Kuvataiteilija Viva Granlund on saanut Helsingin kulttuuripalkinnon

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 1
Vuonna 2009 Viva Granlund osallistui lesbisen kulttuurin 10-vuotisjuhlanäyttelyyn (sivellin kädessä)

Kuvataiteilija Viva Granlund on saanut Helsingin tämän vuoden kulttuuripalkinnon. Taiteilija tunnetaan julkisiin kaupunkitiloihin tehdyistä seinämaalauksista, muraaleista. Palkintotiedotteessa Jukka Relander sanoo: ”Viva Granlund on murtanut kaupunkitaiteen ja -byrokratian betonoiduksi luullun vastakkainasettelun. Hän on osoittanut, että kaupunkia voi ja pitää muuttaa”.


Vuonna 2013 Viva Granlundille myönnettiin Esteettinen teko -palkinto estetiikan seuran vuosikokouseminaarin yhteydessä.

Viva Granlund on jo vuosia maalannut taiteilijalähtöisesti kaupunkirakenteisiin kuten alikulkutunneleihin, siltojen alle ja seiniin. Granlund organisoi Kaisaniemen metroaseman nk. opintoputken seinämaalaushankkeen, hän on maalannut Pasilan rautatieaseman alikulkutunneleita ja moni on tietämättään ihaillut hänen töitään yksityiskodeissa ja siltojen alla. Vuonna 2013 Granlundilta valmistui Teollisuuskadulle, Sturenkadun sillan alle hyväntuulisen kaunis Queer Helsinki. Kun aikaisemmin puhuttiin seinämaalauksista, nyt ne ovat ”muraaleja”. Helsingin keskustassa Granlundin muraaleja on mm. Baanan varrella.

Helsingin kulttuuripalkintoja on jaettu 1960-luvulta saakka. Palkinnon myöntää Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta. Luettelo palkinnonsaajista löytyy tästä

http://www.hel.fi/www/kulke/fi/helsingin-kulttuuripalkinto

1 kommenttia

Onnea Viva!
Kuljen usein tuon Sturenkadun sillan ali Teollisuuskatua, milloin pyöräillen, milloin kävellen. Aina nuo maalaukset saavat hyvälle tuulelle.