Maman norsutauti

Aloin miettiä tuota dtm:n kasvua. Kun ei vanhaan paikkaan saatu enää tupaa täyteen edes heteroista, niin päätettiin laittaa neljä kertaa isompi paikka pystyyn! Tuntuu jotenkin epäloogiselta.

Mamassa on varmaan tarkkaan laskettu toi rahapuoli. Ennen muuttoa vanhassa dtm:ssa (Don't Tell Mama:ssa) oli jotain 150 - 200 asiakaspaikkaa, Herkussa nettisivujen (www.herculesgayclub.com) mukaan 300, Manssilla, Hombresissa ja Roomissa yhteensä ehkä noin 300. Eli keskustan homokuppiloissa on ollut jotain 800 asiakaspaikkaa, eikä joka kuppila ole edes ollut yhtäaikaa täynnä. Useat kiertää kuppilasta toiseen, mutta arviolta asiakkaita on normaalisti ollut viikonloppuna homobaareissa sisällä yhtäaikaa jotain 500 - 800, joista osa vielä heteroita.

Jossain täällä oli juttu, että uudessa dtm:ssa on 700 asiakaspaikkaa. Jos dtm meinaa, että he saavat tuvan täyteen homoista, tarkoittaa se sitä että muut baarit ovat ihan tyhjiä. Näin tuskin tulee käymään, koska makuja on niin monia. Tämä on ollut varmasti myös dtm:ssa mielessä, kun ovat talouttaan laskeneet. Kaikki homot eivät tietenkään roiku aina baareissa, mutta tuskin homoja yht'äkkiä dtm:aan sikiää satamäärin jatkuvasti roikkumaan. On mahdotonta täyttää dtm:aa pelkästään homoista. Dtm:n on siis pakko kosia myös heteroita esim. City-korttityyliin. Kuulin huhun, että Seta on kieltänyt järjestämästä mitään bileitään muualla kuin uudessa dtm:ssa, mikä on ihan odotettavaa. Tällä tietenkin on saatu lesbot esim. Kaisaniemen lesbobileistä, joten asiakkaita on saatu lesboista lisää. Lesbot tietenkin täyttävät arvioimaani asiakaspulaa. Tosin noin ison hallin ei varmaan tarvitse olla läheskään täynnä pyöriäkseen kannattavasti. Vuokra ei varmaan kuitenkaan ole se suurin kulu, ja henkilökuntaa voi säätää tarpeen mukaan. Itse kuitenkin viihdyn pienemmässä ja tiiviimmässä ympäristössä.

Aikaisemmin mainitun huhun mukaan lesbobileet kai harvennetaan vain kerran kuussa järjestettäviksi - nyt on opetettu lesbot jo käymään dtm:ssa, joten voidaan laskea lesbot irti muiden joukkoon. Dtm ei varmaan kuitenkaan halua leimautua pelkästään lesbodiskoksi, vaikka lesbot nyt siellä käyvätkin, koska pelkillä lesboilla ei dtm täyty.

Mielestäni näitä baareja alkaa olla Helsingissä jo niin paljon, että selvää profiloitumista tapahtuu. Mann's Street on ihan selkeästi suosittu vähän vanhemman porukan keskuudessa, Dtm kerää lesboja ja nuoria teknoihmisiä (toivottavasti ei enää nykyistä enempää heterovaltausta), Hercules näyttää keräävän aikuisia 25+ bailaajia sekä Hombres ja Room toimivat vakioasiakkaillaan ja pistäytymispaikkoina. Herculeksen kova suosio on kuluttanut paikkoja niin, että sohvat on riekaleina ja pöydät rumasti ruvella. Toivottavasti sinnekin on remonttia tulossa jossain välissä. Tosin maailmalla kaikkein parhaimmat bailupaikat ovat aina olleet vähän kuluneita - siellä kun ei turhaan tarvitse hienostella.

