17. toukokuuta järjestettiin tapahtumia eri puolilla maata

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
IDAHOT 2014

Lauantaina 17. toukokuuta 2014 vietettiin kansainvälistä homofobian ja transfobian vastaista päivää. Erilaisia tapahtumia oli useissa kapungeissa eri puolilla Suomea. Helsingin keskustassa Asema-aukiolla oli Setan, Amnestyn Suomen osaston, Ei vihapuheelle -liikkeen, HeSetan ja Regnbågsankanin yhteinen kampanjatapahtuma. Näkyvällä paikalla sijainneella teltalla saattoi kuvauttaa itsensä ja oman viestinsä homofobiaa ja transfobiaa sekä vihapuhetta vastaan. Tilaa yhdenvertaisuudelle vallattiin myös teltan ulkopuolelta katutaiteella.


Regnbågasankan rf:n varapuheenjohtaja Petra Nysten haastateltavana

Helsingin keskustassa myös useilla puolueilla oli vaalitelttoja ja samana päivänä kaupungissa oli Ravintolapäivä. Yhdessä kauniin ilman kanssa ihmisiä oli paljon liikkeellä. Myös Asema-aukion kampanjateltalla oli vilkasta.

Lahden Seta järjesti lauantai-iltapäivänä piknik-tapahtuman. Lahdessa ilmestyvälle Etelä-Suomen Sanomat -lehdelle Lahden Setan puheenjohtaja Mikko Ahtila kertoi, että kaupungin asenneilmapiiri on 90-luvun lopun jälkeen parantunut. Hän kuitenkin ilmaisi huolensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien kohtaamasta koulukiusaamisesta. Hänen mukaansa etenkin transnuoret joutuvat kohtaamaan yhä paljon ennakkoluuloja ( http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2014/05/16/homot-nakyville-ja-homofobia-pois---seta-toi-kansainvalisen-tapahtuman-lahteen ).

Joensuun seudun seksuaalinen tasavertaisuus Hobiles ry puolestaan järjesti 17.5. hiljaisen mielenilmauksen. Iltapäivän ohjelmaan kuului myös kymmenpäiväisen Hohto-tapahtuman päätöspiknik ( http://www.facebook.com/Hobiles ).

Turun seudun Seta järjesti IDAHOT-tapahtuman toimistollaan ( http://www.facebook.com/tuseta ).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pirkanmaan Seta järjesti Tampereella kynttilämielenosoituksen. Mielenilmauksella muistettiin kaikkia niitä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia, jotka ovat turhaan kokeneet pelkoa, vihaa ja kaltoinkohtelua. Samalla viestitettiin pyrkimystä siihen, että tulevaisuudessa jokaisen yhdenvertaisuutta kunnioitettaisiin riippumatta mistään tekijästä ( http://www.facebook.com/pirkanmaanseta ).

Sateenkaariyhteisöt ry nimitti homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi tennispelaaja Jarkko Niemisen. Ranneliike.netissä julkaistu Niemisen kirjoitus "Välillä mietin, onko toisten rakkaussuhteita kommentoiva ihminen itse rakastanut koskaan" ( http://ranneliike.net/teema/valilla-mietin-onko-toisten-rakkaussuhteita-kommentoiva-ihminen-itse-rakastanut-koskaan?cid=18&aid=10995 ) on herättänyt runsaasti keskustelua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

1 kommenttia