian homovainojen vuoksi. On kulunut kaksi kuukautta siitä, kun ensimmäiset uutiset Tsetsenian vainoista päätyivät mediaan. Ajantasaista tietoa on vaikea saada, mutta Amnestyn verkostojen kautta tulee paljon tietoa reaktioista eri maissa.

Viime päivinä Venäjän huippupoliitikkoja on muistutettu erilaisissa korkean tason tapaamisissa siitä, että Venäjän tulee alueellaan turvata ihmisoikeudet. Lisäksi kansalaisjärjestöjen mielenilmauksia on järjestetty eri maissa.

Eiliset uutiset Ylen kirjeenvaihtajan kohtelusta Moskovassa ulkoministeriön tilaisuudessa sai mediaa mukaan seuraamaan Amnestyn mielenilmausta.

Aluksi Anu Tuukkanen Amnesty Internationalin Suomen osaston maakohtaisen työn asiantuntija kertoi, mistä tässä mielenilmauksessa on kysymys. Venäjän viranomaisille aiotaan luovuttaa vetoomus, joka koskee Tsetsenian homovainojen tutkimista. Vetoomukssessa on 15 000 suomalaisen allekirjoitus.

Audio

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paikalla oli n. 50 mielenosoittajaa. Aluksi Anu Tuukkanen kertoi tilanteesta ja vetoomuksesta. Tsetseniassa on ollut käynnissä puhdistus. Siellä on totuttu jo siihen, että ihmisoikeusrikkomuksista ei maan valtakoneistolle ole mitään seuraamuksia.

Sen jälkeen Piia Puu Oksanen perusteli, miksi juuri Tsetsenia on Amnestyn vetoomusten kohteena eikä esim. jokin Afrikan maa. Tsetseniassa vaino on ollut hyvin järjestelmällistä.


Audio

Amnestyn väelle lähetystö ei avannut porttejaan, joten vetoomus päätyi postilaatikkoon.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!