Hki: Sateenkaarikahvila

Sateenkaarikahvilan kaikille avoimet illat pidetään Helsingin Kalliossa, asukastila Myötämäessä (Siltasaarenkatu 28) aina parittomien viikkojen perjantaina kello 18 - 22. Kahvilassa on mm. tarjolla hyvää seuraa sekä virvokkeita ja pikkupurtavaa omakustannushintaan.
» Kuuntele juttu Sateenkaarikahvilasta kesältä 2004
» sateenkaarikahvilan.ystavat.org
» Pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan paikallissivut

Edellinen
WANTED

Kahvila etsii vapaaehtoisia emäntiä/isäntiä pitäjikseen.

Halukkaat voivat ilmoittaa itsestään s'postilla:
sateenkaarikahvila (miuku) heseta (piste) fi
Seuraavat kommentin pätkät ovat lainausta keskustelusta:
Menot & tapahtumat -> Onko hetero naiset homobaareissa ok?

[quote=EHDOTTELIJA?!] (23.1.2005, 5.02):
rivien välistäkö keksin semmosen kysymyksen et joku semmonen enemmän "kahvila" kahvila vois olla edistystä sateenkaariväelle? jotai semmosta olin lukevinani. siis kalliossahan on siltasaarenkadulla se Sateenkaarikahvila joka toinen to. Toissailtana se oli jo eli nyt sitten taas kahden viikon päästä. Niin se on kin väliaikainen ja epäsäännöllisen säännöllisesti joka toinen torstai mut sekin on alku! maasta se pienikin jne?? aletaan käymään siellä! sit ku torstai toisensa jälkeen paikka on täynnä - siis savuton ja alkoholiton tila - niin eiköhän siinä joku sit joskus keksi et semmoselle paikalle vois olla useemminkin "tilausta" ku joka toinen torstai? ja vaikka en niitä "järjestäjiä" ts. joilla on avaimet, laittavat tarjoilut esille jne, heitä en ujouttani sen kummemmin tunne mutta varmasti jos ehdottaa niin voivat joskus jotain klassista tms musiikkia soittaa, yleensä siellä on ollu joku radiokanava päällä. mitä mie oon siellä ollu, ilmapiiri on ollu upea! elkää sitä ny tyrmätkö, ei se ole mikää "uskonnollinen" paikka vaikka se yleensä malkuksen jne kautta tuleee esille ja mainittua. kavereista suurin osa on siellä ja heitä on ihana tavata, joulun jälkeen on tullu oikeen ikävä ja kun torstaina olin niin kipeä, kuumetta oli ja pää oli halkeamispisteessä, en viitiny enkä jaksanu sinne mennä mut kahden viikon päästä tulen kyllä!
uskokaa tai älkää, jos siellä innostutte käymään ni kuka sitä on sanonu ettei siitä pienimuotoisesta joka toinen viikko toimivasta sateenkaarikahvilasta vois kehittyy mitään?? haloo! ;-))
enivei, tavatkaamme siltasaarenkadulla kalliossa! =)
[/quote]

[quote=Melli] (25.1.2005, 18:48):
Ehdottelija, olen joskus käynyt sateenkaarikahvilassa. Se on ihan kiva juttu sinänsä, mutta ei vastaa sitä, mitä kutsun "kahvilaksi".

En tarkoita, että sen pitäisi muuttua muunlaiseksi kuin se nyt on, se on ihan kiva pieni kokoontumisilta teen/kahvin ja voileipien kera, mutta se ei poista ainakaan minun tarvettani oikeaan kahvilaan, jonne voi mennä minä päivänä tahansa, jossa on mukavat tuolit, ehkä klassista musiikkia taustalla, ja kunnon valikoima leipomotuotteita.
[/quote]
Olisihan se minustakin kiva, jos kahvila olisi auki esim. joka torstai. Se vaatisi kuitenkin kahvilanpitäjiksi vapaaehtoisia, joista ei tähänkään mennessä ole ollut runsaudenpulaa.

