HGT:n syksyn näytelmä: Jeffrey

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Helsingin Gay-teatterin syksyn 2014 näytelmä on Paul Rudnickin näytelmä Jeffrey. Ensi-ilta on 6. marraskuuta. Näytelmän on HGT:lle suomentanut Ari Murto ja sen ohjaa Cris af Enehielm.

Näytelmä kertoo New Yorkissa elävästä työttämästä näyttelijästä, Jeffreystä. Hän työskentelee monen muun kaltaisensa tavoin tarjoilijana. 1990-luvun alussa seksiä rakastava Jeffrey joutuu monen muun tapaan muuttamaan aiemmin vapaata suhtautumistaan suhtautumistaan seksiin AIDSin vuoksi. Jeffrey päättääkin kieltäytyä lihan iloista kokonaan. Mutta kuinka välttää seksi suurkaupungissa, ja mitä sen tilalle? Onnistuuko selibaatti kun unelmien mies odottaakin kulman takana kuntosalilla? Ja hän on HIV-positiivinen. Kannattaako rakastua, jos se tietää menettämisen tuskaa tulevaisuudessa?

- Paul Rudnickin ”Jeffrey” on vauhdikas ja romanttinen komedia, joka syleilee elämää. Se on tarina täynnä räiskyviä henkilöitä, ystävyyttä ja suuria tunteita, kuvaillaan näytelmää HGT:n verkkosivuilla.

Marraskuussa näytelmällä on kaikkiaan 15 esitystä Valtimonteatterissa Helsingissä. Liput esitykseen ovat tulleet myyntiin.


Vuonna 2006 aloittanut Helsingin Gay-teatteri on 35 jäsenen vahvuinen harrastajateatteri. Se toimii Helsingin Gayteatteri HGT ry - Helsingfors Gayteater HGT rf -yhdistyksen puitteissa. HGT kertoo missiokseen tuoda esille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää koskettavia aiheita ja homotaiteilijoiden teoksia näyttämötaiteen keinoin. Teatteri tuottaa vuosittain kaksi näytelmää ja ohjelmallisia Kultuurikaappi-iltamia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Kevääksi 2015 HGT valmistelee esitystä, työnimellä "sateenkaaren perilliset". Esityksen on määrä tarkastella seksuaalivähemmistöjen tämän hetkistä yksityistä ja yhteiskunnallista tilaa Suomessa. Syksyn aikana järjestetään Helsingin Kallion Karhupuiston Kulmakahviossa avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa esiintulleet asiat vaikuttavat tulevaan esitykseen.

HGT: Jeffrey
HGT: Sateenkaaren perilliset / Onko heteroilla helpompaa?

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!