Madonna American Life

  • 1 / 19
  • MadonnaBoi
  • 26.3.2003 19:55
Mitä mieltä olette?

Minun mielipiteeni: hieno biisi ja "erilainen" positiivisella tavalla.
  • 2 / 19
  • heikko_valo
  • 11.4.2003 21:44
amerikan ylistys alkaa pikkuhiljaa oksettaa mutta madonna ei koskaan okseta ;]

niitä harvoja räppejä joista tykkään... ja onhan se räppi, ainaki joissaki kohtaa...
...jonkun lööpinhän mukaan madonna haluaisi syventyä enempikin rap-genreen ja on ottanut yhteyttä Missy Elliottiin tämän asian tiimoilta. Saa siis nähdä mitä siltä naiselta seuraavaksi tulee =)
American Life ainakin osoittaa jälleen kerran, että Madonna uskaltaa ottaa riskejä musiikillisesti. Uusi sinkku ei varmasti ole kaikkein helpoin ja radioystävällisin. Itse pidän biisistä kuin hullu puurosta, hieno sekoitus elektronista ja akustista!
Empä perustanut uutta keskustelua vaikka aihe tavallaan vaihtuikin. Kyselen nyt onko kaikki ihmiset todella sitä mieltä että Madonnan uusi American Life - albumi on surkea yritys?

Omasta mielestäni kun kyseinen albumi on varsin loistava! Olin hyvin positiivisesti yllättynyt sen ostettuani.

Entäpä muut?
Oh - jäikö herroilta faneilta kuulematta Maddu rouvan ja Mirwaisin aiemmat hittiväännöt Music ja Die Another Day? Tämä uusin kun ei niistä juuri lainkaan musiikillisesti eroa ;-)Sellainen riski siis... mutta Madonna fani olen toki itsekin - suuri floppi tosin uusin levy lienee, mutta mitäs siitä. Madonna on tehnyt hyvää poppia ja jokusen todellisen helmen...
Ikävä kyllä hankittuani American Life -levyn huomasin sen olevan varsin tylsä :/

Ray of Light iski niinkuin salama sieraimeen, mutta sen jälkeen Madonnan levyt ei oikein enää oo kuulostanut hyvältä. American Life ja tämä Bond-teema ovat mielestäni levyn parhaat biisit, muut ovat aika tasapaksua töötötystä.
Tässä pari päivää kuunneltuani tätä Madonnan uusinta hengentuotetta on pakko sanoa, että se on aika loistava.

Aukeaa hitaasti mutta kärsivällisyys palkitaan.

Lisäten edelliseen suosittelen kaikille ladattavaksi netistä Madonnan American Life -biisin "kielletyn" version. Se avaa levyn aivan uudella tavalla.
American Life on mahtava levy. Nykyään pop-artistit laulavat sanoituksia, joissa ei ole mitään sanomaa tai tarkoitusta. On kerrankin hieno kuunnella pop-musiikkia, joka antaa ajattelemisen aihetta.

American Life on erilainen Madonnan levy... se ei ole yhtä iskevä kuin Ray Of Light, ja se vaatii useamman kuuntelun. Lopulta levy alkaa avautumaan ja se hienous paljastuu. Muutama biisi on niin kaunis, että ihan oikeasti liikuttuu niitä kuunnellessaan (Easy Ride, Intervention, Nothing Fails).

Yleensä olen aina pitänyt enemmän Madonnan nopeammista kappaleista, mutta tällä uudella levyllä balladit vievät ehdottomasti voiton. Levyn huono puoli on se, että ne nopeat kappaleet eivät yllä aikaisempien levyjen tasolle... mutta se on pieni miinus, kun kuuntelee niitä muita mahtavia biisejä. Ray Of Light on edelleenkin Madonnan ehdottomasti paras levy, mutta American Life on hyvä kakkonen.
Mielestäni Madonnan uran hienoin levy. Ensimmäinen sinkku American LIfe kuvaa kuitenkin ehkä hiukan huonosti levyn koko sisältöä. Paljon hienoja sävellyksiä upeasti tuotettuna ja kuten joku jo aikaisemmin mainitsikin niin sanoitukset antavat myös paljon ajattelemisen aihetta. Ostakaa ihmeessä.
köö köö köppöti kökköö..... hassua että näin ikääntyneenä ja ehkäpä hieman ylikypsyneenä huomaan että jonkinlainen teinipirkkonen tuolla kaiken pakkelin ja ryppyjen alla elää... kas kun jossain bedtime storyn kohdilla, vielä siis nuorena ja nättinä tajusin ostaneeni levyn vain sillä perusteella että dame kaiken takana on madonna... sama kumiseva tyhjyys valtaa nytkin mieleni kun special editiotani/editioniani/idissöniäni/muuta vastaavaa taivutusmuodosta huolimatta vilkaisen.......
ughnts - maddun uusin on aivan hirveetä p***aa!!! Keskinkertaisia lurituksia pateettisilla sanoilla. Vain tosi faneille... Jos se ois jonkun debyytti levy, niin sitä myytäis jo sittarissa eurolla.
Mielenkiintoinen tämä alumi, joka jakaa tämänkin palstan kirjoittajat tehokkaasti kahtia; kommentit kun on kaikkea totaalisen paskan ja Madonnan parhaan levyn väliltä...

Mutta toistaakseni itseäni; sairaan hyvä levy.
Hienot sanat ja madonna laulaa vahvemmin kuin koskaan. Lisäksi Mirwaisin saundimaailma on uniikkia. Ostakaa ihmeessä ja yllättykää positiivisesti!
ehkä olen hieman kalkkiutunut mutta mielestäni madonna oli paljon parempi ennen. siltäkin on nyt alkanut tulemaan sellasta kauhee jumputus musiikkia mitä ei jaksa kuunnella missään mielentilassa.
onko joku samaa mieltä?
Lähes joka biisissä on mukana akustinen kitara joten on se levy kyllä kokonaan ihan helvetinmoista jumputusta? :) Vähän tuntuu että jokainen odottaa Madonnalta jotain tiettyä (nopeata/hidasta/uudenlaista/sellasta kun ennen jne.) ja jos ei sitä tule niin sitten levy on huono. Mukavaa on myöskin arvostella koko levyn sisältö yhden sinkkubiisin perusteella. Ja sitten on niitä joiden mielestä Madonna on huono oli musiikki millaista tahansa.

Omasta mielestäni hyvää musiikkia. Hienoja yksityiskohtia ja loistavia soundeja ja tarttuvia melodioitakin. Todellinen hittibiisi puuttuu mutta kokonaisuutena persoonallinen ja hyvä levy. Parempi sekin kuin yksi hitti ja loput sieltä. Ja ensimmäinen Madonna levy mun hyllyssä :)
Pari Madonnan viimeistä levyä on kyllä olleet mielenkiintoisia ja hyviä omalla tavallaan, mutta... ne vois olla kenen tahansa levyjä.

Madonnan uudemman tuotannon "ongelma" on siinä, että ne kuulostaa rahalla ostetuilta keitoksilta. Paras tuottaja tuolta, parhaat soundit täältä... rahat tiskiin ja levy on kasassa. Ei ole enää sitä köyhän/nousevan artistin tuskaa josta luovuus kumpuaisi.

Live to tell on Madonna, paras biisi. Niin tai sitten Papa don't preach... tai eiku Music. Niin tai siis sitten tuo Borderline tai Crazy for you.... plääh