Nykyinen kahvilanpitäjä on joutunut pitämään kahvilaa yksinään jo vuodesta 2002, kun muita vapaaehtoisia ei ole löytynyt. Senpä vuoksi kahvilan nykyistä olemassa oloa voidaan pitää jo itsessään ihmeenä.

Elikkä kaikki kahvilanpitäjiksi vapaaehtoiset ilmoittautumaan!


PS. Sitä Mellin kaipaamaa klassista musiikkia saa kahvilaan esim. tuomalla oman CD:n tai kasetin mukanaan (ja taatusti on mieleistä ;)
Mitä te siellä teette? Kittaatte kahvia, senkin kahvikissat?! Onko kahvi laadultaan hyvää? ;)
Laittakaapa sille kahvilallenne uusi nimi: cafe au lait! tai Jamaican Blue ! tai Cafe Latte! tai Cafe mulattas! tai Cafe Bedes! tai Cafe Himalaya ! tai Cafe Bombay! tai HindurasElDorados!...pöh...SikaNauta-kahvila...Sikailla Saa Muu Alla -Kahvila
Mene hyvä mies katsomaan, eivät ne sinua pure (ainakaan jos et halua).
Kahvista en osaa mennä sanomaan, kun itse juon (s-kahvilassa) pelkästään teetä, mutta tee on hyvää.
onko sielä minkä ikäsiä
tarj´koitan minkä ikä vuoden värillä ja onko sielä homoja vain
onko sielä ikä rajaa


EN YMMÄRRÄ ONKO TÄMÄ VÄHÄN NIKUN HOMO KAHVILA
Ei ole mikään "vain homoille" -kahvila, vaan ihan kaikki seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun katsomatta ovat tervetulleita.

Ja koska on alkoholiton kahvila, niin ei ole myöskään mitään ikärajoja.
Ensi torstaina (12.5.) otetaan varaslähtö sadannen kahvilakerran juhlimiseen. Varsinainen 100. kahvilakertahan on, edelliskerran perumisen vuoksi, vasta 26.5, jolloin myös juhlitaan.

9. kesäkuuta on kahvilan kevätjuhla, jonka jälkeen kahvila menee kesätauolle (10.6. - 31.8).

Kahvila avautuu 1.9, mutta vain mikäli kahvilalle löytyy pitäj(i)ä. Vapaaehtoisia pyydetäänkin ilmoittautumaan osoitteeseen:
sateenkaarikahvila (miuku) heseta (piste) fi
Huomenna, torstaina 26.5.2005, vietetään Sateenkaarikahvilan sadannetta kertaa kello 18-22.

Olette kaikki mitä tervetulleimpia juhlimaan!
Ensi torstaina (9.6.) on Sateenkaarikahvilan kevätjuhlien aika. Kahvila on avoinna kello 18-22. Tarjolla myös ilmaisia herkkuja.

Rohkeasti mukaan!
KOKEILU:

Sateenkaarikahvila on poikkeuksellisesti avoinna 15. syyskuuta - 27. lokakuuta JOKA torstai kello 18-22.

Kokeilun aikaisten kävijämäärien sekä asiakaspalautteen pohjalta tehdään päätökset joka viikkoisen toiminnan mahdollisesta vakituistamisesta kevätkaudesta 2006 alkaen.
Huomenna, torstaina 1.9.2005, vietetään Sateenkaarikahvilan syyskauden avajaisia kello 18-22.

Kaikki rohkeasti mukaan!
Huomisesta, torstaista 15.9.2005, alkaen Sateenkaarikahvila siis avoinna joka torstai kello 18-22.
Joku jo aikaisemmin kysyi, että minkä ikäistä porukkaa paikassa käy enimmäkseen?
Sateenkaarikahvilassa tänään leivoksia eli korvapuusteja ja kääretorttua!

Kaikki kynnelle kykenevät paikalle!
Ensi torstaina, 20.10.2005, Sateenkaarikahvila on poikkeuksellisesti, ainakin alkuillan, Myötämäen sijasta Vastamäessä.

Vastamäki sijaitsee samassa talossa kuin Myötämäki ja sinne pääsee Suonionkadun puoleisesta porttikongista, joka löytyy parhaiten lähtemällä Myötämäen ovelta ja kiertämällä talo yläkautta ympäri. Porttikongin oikella puolella olevasta ovipuhelimesta tulee painaa summeria (oikealla, toinen alhaalta), jossa lukee Vastamäki. Ja sitten ei muuta kuin kävelee suoraan pihan poikki ovelle, joka on matalan aidan takana. Helppoa, eikö?


Ja kahvilassa on tarjolla leivoksia :)
Kyllähän kaikki nyt muistavat/tietävät, että huomenna on Sateenkaarikahvila?
Seuraavasta kerrasta alkaen Sateenkaarikahvila on taas avoinna joka toinen viikko eli parittomien viikkojen torstaina.

Tänä vuonna kahvila on siis avoinna vielä:
- 27. lokakuuta,
- 10. marraskuuta,
- 24. marraskuuta,
- 8. joulukuuta ja
- 22. joulukuuta (pikkujoulut)
Siis apuvaa, mikä ihmeen sateenkaari kahvila?? paina summeria ja ja,,,, siis eikös nyt jo eletä 2000 lukua?
Miksi mennä merta edemmäksi kalaan kun helsingissä on jo yksi sateenkaari kansalle suunnattu kahvila: DTM-cafe ja se on katutasossa eikä missään sisäpihan porttien takan. Auki joka päivä ja avaa ovensa jo ark, 9.00.
Mihin ihmeessä tarvitaan salamyhkäistä ja ihme aikoihin olevaa kahvilaa, kun aukioloajatkin avat mitä ovat??
Kysympähän vain?
Sateenkaarikahvila järjestetään tuollaisessa paikassa yksinkertaisesti siksi, että se on toimii vapaaehtoispohjalta pienimmin mahdollisin kustannuksin, ja järjestetään sellaisissa tiloissa jotka on saatu käyttöön ilmaiseksi tai melkein ilmaiseksi. Eikä siinä ole edes mitään ihmeellistä, Sateenkaarikahvila on enemmänkin kaikille avoin kerhoilta, ja se luonnollisesti järjestetään kerhotiloissa. Se on voittoa tavoittelematon tapahtuma, jossa oikeasti voi tutustua uusiin ihmisiin, sillä se on Malkuksen järjestämä ja siellä on samanlainen avoin keskusteluilmapiiri kuin muissakin Hesetan pienryhmien tapaamisissa. Vaikka "Sateenkaarikahvila" ja "DTM-cafe" ovat nimellisesti molemmat kahviloita, ei niillä ole juuri mitään tekemistä keskenään, eivätkä ne todellakaan korvaa toisiaan. Eivätkä ne myöskään korvaa oikeita kahviloita, "Sateenkaarikahvila" on, kuten sanottu, kerhoilta, kun taas "DTM-cafe" on enemmän savuinen baari kuin oikea kahvila. "Käääkin" viestistä tuli selväksi, ettei hän ole koskaan ollut Sateenkaarikahvilassa, muuten hän ei olisi esittänyt tuollaisia kysymyksiä.
Sateenkaarikahvila _EI OLE_ Malkuksen järjestämä!

Sateenkaarikahvila on HeSetan toimintaa ja on sekä poliittisesti että _uskonnollisesti_ sitoutumaton.
Ja Sateenkaarikahvilahan toimii normaalisti kohtaamispaikka Myötämäen tiloissa, joihin mennään suoraan kadulta (Siltasaarenkatu 28). Viimekertainen paikka (Vastamäki) oli poikkeus, joka johtui varausjärjestelmän viasta (tapahtui ns. kaksoisvaraus).

Sateenkaarikahvila on tarkoitettu kohtaamis-/ajanviettopaikaksi mm. niille, jotka saavat hengenhdistusta tupakansavusta ja/tai haluavat kuulla mitä puhutaan tarvitsematta huutaa metelin yli. Lisäksi kahvilan asiakasystävälliset hinnat (hinnaston korkein hinta vain 50 senttiä!) mahdollistavat myös vähävaraisten (esim. opiskelijat) kahvittelun. Kahvila on aidosti savuton ja päihteetön sekä voittoatavoittelematon.

Kahvilan tila on valoisa ja kodikas, kuten myös kahvilan ilmapiiri, sekä hyvin varusteltu kahvilatoimintaa silmälläpitäen. Tiloista löytyvät mm. kaksi tietokonetta Internet-yhteyksin, biljardi-pöytä, erilaisia seurapelejä ja päivän lehdet - kaikki nämä täysin veloituksetta. (Päivisin samassa tilassa toimii Kallion asukkaille tarkoitettu asukaskahvio.)

Lisätietoja:http://www.heseta.fi/sateenkaarikahvila/
Vaikka Sateenkaarikahvila onkin taasen avoinna vain parittomien viikkojen torstaina, niin ilouutisena voin kertoa, että se ei vietä tällä kertaa talvilomaa eli kahvila on avoinna koko talven katkoitta!

Alkuvuoden 2006 aukiolot:
- 5. tammikuuta (kevätkauden avajaiset),
- 19. tammikuuta,
- 2. helmikuuta ja
- 16. helmikuuta
Sateenkaarikahvila on tänään klo 18-22 Myötämäessä. Rohkeasti mukaan :)
Jos Sateenkaarikahvila on Helsingin Setan eikä Malkuksen järjestämä, miksi se järjestetään seurakuntatiloissa eikä esim. Setan tiloissa?
Minähän en mitään tiedä, mutta olettaisin että Setalla ei ole käytettävissään mitään kahvilatilaa. Korjatkaa toki, jos olen väärässä...
Lisäksi Kallio on sijainniltaan paljon keskeisempi kuin joku Pikku-Huopalahti.
Ei se Kalliossakaan sijaitseva tila ole oikeastaan kahvilatila... Vai on Seta nykyään Pikku-Huopalahdessa? Siellä Hietalahdessa sijainneessa huoneistossa olisi ainakin voinut pitää kahviloita ihan yhtä hyvin kuin Kallion Seurakunnan tiloissa.
Eikös tuo sateenkaarikahvila ole uskovan sateenkaariväen teenjuontitapahtuma? Näin olen asian nähnyt ja käsittänyt.
Sateenkaarikahvila ei ole huomenna, vaan vasta ensi viikon torstaina (8.11.2005) kello 18-22.

Koittakeehan kestää sinne asti ;)
Sateenkaarikahvila on siis seuraavan kerran avoinna ensi torstaina (8.12.) kello 18-22.


Huom: 22.12.-kerta saatetaan joutua perumaan Myötämäen joulutauon takia.
Huom: Ensi viikon, torstai 22.12., Sateenkaarikahvila joudutaan perumaan Myötämäen joulutauon takia.


Joten ei muuta, kuin Hyvää joulua ja Onnellista uutta vuotta kaikille!
Sateenkaarikahvila on avoinna seuraavan kerran ensi viikon torstaina (19.1.2006) kello 18-22.

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvilan 6-vuotissynttäreitä juhlitaan ensi torstaina (16.2.2006) kello 18.00-22.00.

Tavanomaisesta poiketen tarjolla myös elävää musiikkia!
Olen joskus aiemminkin tuonut tämän esille...

Osoitteessa http://kimmoliisa.net/rannemedia.php - sivun alalaidassa on tarjolla "Kuulokuvia sateenkaarikahvilasta". Kyseessä on Helsinki pride 2004 -tapahtuman aikaan tehty haastattelu. Siitäkin saa jonkinlaisen kuvan siitä, mistä Sateenkaarikahvilassa on kyse.
Sateenkaarikahvila tänäänkin (helatorstaina 25.5.2006) kello 18-22.

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvilan kevätjuhlat tänään (to 8.6.2006) kello 18-22.

Kahvila on kesätauolla 9.6. - 16.8. Kahvila on kuitenkin poikkeuksellisesti avoinna Vaparien aikaan (to 29.6.2006) klo 18-22.

17.8. alkaen kahvila on taas avoinna normaalisti parittomien viikkojen torstaina.

Tervetuloa ja hyvää kesää!
Ovathan kaikki kynnelle kykenevät tulossa huomenna (to 29.6.2006) tutustumaan Sateenkaarikahvilaan?

