TV-kanavista

TV-kanavathan ovat ruvenneet löytämään linjaansa ja kaventamaan kohderyhmiänsä - tietysti kilpailukykyään nostaakseen. Tämä tarkoittaa sitä, että eri tyyppinen ohjelmasisältö asettuu eri kanaville.

Joka tapauksessa kanavien erot homojenkin esiintymisen suhteen ovat selkeitä. Nelosella ja SubTV:llä nähdään ehkä "rohkeimmat" ohjelmat, kun taas kolmonen on selkeästi "perhesarjojen" paikka.

Ylen kanavista kakkonen on selkeästi rohkeampi. Dokumentit ovat monipuolisempia ja asioihin otetaan kantaa selkeämmin. Ykkösellä linja on hillitympi. Ruotsinkielinen FST puolestaan on paljon molempia YLE:n kanavia vapaamielisempi. Varsinkin ajankohtaistoimitus on kunnostautunut useaan otteeseen.
Ykkösen eduksi kyllä laskettakoon avara luonto -ohjelma, jossa käsitellään hyvin monessa jaksossa eläinmaailman homo/bi-suhteita ja niiden luonnollisuutta =)
  • 3 / 14
  • Nalle Karhunen
  • 22.1.2002 11:41
Mielestäni sillä ei itse asiassa ole mitään merkitystä tuleeko televisiosta homo-ohjelmaa vai ns. normaalia ohjelmaa. Molemmat kelpaa aivan hyvin enkä välttämättä edes kaipaa väkisin tehtyjä puppelisarjoja jotka käsittelee kuitenkin aihetta lähinnä huumorin takia. Olemme kuitenkin loppujen lopuksi aika pieni osa väestöstä emmekä näin ollen voi vaatia itsellemme esim. puolta lähetysajoista.

Eläkäämme normaalisti kuten ennenkin ja katsotaan sitä mitä tulee. Jos miltään kanavalta nyt ylipäätään mitään oikeasti katsottavaa joskus tulee. Ja onhan niitä kivan näköisiä näytteliöitä myös heterojen leffoissa - kuten Sean Connery ;-)
Mutta mutta, ovathan suomenruotsalaisetkin pieni osa väestöstä (jotkut väittäisivät, että pienempi kuin GLBT-väki), ja silti FST:llä on omat lähetysajat. Panee miettimään. :)
  • 5 / 14
  • Nalle Karhunen
  • 23.1.2002 11:29
En nyt ihan heti alkaisi kuitenkaan rinnastamaan ruotsalaisuutta ja homoutta keskenään. Nuo kaksi asiaa kuitenkin painivat hieman eri luokissa.
Niin. Uuden kielen voi aina oppia. Mutta hetero ei opi homoksi, eikä homo heteroksi.
Noh. Ihan vakavasti toi ruotsin kieleen vertaaminen ei ollut pointtini.

Eikä kukaan ole kai _vaatimassa_ mitään lisää telkkariin. Kysehän onkin ennemmin siitä, että vaihdamme mielipiteitä siitä, mitä TV tarjoaa tällä hetkellä. Sinänsähän on ihan hauskaa, että tiedotusvälineissä vähemmistöt ovat esillä.
Ei se pelkkien mielipiteiden vaihdos siinä auta mitään.... :) Pitää niiden jotain toimintaakin tehdä ja lisätä niitä ohjelmia. Eiköhän mielipiteitä ole jo muokattu tarpeeksi. On vain ajan kysymys, milloin ne omaksutaan ja miten niihin reagoidaan.
Tokihan tätäkin areenaa voi halutessaan käyttää paikkana toivoa enemmän ohjelmia - ei siinä mitään. Onhan maailman saatava tietää, että homojakin on. Ja vieläpä pohjimmiltaan ihan samalaisia säätäjiä kuin heterotkin... Koko touhu yhtä tragikomediaa :)
ANIMEA TÖLLÖÖN!!

anime = Japanilaista animaatiota, jos joku ei vielä tiedä tuon sivistyssanan merkitystä.

Homopoikabändistä ja sen jäsenten suhteista ja toilailuista kertova K-16 anime 'Gravitation' voisi olla ihan sopiva ensisarja teille rakkaat siskot, että pääsisitte irti tuosta typerästä "Jotain vitu' Pokemonia!? Ooksä vähän kersa!" ajatusmallistanne :DD

Ja sen jälkeen meille mystiikkaa ja legendoja rakastaville vaikkapa 'Inu Yasha', kaunis feodaaliajalle sijoittuva kertomus nuoren papittaren ja ihmis-koira-demonin kumppanuudesta ja tehtävästä etsiä kauan sitten kadonnut Shikon no Tama, 'Neljän Sielun Helmi'.
Kolmosesta on tullut ihan pullamössöheterokanava. Niillä ei ollu pokkaa ees jatkaa Will & Gracea
  • 13 / 14
  • AlternativeGay
  • 17.10.2002 19:12
Will ja Grace on/oli tappavan tylsä kuten myöskin Älä kerro Äidille tai AbFabin ne ihan uudet jaksot(tehty Last Shout:in jälkeiset)

Hmmhhh , Koska tehdään sarja jossa olisi homoja mutta ei missään nimessä stereotypioita? Nimeksi voisi tulla Gays Behaving Very Badly, vähän samaan tapaan kuin nelosen sarja, huonosti käyttäytyvät miehet(siinä vasta oli hyvä sarja) ja kässärissä ei olisi yhtään seksiä, 90 luvun musiikkia
ja Madonnaa+muita ns homoikoneita
>Koska tehdään sarja jossa olisi homoja mutta ei
>missään nimessä stereotypioita?
..
>ja kässärissä ei olisi yhtään seksiä, 90 luvun musiikkia
>ja Madonnaa+muita ns homoikoneita

JUMALAUTA JÄTKÄ, SYLEILLÄÄN! =)

Aivan samaa mieltä!

Lisäksi, jos minä näen vielä yhden homon telkkarissa, joka on valkaissu hampaansa ja on muutenkin niin huolitellun ihana että sen voi jopa haistaa televisiokuvasta, lentää tuo toosa tuosta jordaanin odottelemaan parempia aikoja.

-Mod