Dtm:n kahvilaidea ei näyttäisi hirveästi homojen keskuudessa suosiota keräävän. No jos kahvia tekee mieli, on ainakin paikka josta sitä saa, jos sattuu niillä nurkilla liikkumaan. Toivottavasti terassi toimii kesällä, vaikka itse en halukaan mainostaa julkisesti homouttani ohikulkijoille, enkä lähde kauas Punavuoreen keskustassa asioidessani.
En myöskään halua olla esillä tyrkyttämässä "poikkeavuuttani". Olisi tosi vaivautunut olo istua näytteillä ihmeteltävänä. Sinänsä on hyvä, että on näkyvyyttä, koska heterotkin tottuu, ja kaikenlainen homoihmettely kokee inflaatiota. En kuitenkaan halua olla ensimmäisenä toitottamassa asioitani. Kaikki kunnia uskalikoille.

Minusta on myös mukavampi mennä huomaamattomasti sisään. Esimerkiksi Herculekseen pääsee huomaamattomasti "sivukadulta", vaikka paikka on ihan kaupungin ydinkeskustassa, eikä ulos suoraan näy naamat. Ja vielä paremmin pääsee Mann's Streetille, kun kadulle ei edes näy koko kuppilaa. Room on myös helppo käydä, koska ulos ei paljoa näy, kun ikkunat ovat vähän ylempänä.
Noh, suuret on dtm:n uudet tilat joo. Enemmänkin tuosta muutosta olisi saanut julkisuutta ja varmasti eurojakin irti. Hyvä kuitenkin, että se on olemassa ja hyvä että on vaihtoehtoja mistä valita.

Kukaan tuskin vajaassa kuukaudessa tottuu mihinkään, mutta uutta ihmettelemään tulleet satunnaiset kävijät eivät välttämättä enää palaa. Ainakaan yhtä helposti.
Mä odotan innolla sitä kesäterassia. Mikä sen mukavampaa kuin siemailla rauhassa lämpimällä ja aurinkoisella terassilla shortseissa ja sandaaleissa olutta tai siideriä. Ilma on raikas, tupakansavu ei haise. Enkä usko kukaan tulee tuijottamaan vaikka gaypaikka onkin. Ja jos tulee niin mikäs siinä ;)

Se on elämää se!
Onkohan se terassi kielletty alaikäisiltä? Pitääköhän ne nuorennäköisiä tarkasti silmällä?
Mulla on se käsitys, että kahvilaan (siis aivan kaikkiin kahviloihin) voi päiväsaikaan mennä myös ns. alaikäiset juomaan esim. kaakaota ja limua.

Jos oon oikein ymmärtänyt, niin ikäraja astuu voimaan klo 22:00 mikä on ok, koska siihen aikaan alaikäisten täytyy olla jo nukkumassa kotona. Jaksavat sitten lähteä seuraaana aamuna esim. kolkkapoikien sunnuntairetkelle.
tää vaan hämmästyttää kummastuttaa; aiemmin dtm:ssä oli ihan kohtuulliset bissehinnat, nyt 0,4 = 4,40. aika hulppee. sikäli, että rahasta kiinni, mutta... kai ne laskee, että vähempikin ihmismäärä sit tuo sen rahan, ku jonoakin pukkaavat puolityhjään ravintolaan.
Eikös noi maman hinnat ole ihan keskitasoa kantakaupungin klubihinnastoa??? Joku puhui niistä maman jonoista (viikonloppuisin, ainakin lauantaisin), olen itse ihmetellyt ihan samaa että mitä v**un mainosjonoi siellä pidetään. Sisätilat puolityhjinä ja ulkona hervoton jono. No kaipa se on sitä asiakkaiden kalastelua kun saadaan ihmiset kauhistelee "näittekste viime lauantaina ne maman mielettömätj onot, taitaa olla in ja pop, sinne mennään mekin". No joop. Huomaa ainakin että erittäin trendikäs interiööri on onnistunut imee kunnon "trendiheteroyleisön" paikan päälle. *MALLA TAHTOO POREESEEN, MALLA TAHTOO POREESEEN*
Mutta eikös jotkut ihan nauti jonottamisesta? Tulee sellainen odottava noste...? Etenkin pakkasella mä ainakin osaan parkeerata itseni sisään ennen jonoja, etenkin kun siellä on nyt se kahvilan tapainen odotusaula.

