Uotiska kunnostautui

  • 1 / 2
  • Pojotor
  • 17.5.2003 10:27
Uotisen uusin baletti sai eilen perjantai-iltana (16.5.) maailmanensi-iltansa Genven oopperan baletissa. Esitys pidettiin vanhalla pumppuhuonella, Bâtiment Force Motricessa ja paikalla oli huomattava joukko paikallisia ja paikalle hinautuneita hintellektuelleja tanssinystäviä muun crème de la crèmen joukossa tietystikin.

Kyseessä oli kolmen baletin ilta, jossa Kelemeniksen «Pacific» ja Morriksen «Kiki la Rose» edelsivät Uotisen «Avantoa», joka kantaesitettiin väliajan jälkeen. Jorma kunnostautui istumalla esityksensä ajan keskellä salia näyttävästi mustassa hameessaan ja tummissa kaljua hyväilevissä laseissaan.

Uotinen on vihdoin päässyt yli Jojo-syndroomastaan, minkä ansiosta onnettoman vanhanaikaiseksi jäänyt ele- ja liikekieli oli kadonnut käytännössä tyystin. Tilalla oli uutta ja rajua Uotista : voimakasta liikettä, kovia otteita ja todella hyvää tanssia. Yllättäen jopa naisilla oli oikeasti merkittäviä soolo-osuuksia ja mies-naisparien yhteisissä kohtauksissa oli Uotiselle aiemmin täysin tuntematonta heteroerotiikkaa. Kimmo Pohjosen «Kluster» soi taustalla ja teki esityksestä lähes täydellisen.

Niinpä Geneven nirppanokkainen kulttuuriyleisö osoittikin suosiotaan lähes käsittämättömällä innolla. Ja Uotiska varmasti ansaitsi jokikisen taputuksen ja ihastuksen huudot. Potkut kansallisoopperan baletista ovat silminnähden tehneet hyvää hänelle. Jos Avanto tuodaan Suomeen, menkää ihmeessä katsomaan !
  • 2 / 2
  • deimari
  • 22.5.2003 16:48
Niin, vaikka Uotisen taiteesta en yhtään mitään ymmärräkään, niin jotenkin olen pannut merkille että H Lindgrenistä erottuaan kaveri on alkanut olla "oma ihtensä". Positiivista.