Ruotsalaismies vankilaan "homoseksuaalisten tekojen" vuoksi Tunisiassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Ruotsalainen viisikymppinen mies on tuomittu Tunisiassa kahdeksi vuodeksi vankilaan “homoseksuaalisten tekojen” vuoksi.

Asiasta kertoo ruotsalainen sanomalehti Aftonbladet.

Ruotsalaisdiplomaatit ovat paheksuneet tuomiota. Ruotsin ulkoministeriön lehdistöpalvelusta kerrotaan, että Ruotsi on ottanut asian esille Tunisian kanssa. Tarkempaa tietoa miehen tilanteesta ei toistaiseksi ole. Ruotsin konsuli on vieraillut miehen luona ja ulkoministeriö seuraa tilannetta.

- Ruotsi katsoo demokratian perustavaa laatua olevana kulmakivenä olevan yhdenvertaiset oikeudet riippumatta seksuaalisesta suuntautuneisuudesta, sanoo Victoria Bell Ruotsin ulkoministeriöstä.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että 4. helmikuuta vankilaan tuomittu viisikymppinen mies pidätettiin 18. tammikuuta. Aftonbladet kertoo, että mies on valittanut tuomiostaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tunisia on vahvistanut tuomion, mutta ei ole kommentoinut tapausta tarkemmin. Tuomioon johtaneista teoista ei ole tarkempaa tietoa.

Aftonbladetin mukaan mies on kotoisin Etelä-Ruotsista, mutta on asunut joitain vuosia Ranskassa. Lehti kertoo, että hän omistaa osittain talon tunisialaiskaupunki Soussessa.

Tunisiassa homoseksuaaliset suhteet ovat lailla kiellettyjä. Homoseksuaalisista suhteista voidaan tuomita kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Lähes kolmessa neljästä Afrikan maasta on homoseksuaaliset suhteet kieltäviä lakeja. Asenteet homoseksuaalisuutta kohtaan ova kiristyneet Afrikassa ja Lähi-idässä viime vuosina.

Tunisialaisvankiloiden olosuhteita kuvataan hyvin huonoiksi.

Aftonbladet: Svensk man dömd för homosexualitet

1 kommenttia

Lähetyssaarnaajien ja imaamien kimppauskonto on selvästi kiihottunut Afrikassa panemaan pahintaan homovihan lietsonnassaan.

Aftonbladetkin tuolla kertoo että vuoteen 2007 asti tuomioita ei juurikaan ollut, mutta "ääriuskovaisperhearvojen" terrostisti-sotajoukot ovat melskanneet sittemmin tuolla Afrikassa ja lietsoneet uskonnollisperäistä lähimmäisenrakkaudettomuuttaan.