En nyt voi olla sanomatta tuosta trendikkäästä sisutuksesta, että tuota joo. Tammikuvioista muovimattoa seinällä ja suihkuverhoja ikkunoissa, lateksilla maalattua lastulevyä ja Ikean kalusteita. Kolhut näkyy jo nyt.

Onhan siellä hyviä ideoita kyllä, mutta haiskahtaa hitusen halvalle...voisi sanoa, että teennäisen yritteliäälle.

Mutta nämähän on näitä makuasioita ja nyansseja, joilla ei ole mitään väliä kunhan on hyvät bileet... Niistä jää aina osa rannalle - ei ehtinyt tai ei mahtunut mukaan.
oishan tuo hinta kohdallaan, jos kyseessä olis ooikee clubi. nyt dtm on pelkkä (hyvällä?/huonolla?) maulla sisustettu ravinteli, joka on myöhään auki. vastinetta rahoille sais ehkä jos paikassa olis mukava clubi-isäntä/-emäntä, ohjelmaa, tarjouksia, esitanssijoita, osaavaa eteishenkilöstöö, valotekniikkaa... eli eurooppalaista ilmettä muukin kuin hinta.

p.s.(JA NE JONOT POIS!)
Mitä viime viikonloppuun tuli, niin Baabelin torni on musta aika hyvä kuvaus. Sen verran sekava on seurakunta että paikka alkaa olla jo rähdähdysherkkä. Lesbot, heterot, homot ja transut keskenään tönimässä ja elvistelemässä... vielä kun viinan lisää soppaan niin eipä paljon enää puutu kun nyrkit alkaa heilumaan. Viime la näin yhden nyrkin jo ilmassa....
Jonot on ja pysyy toistaiseksi koska narikka ei vedä määräänsä enempää tai -nopeammin. Ainakin viime lauantaina paikka oli aikas täynnä jo klo 23.30 enkä silti jonottanut kuin 3 minuuttia joten enpä väittäisi niitä mainosjonoiksi.
Sen sijaan positiivista palautetta voisi antaa musiikista, radiohitit loistivat onneksi poissaolollaan ja musiikki oli rennon trancehtavaa bailumusiikkia eikä mitään korvia repivää jumputusta. Oikein hyvä muutos vanhaan verrattuna vaikka en kauaa viivähtänytkään.
Eilen piti katsastaa uuden maman arki-ilta. Eihän se ole talvisin erikoistapahtumia lukunottamatta Annankadullakaan ihmisiä pursunnut. Eilen paikalla kuitenkin tanssitilassa n. 20 ihmistä ja kahvilassa vähän vähemmän vielä puol kolmen aikaan....

Mutta sisustusprojetki etenee yhä! Ihan hyvä. Lisää rekvisiittaa kahvilassa ja dj-kopissa... Oli nääs aikaa katsella...

Mutta ihan omiin sinkkuaikoihin verraten - hui kyllä siellä aika orpoa olisi miestä hakea! Ja yritykset ovat kaikkien nähtävissä... Onko viikonloput sinkkujen ainoa lohtu?
No narikka ei varmaan tule ikänä vetämään nopeampaa tahtia jos poket pysyy samoina. Vähintä mitä työnantajana tekisin olisi pari raipan iskua, sillä vauhdilla mitä siellä töitä tehdään on kuin hidastetusta filmistä (ainakin kun itse olen sattunut ko. paikan narikan kanssa asioimaan). Maman "lobbya" en pahemmin ole ehtinyt tarkastaa kun on aina niin kiire vessaan ja "bilehallin" puolelle...josta päästäänkiin musiikkiin. Musiikin taso jatkaa tasaista ja turvallista laskuaan. Onhan se hienoa että ollaan trendikkäästi sisustettu jne...mutta veivaisivat paikan nykyiset "dj:t" pihalle ja sassiin ja palkkaisivat tilalle asiansa osaavia ammattilaisia. Tai jos ammattilaisten palkkaamisen ei ole varaa niin voisi nykyiset "dj:t" edes vähän vaivautua yrittämään sillä tämän hetkinen musiikillinen taso vastaa samaa kuin menisin repimään kynsillä liitutaulua, yhtä kipeää se tekee korville ;)
Olisi joskus hauska oikeasti kuulla määrittely "ammattilaiselle" dj:lle. Musiikkimaku on niin yksilöllinen, että sen varaan ei oikein voi laskea yhtään mitään. Jos joku oikeasti kertoisi hyvän dj:n tunnusmerkistön, niin jotakin järkeä keskusteluun voisi löytyäkin.
Kommentoimatta Maman nykyisten dj:tten ammattitaitoa, mielestäni hyvän dj:n (siis oikeaa tanssimusiikkia soittavan dj:n) tuntee siitä että hänen settinsä "pysyy kasassa", ts. musiikilla on selkeä linja ja biisit tukevat toisiaan eikä soiteta leikkaa-liimaa puuroa tyyliin Kylie - Laura - Deee-lite - In-Grid. Tietyssä mielentilassa (= humalassa) toki pop-sikermätkin iskevät, mutta joskus taas olisi ihan kiva bilettää oikeasti pari tuntia putkeen samaa musiikkityyliä (trance / house / hardhouse / whatever).

