Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut EuroGames 2016 suojelijaksi

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Juhani Viherlahti
EuroGames 2016 juliste

EuroGames Helsinki 2016 urheilu- ja tasa-arvotapahtuma on ajalla 29.6.-2.7.2016. Se ajoittuu samaan aikaan Helsinki Pride -tapahtuman kanssa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut EuroGames-tapahtuman suojelijaksi.

EuroGames 2016 on vuoden suurin hlbti-ihmisten urheilutapahtuma. Eri lajeja on ainakin 14. Kilpailemaan odotetaan osallistuvan jopa 3000 urheilijaa, myös ulkopuolelta Euroopan. Venäjältä odotetaan saapuvan mukaan iso ryhmä urheilijoita. Ulkomaisia turisteja arvioidaan saapuvan ainakin 5000 henkeä.

Kisojen lajivalikoimaan kuuluu mm. sulkapallo, koripallo, keilailu, tanssi, sähly, golf, bridge, jalkapallo, uinti, tennis, yleisurheilu, lentopallo ja maastojuoksu 10 km, "Pridekymppi".

Kenenkään osallistujan seksuaali- taikka sukupuoli-identiteettiä ei kysytä. Kisat ovat avoimet kaikille halukkaille. Vammaisurheilijoille ei ole järjestetty erikseen omia kilpailuja. He voivat osallistua heille sopiviin lajeihin.

Pääjärjestäjänä toimii urheiluseura H.O.T. ry. Mukaan yhteistyöhön ovat ilmoittautuneet Helsingin kaupunki, opetusministeriö, Helsinki Pride ja Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymä - HSL.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kisojen kokonaisbudjetti on noin 450 000 euroa. Kuluja katetaan useasta eri lähteestä, mm. osallistujamaksuilla, yhteiskunnan tuella. Pääyhteistyökumppani on Restel Group. Tapahtuman järjestäjät ovat kaikki vapaaehtoisia.

Tapahtuma toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Heitä tarvitaan tästä hetkestä eteenpäin. Tapahtuman järjestäjät toivovat kotimajoituksen järjestäjiä, toimitsijoita eri urheilulajeihin, ensiaputaitoisia henkilöitä, järjestyksenvalvojia (kortillisia), jne. Juuri nyt etsitään viestintä- ja markkinointitiimin tekijöitä.

Vapaaehtoistehtävistä tarkemmin:
http://2016.eurogames.info/volunteers/ (myös suomeksi)

(Kuvat saa suuremmaksi klikkaamalla niitä)

Eurogames 2016 promokuvat Mika Ruusunen

EuroGames Helsinki 2016 sivusto

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!