Uusi Amerikan uhka vähemmistöille sai liikkeelle myös Helsingissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2
Naisten marssin Helsingin-tapahtuman alussa yleisöä oli viitisensataa. Loppuun asti kuunnelleet kerääntyivät lavan eteen ryhmäkuvaan.

Kansainvälisten naisten marssien suomalainen versio nähtiin Helsingissä Kansalaistorilla. Lyhyellä varoitusajalla järjestettyyn tapahtumaan oli lähetetty kutsuja kaikille puolueille, mutta paikalla esiintyi puhujia vain vihreistä, vasemmistosta ja liberaalista oikeistosta.

Ainoana puoluejohtajana paikalla ollut Ville Niinistö (vihr) sanoi Trumpin tarjoavan vastauksena, että ongelmat olisivat heikompiosaisten, kuten naisten ja vähemmistöjen vika. Tällainen puhe on vain rikkovaa. Niinistö huomautt, ettei Trump voi romuttaa esimerkiksi kansainvälisesti maiden välistä yhteistyötä yhdessä yössä. Hänestä Trumpia pitää yrittää sitouttaa ilmastonmuutoksen torjumiseen ja yhtäläisiin arvoihin.
- Ihmiset voivat omilla toimillaan rakentaa parempaa huomista. Jokainen voi vaikuttaa, ja se on se toivon viesti, jonka haluamme antaa, Niinistö sanoi.

Muut puhujat olivat Eva Biaudet (sfp) Paavo Arhinmäki (vas) ja Ozan Yanar (vihr).

Naisten marssia Yleisradiossa paikan päältä kommentoinut Aija Salo korosti, ettei kyse ole vain Trumpista, vaan jo pitkään jatkuneesta populististen poliitikkojen esiinmarssista. Hän sanoi, ettei työssä käyvä keskiluokkainen väestö ehkä huomaa tilannetta niin selkeästi, kuin ne jotka ovat ”polttoaineena populistien retoriikalle” ja joutuvat itse vihapuheen kohteeksi. Tällaisina hän mainitsi etniset vähemmistöt ja HBTL-ihmiset

Salo sanoi olevan hienoa, että tartutaan toimeen eikä vain hyväksytä tilannetta ja surra kotona, vaan vaihtoehtoja tuodaan esille. Salo ei sortunut pessimismiin, vaan totesi kauniin talvipäivän viittaavan viihen, että ”kevät tulee”.

Aija Salo toimi pitkään Setan pääsihteerinä ja on nykyisin ylitarkastaja yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa.

2 kommenttia

Yhdysvaltain uusi konservatiivi-uskonnollinen hallinto on varmasti suuri uhka jatkossa maailman naisille, sekä seksuaalivähemmistöille Afrikassa, Lähi-idässä, Venäjällä.

Populisteissa kun ei ole "miestä", eikä "naista" tarttumaan todellisiin ongelmiin, eikä edistämään mitään, vaan populismi piinaa vain syntipukeiksi nimeämiään vähemmistöjä.
  • 2 / 2
  • xxxx
  • 3.2.2017, 11.56
---> kuten äärihomopopulisti Human vainoaa biseksuaaleja, "bi-trans-drageja" ja "aabraminuskoisia".