s_mo:n mielestä tämä on taloudellisesti kannattamatonta (tästä keskusteltiin tänä aamuna kännissä jatkoilla :) mutta ravintoloilla on olemassa myös mm. imago ja katu-uskottavuus, jota "ollaanpahan vaan yksi poppia soittava mesta lisää tässä kaupungissa" -mentaliteetti ei ainakaan hirmuisesti nosta.
Olen täysin samaa mieltä. Tuo setin kassassa pysyminen kuvaa dtm:n tilaa hvyin. Esim. viime to ja pe tultiin paikalle muista klubeista ja ero oli huomattava. Vaikka ei niissäkään mitään dj-taivaan mestareita ollut.

Aikaisempina vuosina olisin juossut per***eitä huudellen pois paikalta kun LaLaura tai Tattoo pärähtää soimaan. Mutta mehän ei nyt oltu paikalla musiikin vuoksi. Herääkin kysymys onko kukaan? Mielestäni ei voi olla...

Mutta oikeesti, paikka jossa kuuntelen Tomppaa tai Addicted to you biisejä käytetään floorsaverina, niin huh-huh!! Vaikka osahan niistäkin diggaa. Mutta se imago...

Mutta tässä nähdään se, että mitä kukin kapakaltaan odottaa. Toisaalta miksi siellä on se turbosound ja kasvava määrä valoja...? Aquilquiquiquileiraa voi jorata vaikka lähikaupassaan...
rakas smo, juuri tuota tarjoitin "ammattilaisella", siis mitä evils ja daffy kommentoi ;)
toden totta! yhdyn edellisiin ;). kyllä on euroviisuhutun aika ohi. ja kuka niitä kasareita jaksaa. kyllä on clubeissa kuunneltava clubimusaa. eikä mitään jokaisellejotakin.
Dj - - - on discossa, clubeilla, erilaisissa tilaisuuksissa tai kaikenlaisissa ravitsemusliikkeissä pääasiallisesti musiikista vastaava henkilö. - - - Musiikki on joissain paikoissa määritelty "musiikkilinjauksella" tai sitten mahdollisesti myös voi olla erilaisia teemailtoja. Useasti Dj:lle paras soittopaikka on sellainen jossa saa "vapaat kädet" musiikin suhteen, koska ammatti Dj ei rajoja tarvitse, vaan hän osaa itse lukea yleisöään. - - - Dj:n tehtävä on huolehtia siitä, että yleisö viihtyy. (koko teksti saatavillahttp://www.mr-dj.org)

Lisäksi monet klassiset dj:t ovat soittaessaan noudattaneet eri taktiikoita. Esim. klassisen NYCin Paradise Garage diskon legendaarinen L.Levan perusti soittojärjestyksen biisien sanojen/sanoman mukaan. Hänen mielestään yhtenäisyyden piti säilyä. Okei siitä on jo toistakymmentä vuotta, mutta huomionarvoista on, että silloin em. paikassa luotiin ennennäkemättömiä elämyksiä videoiden avulla.

Kaikki uudeksi/trendikkääksi väitetty ei aina ole sitä.