Daniel Radcliffe esittää Kill Your Darlings -elokuvassa Allen Ginsbergiä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 10
Kill Your Darlings -elokuvan mainosjuliste

Kill Your Darlings -elokuva tuli Yhdysvalloissa elokuvateattereihin lokakuun puolivälin jälkeen. Elokuva on ehtinyt saada myönteistä huomiota kriitikoilta, kun sitä on esitetty elokuvatapahtumissa. Elokuvan Suomen ensi-illan ajankohtaa ei toistaiseksi ole kerrottu.

Austin Bunnin ja John Krokidasin käsikirjoittama ja Krokidasin ohjaama Kill Your Darlings -elokuvan tarina sijoittuu vuoteen 1944. Elokuva kertoo murhatapauksesta, jonka johdosta kolme beat-sukupolven runoilijaa - Allen Ginsberg (Daniel Radcliffe), Jack Kerouac (Jack Huston) ja William Burrough (Ben Foster) - päätyvät yhteen. Muissa merkittävissä osissa nähdään nähdään Dane DeHaan, Michael C. Hall, Jennifer Jason Leigh ja Elizabeth Olsen.

Daniel Radcliffen näyttelemä Irwin Allen Ginsberg oli yhdysvaltalainen avoimesti homoseksuaalinen runoilija ja kansalaisaktivisti. Hän oli beat-liikkeen johtohahmoja ja voimakkaasti mukana 1960-luvun hippiliikkeessä. Hän oli jäsenenä myös yhdysvaltalaisessa kiistellyssä NAMBLA-järjestössä, jonka tavoitteena on saada hyväksyntää pederastisille suhteille. Myöhemmin hän perusteli jäsenyyttään halullaan puolustaa sananvapautta ja yhteiskunnallisen keskustelun vuoksi. Vuonna 1926 syntyneen ja 1997 kuolleen Ginsbergin elämänkumppani oli runoilija ja näyttelijä Peter Orlovsky. Pariskunta eli ns. avoimessa suhteessa.


Radcliffe on kertonut Flaunt-muotilehdelle antamassaan haastattelussa ratkaisustaan ottaa Ginsbergin rooli ja miltä tuntui näytellä rakastunutta homomiestä. Hän käsittelee myös elokuvan käsikirjoitukseen kuuluvaa seksikohtausta, jossa runoilija menettää ns. "peppuneitsyytensä".

- Minusta siinä ei ole eroa, kuinka ihmiset rakastuvat. Ihmiset ilmaisevat rakkautta eri tavoin, mutta se ei riipu sukupuolesta tai suuntautumisesta. Ainoana erona lienee tämä seksikohtaus…

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lehdelle Radcliffe totesi, että ainakin ensimmäisellä kerralla "homoseksi on todella v*un kivuliasta". Radcliffe viittaa "homoseksillä" anaaliyhdyntään, jota tiedetään kuitenkin harjoitettavan yleisesti myös eri sukupuolta olevien välisessä seksuaalisessa kanssakäymisessä. Haastattelussa Radcliffe kertoi ohjaajan ennalta selittäneen, miltä kussakin tilanteessa tuntuisi.

Ohjaaja Krokidasin mukaan hän ei ole aiemmin nähnyt, että elokuvassa tällainen yhdyntä olisi koskaan kuvattu aidosti. Hän halusi neitsyyden menettämisen näyttävän mahdollisimman todenmukaiselta.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolestapuhujanakin tunnettu Radcliffe on ottanut useita kertoja kantaa aiheeseen liittyviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin, myös Venäjällä heikentyneeseen seksuaalivähemmistöjen asemaan.


Daniel Radcliffe nousi maailmanmaineeseen Harry Potter -elokuvien pääosanäyttelijänä. Radcliffe nähdään vuonna 2013 kaikkiaan kolmessa elokuvassa: Kill Your Darlings, The F Word ja Horns.

10 kommenttia

Jahas, entisen lapsitähden urasuunnittelu on siinä vaiheessa, että huispaajan viitta pitää karsistaa mahdollisimman "shokeeraavilla" tai etäännyttävillä rooleilla. Ensin hommaillaan hevosten kanssa, sitten...

Jos ohjajan mielestä anaaliseksi on homoseksiä, ja homoseksi sattuu ensimmäisellä kerralla, voi ehkä tulla mieleen se seikka, onko ohjaaja kenties perehtynyt ollenkaan aiheeseensa. Myös käsite neitsyys ja sen menetys homomiehillä lienee hieman haussa. Kuin myös se, että sattuuko se ensimmäisellä kerralla vai ei, nuo kun on täysin yksilöllisiä kokemuksia - kipu ei varmaankaan ole ohjaajan ajamaa "realismia".

Rakkaudesta. Sillä on eroa, miten ihmiset rakastuvat, kokemus ei ole yleismaallinen, kuten Radcliffe tässä väittää. Pitää muistaa, että Ginsbergin nuoruudessa homoseksuaalisuus oli laitonta, sairasta - homoseksuaalisuuteen ei liitetty rakkautta tai kiintymyksen tunteita. Miesten välisiä rakkaussuhteita on toki aina ollut, yhteiskunnallinen tilanne on tehnyt sen ilmaisemisesta aivan eri asian, kuin heterovastaavasta.

Ginsbering tarina on kyllä elokuvan arvoinen ja on pieni ihme, että Hollywoof on onnistunut tuottamaan homoteemaa käsittelevän leffan ilman James Francoa.

_____________

Krokidasin (*) ohjaamaa elokuvaa odotellessa suosittelen lämpimästi Epstein/Friedmanin ohjaamaa Howl - Huuto elokuvaa, joka keskittyy lähinnä Ginsbering kuuluisimman runon oikeusjuttuun. (Suosittelut elokuvassa näyttelevästä James Francosta huolimatta).

(* Elokuvat ovat aina ohjaajan, ei näytteliöiden tulkintoja. Näyttelijä saattaa tulkita rooliaan, elokuva on ohjaajan visio.)
Heh, niinpä. Rakastelulla ja "pakkopullalla" on aikamoinen ero.

Rakastelua kun haluaa, kummatkin osapuolet, ihan innolla ... ja se into saa nauttimaan, kaikesta hyvästä, tekemään hyvää, saamaan hyvää, antamaan hyvää, ottamaan hyvää, yhdessä.

Seksin yksi muoto on sitten toki myös runkkaus ja jotkuthan harrastavat seksiä toisen kanssa, runkkaustyyliin :P

Homorakastelusta, homona elämisen lomassa, antaa hyvin kuvaa dekkarileffojen sarja, jossa pääosankin esittäjä on ihan ehta homomies oikeastikin, kuten myös sarjan pohjanan olevien kirjojen kirjoittajakin

http://www.youtube.com/watch?v=nYkAZ6DTgLs
http://www.youtube.com/watch?v=ryMUnnN6alw

Donald Strachey Mystery series:
http://filmestemag.blogspot.com/2008/09/blog-post_14.html
http://filmestemag.blogspot.com/2008/09/blog-post_8619.html
http://filmestemag.blogspot.com/2008/09/blog-post_13.html
http://filmestemag.blogspot.com/2008/09/blog-post_12.html

Kommenttia muokattu: 25.10.2013 klo 20:20