Sveitsiläispankki avaa sateenkaarimyönteisen sijoitusrahaston

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Sveitsiläinen Credit Suisse -suurpankki on avannut sijoitusrahaston, johon valitaan yrityksiä sen perusteella, kuinka hyvin ne asennoituvat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluviin työntekijöihinsä ja asiakkaisiinsa.

Asiasta kertoi Suomessa Yle Uutiset.

Vähemmistömyönteisyyden mittarina on käytetty Human Rights Campaignin (HRC) tasa-arvoideksiä. Corporate Equality Index kertoo, miten suuryritykset ovat sitoutuneet yhdenvertaisuuden edistämiseen. Listaa on julkaistu vuodesta 2002 lukien.

Alkuun listan perusteella on valittu 200 Yhdysvalloissa toimivaa yritystä. Myöhemmin tarkoituksena on laajentaa The Credit Suisse LGBT Equality Portfolio -nimisen sijoitusrahaston valikoimaa muihinkin maihin.

Credit Suissen asiakkaat voivat sijoittaa rahastoon minimisijoituksen 250 000 dollaria tai enemmän.

Yle Uutisten mukaan useat pankit ovat viime vuosina perustaneet erilaisille kohderyhmille rahastoja. Esimerkiksi ympäristöystävällisyyteen pohjautuvia rahastoja on useita. Myös islamilisia lakeja noudattaville yrityksille on rahastoja. Credit Suissen sateenkaariteemainen sijoitusrahasto pankin oman ilmoituksen mukaan lajissaan ensimmäinen.

Wall Street Journal: Credit Suisse Announces the Launch of the First Ever LGBT Equality Index
Gay Star News: Credit Suisse launches LGBT equality index for Wall Street
Yle: Sveitsiläinen suurpankki avaa homoystävällisen sijoitusrahaston
Yhdysvalloissa toimivien suuryritysten sateenkaarimyönteisyys mitattu

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta