Dtm:n Roban nimikilpailu!

Hei kaikille!
Dtm on päättänyt järjestää avoimen nimiehdotuskilpailun Roban paikasta. Kilpailuohjeet, vähän ravintolan historiaa ja kilpailulomake osoitteessa
http://www.dtm.fi/finframes/dtmnew.htm
Kilpailuaika päättyy jo keskiviikkona 16.10.2002 klo 15.
Voittajalle vuoden VIP uuteen paikkaan :)
Roban Liha kuulostaa oikein hyvältä! Tai ehkä Roobertin Halli? Semmoinen oli ennen muinoin siinä lähellä, Annankadun kulman luona ja vieläpä samalla puolella katua. (Nykyään taitaa olla Tiimari siinä sisäänkäynnin vieressä.) Pienempänä poikana tuli usein käytyä Hallissa karkki- ja purkkaostoksilla, kun asuin siellä eteläisissä kaupunginosissa. :-) Vanhemmat ihmiset kävivät lihaostoksilla - siis hallin elintarvikekioskeilla! Myöhemmin isot pojat alkoivat sitten käydä muunlaisilla lihamarkkinoilla samaisella kadunpätkällä hallin yläpuolella; tosin sekin kauppa taitaa olla jo suljettu.
  • 4 / 29
  • lahjakas...
  • 16.10.2002 21:52
entäs jos se ois LT = Liha Tiski. Tuo lyhennysjuttu vois niinko pysyy samana...
"Horo-Horo"

(On muuten Japania ja tarkoittaa "Yksi tai kaksin" :DD)
No voihan typo.

Tietenkin se lause menee "yksin tai kaksin", mutta kun tuo yksi pikkuinen N jäi pois sieltä...vattu.
Perinteet kunniaan! Tietenkin nimi tulee olemaan "Tanssisalonki Robert".
  • 8 / 29
  • Jörmä
  • 17.10.2002 23:08
Sehän voisi olla DTM eli "Darraa Tai Munaa", illan kulusta riippuen
Lihatiskihän se tulee olemaan, kutsuttiin sitä miksi tahansa ;)

Tuli tossa eräästä biisistä mieleen, että Afrodite voisi olla kiva nimi. Afrodite Oy:n mukaan...

Sitten olisi Afrodite ja Hercules, ja mitä siitäkin taas voisi päätellä...
Tuota noin.. mietin tässä jo muutaman päivän ajan sitä, miksi Dtm edes julistaa nimikilpailun? Miksei se edelleen vaan yksinkertaisesti pidä nimeä Dtm käytössään? Onko se niin kulunut ja käytetty nimi, ettei sen pitäminen enää kannata, varsinkaan jos paikka yrittää kenties profiloitua erilaiseksi, kuin mitä se nykyisin on?

Nimittäin itse en näe hyvää syytä sanoa, että "Dtm muuttaa", jos uuden ravintolan nimeksi annetaan vaikka "Afrodite", mitä aikaisemmin ehdoteltiin. Sehän on silloin aivan uusi ravintola uudella nimellä, eikä suinkaan vain paikkaansa vaihtanut Dtm, joka samalla on saanut kasvojenkohotuksen.

Olenko ainoana ajatusteni kanssa? :)

--Druusi
Druusi, et ole. Mielestäni DTM olisi hyvä pitää sellaisenaan, onhan se saavuttanut jonkinlaisen brändin tason. Se tunnetaan kaikkialla ja siihen liittyy logon lisäksi mielikuvia. Olisi sääli heittää se hukkaan. Vaikka DTM uusiutuu, pitääkö nimikin vaihtaa?
Tähänhän on helppo ratkaisu, kaikki jotka pitävät vanhasta nimestä menevät kilpailuun ja äänestävät nimeksi DTM. Eiköhän siinä tule tarpeeksi palautetta siitä, että vanhassa vara parempi :)

-node
Olen kuullut duunissani naimisissa olevien nuorehkojen (kuitenkin vielä Helsingin yöelämää seuraavien) heteromiestenkin puhuvan ihan tavallisenoloiseen sävyyn DTM:stä, ja luulisin että siihen suhtaudutaankin mukavan ennakkoluulottomasti ja arvostetaan asiallisesti vaihtoehtopaikkana. Kannattaisiko siis pysyä tutussa nimessä, edellyttäen että uusissa tiloissa ei sitä tyritä =)
Druusi on oikeassa nimiasiassa. Miksi vaihtaa DTM:n nimi toiseksi kun puhutaan DTM:n muutosta. Jos nimi vaihdetaan, pitää puhua DTM:n lopettamisesta. Uusi paikka aloittaisi alusta ja siinä on vaarana ettei uusi brändi enää pure. DTM on tiedostettu positiivisesti monen tuntemani heteron keskuudessa. Olisiko uusi nimi sitten jotain tyyliin "Homokeskus". Kaikilta muilta pääsy kielletty?
Minusta DTM on aivan lostava nimi. Lyhyt, ytimekäs ja brandi on tunnettu. Siis miksi se pitäisi vaihtaa?!
Minusta taas alkuperäinen nimi, Don't Tell Mama, oli vielä parempi. En ymmärrä, miksi moinen hyvä, tunnettu brandi piti vaihtaa steriilin kuuloiseksi DTM:ksi. Vähän niin kuin DDT.
Sen nimenvaihdoksen toisaalta ymmärrän. Ainakin omassa kielenkäytössäni se oli hyvin usein jo Don't Tell Maman aikoihin dtm, koska se oli lyhyempi sanoa. :)

Muistelisin joskus kuulleeni, että Dtm omistaa oikeudet käyttää myös Don't Tell Mama -nimeä? Olenko hakoteillä?

--Druusi
Ei sitä yleensä silloin Don't tell Maman aikaankaan kutsuttu koko nimellä, enkä kuullut tuota käyttämääsi lyhennettäkään. Yleisesti se oli, ja monille kuten minulle edelleen on, lyhyesti Mama.

DTM kuulostaa mielestäni edelleenkin kylmän steriililtä, ellei suorastaan myrkylliseltä kemikaalilta. Syynä nimen vaihtoon oli tietääkseni joku typerä oikku, kun haluttiin vaikuttaa hienommilta ja mannermaisemmilta kuin ollaankaan (niin kuin alkuperäinen nimi olisi ollut jotenkin huono tätä tarkoitusta ajatellen).

Nykyisin kuulema monet nuoremmat kävijät eivät edes tiedä, mistä sanoista DTM on lyhenne. Ja jos paikka olisi pitänyt vanhan nimensä, se olisi vieläpä saanut ilmaista mainosta, kun Queer as folk käännettiin suomeksi "Älä kerro äidille".

Puhelinluettelon yritysosasta löytyy ainakin edelleen ravintola DTM/Don't tell Mama.

Uusi paikka, uusi nimi, ja tuskin se voi olla huonompi kuin "DTM".
Jos noin ravintoloiden nimistä ylipäänsä puhutaan, olen pitänyt kovasti viime vuosina lanseeratuista suomalaisista nimistä kuten Kerma, Kuula ja Liekki. Helppo käyttää puhekielessä ja kuulostavat korvaankin mukavalta (ainakin mun mielestä). Mikäköhän sana sopisi homoravintolan nimeksi? (Ja tässä ei nyt tällä kertaa haeta kaksimielisiä sutkauksia. :-)
Mulle tuli mieleen just noi Kermat ja Helmet kun pohdin fiksua nimeä. Ehdotinkin kilpailuun nimeä Loisto tai Loiste. Homojen yöelämänhän luullaan olevan kovin loistokasta ja hohdokasta (Hohto olis kai jees kanssa, mutta ei Kubrickin leffan nimi mielestäni sovi homoyökerhon nimeksi) ja kehuuhan Mamakin niin kovasti niitä loistavia valojaan. ja yms yms.
"Hidden Gem and Creamed off "

Koska se voittaja ilmoitetaan? Kilpailuhan päättyi jo ajat sitten eikä mun postilootaan ainakaan vielä ole viestiä tullut vuoden VIP lipuista.
Suomalaisissa nimissä ei ole mitään vikaa. Trendi tänä päivänä jopa houkuttelee uusien suomalaisten nimien tai nimiyhdistelmien keksimiseen mitä erilaisimpiin paikkoihin ja asioihin. Niistä saattaa usein syntyä varsin hyviä ja hauskoja mielleyhtymiä.

Miksipä ei suomalaista nimeä myös gaydiskon nimeksi, vaikka täytyy myöntää ettei DTM:n brändiytyneessä nimessä ole siinäkään vikaa. Sitäpaitsi nimestä jo tiedetään mistä on kyse. Uuden nimen sijasta DTM voisi uudistaa logonsa ajanmukaiseksi.

Vitsiniekan alatyyli ei ollut kovin asiallista..
Sen lafkan nimeksi sopisi "Erkki twistaa". Ja sit Erkki näyttäis meille tyyliään!
Kukkuun paljastus näyttää pitävän paikkansa Dtm:n nettisivujenkin mukaan. Ainakin tulevissa tapahtumissa näkyy jo Dtm:n uusi logo, siis kirjaimet pysvät samoina, tyyli vaan on ajanmukaistettu ja pelkistetty.