Kahvila sijaitsee siis Siltasaarenkatu 28:ssa (Myötämäki) ja on avoinna kello 18.00-22.00.

Lisätietoja vanhasta tutusta osoitteesta: http://www.heseta.fi/sateenkaarikahvila/

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvilan syyskauden avajaiset ylihuomenna (to 17.8.2006) kello 18-22.

Tarjolla ainakin rahkapullia.

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvila huomenna (to 12.10.2006) kello 18-22.

Tervetuloa!

Vinkki: Hedelmöityshoitomielenosoituksesta pääsee Sateenkaarikahvilaan parhaiten ajamalla joko metrolla Hakaniemeen ja nousemalla II linjan puoleisia portaita Siltasaarenkadun alapäähän tai 3T-ratikalla LAsipalatsin pysäkiltä Karhupuiston pysäkille ja siitä keskuspaloaseman editse Siltasaarenkadun yläpäähän, jossa kahvila sijaitsee.
Sateenkaarikahvilan joulujuhla huomenna (to 21.12.2006) kello 18-22.

Tarjolla mm. joulupuuroa.

Tervetuloa sekä hyvää joulua ja uutta vuotta
Sateenkaarikahvilan kevätkauden avajaiset tänään (to 4.1.2007) kello 18-22.

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvila seuraavan kerran ylihuomenna (torstaina 18.1.2007) kello 18-22.

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvilan 7-vuotissynttäreitä juhlitaan huomenna, torstaina 15.2.2007, kello 18.00-22.00.

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvilan kevätjuhlat tänään (to 7.6.2007) kello 18-22.

Tervetuloa!


Sateenkaarikahvila on kesälomalla 8.6. - 15.8.2007.
Sateenkaarikahvilan on avoinna Vaparien aikaan (to 28.6.2007) klo 18-22.

16.8. alkaen kahvila on taas avoinna normaalisti parittomien viikkojen torstaina.

Tervetuloa ja hyvää kesää!
Sateenkaarikahvila huomenna.

Pride-ohjelman kartasta kahvila löytyy K-kirjaimen kohdalta.
Sateenkaarikahvilan syyskauden avajaiset tänään (to 16.8.2007) kello 18-22.

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvila tänään (to 27.9.2007) kello 18-22!

Terapiaa ja tasa-arvoa – Pauli Löijan neuleita ja ajatuksia - näyttely Myötämäessä enää tämän viikon!

Näyttely kertoo
* mielenterveyskuntoutujan yhdestä selviytymiskeinosta
* pyrkimyksestä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuteen
* pyrkimyksestä sukupuolten väliseen tasa-arvoon

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvila avoinna parhaillaan eli torstaina 11.10.2007 kello 18-22.

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvila avoinna myös tänään, Itsenäisyyspäivänä 6.12.2007, kello 18-22.

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvilan joulujuhlaa vietetään huomenna (torstaina 20.12.2007) kello 18-22!

¡Tarjolla ilmaista joulupuuroa, joten muista tulla ja tuo ystäväsikin!

Tervetuloa sekä hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
Sateenkaarikahvila huomenna, torstaina 31.1.2008, kello 18-22.

Tarjolla vastapaistettuja munkkeja!

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvilan 8-vuotissynttäreitä juhlitaan huomenna, torstaina 14.2.2008, kello 18.00-22.00.

Tervetuloa!
Sateenkaarikahvilan sivut on nyt siirretty HeSetan uusien sivujen alle.

Samalla lisäsin kahvilan kävijätilastot (koko olemassaolon ajalta), niitä kun aina välillä kysellään.
Sateenkaarikahvila on avoinna ylihuomenna, torstaina 28.2.2008, kello 18-22.

Tervetuloa!
Asiakkaiden toiveesta ja tiloista vastaavan suostumuksella tulee Sateenkaarikahvila siirtymään parittomien viikkojen perjantaiksi alkaen 11.4.2008 (10.4. ei ole kahvilaa).

Paikka ja aukioloaika pysyvät samoina.
Edellinen