Median tarjontaa homoille ja homoista

Queer TV on selkeästi homoille, lesboille ja muillekin vähemmistöille tarkoitettu makasiini, Will & Grace rakentuu homoteeman ympärille, ja useissa muissakin TV-sarjoissa on jonkinnäköinen homoteema.

Sen lisäksi TV:stä tulee pisteohjelmia - leffoja ja dokumentteja, joissa aihe on mukana. Koska ne ovat pisteohjelmia, niin ne tulee myös helposti missattua. Tälle alueelle toivotaan vinkkejä ja keskustelua katsottavan arvoisista ohjelmista.

Myös leffateattereissa pyörivistä pätkistä olisi kiva saada tänne kommentteja, samoin kuin lehdissä nähdyistä artikkeleista.

Videovuokraamojen "käsityövideot" voidaan kuitenkin jättää omaan arvoonsa.
On ollut ilahduttavaa huomata homoaiheisen ohjelmasisällön huomattava lisääntyminen viimeisen parin vuoden aikana. Saimme Will&Gracen, QueerTV:n, Queer as Folk:n ja GimmeGimmeGimmen ja lisäksi vaikkapa Salattujen elämien Kallen, unohtamatta s_mon mainitsemia dokumentteja. Näistä kiitos menee lähinnä Neloselle ja TVTV/Subtv:lle. Jonkinlainen ilmapiirimuutos on ollut havaittavissa positiivisempaan suuntaan.

Vaikka tuskin kenenkään suhtautumista homoihin muutetaan yksin omaan tv-ohjelmien avulla, on medianäkyvyys kuitenkin pitkällä aikavälillä hyvä asia, sillä tällä tavoin tv:n katsojan on vaikeampi sulkea homot pois mielestään ("ne on jossain siellä muualla, ei täällä meidän keskellä") ja saattaapa jonkinasteista asenteiden korjaamistakin tapahtua kun se tv-sarjan rakastettava homohahmo ei sitten loppujen lopuksi ole yhtään heteroa kummoisempi -- sattuupahan vaan tykkäämään pojista. :)
Tarjotan on kyllä parantunut hienosti ja muuttunut monipuolisemmaksi, mutta olisi hienoa vaihtelua, jos tulisi ns. "realistinenkin" homoja käsittelevä sarja. Ei sinällään, etteikö niitä olisi ollut... Itseasiassa Salatut Elämät on varmaan realistisimmasta päästä. Mutta jottei homoista aina saataisi sellaista karikoitua kuvaa, niin jokin vakavahko draamasarja olisi varsin hyvä lisä ja varmasti keräisi katsojia.

Komedioita on jo kivasti, mutta asiapitoisempaa tarjontaa olisi hyvä lisätä. TV-puolen immeiset kuulolla!!! ;-)
Olen kyllä Aroclen kanssa suurilta osin samaa mieltä tuossa asiassa. Homoista kovin usein tehdään se ns. "comic relief" tai sitten vastaavasti koko sarja pyörii sen homous -teeman ympärillä, kuten Will & Grace -esimerkiksi.

Mutta mun mielestäni sellaiseen "inhorealismiin" pyrki sarja Queer as Folk onnistuen siinä kohtalaisen hyvin. Ehkä meillä olisi siitä tosiaan jotain opittavaa? :) Tietenkin sarja oli "hieman" ylitsepursuavan karikatyroitua kuvausta, mutta perimmiltään se ainakin vaikuttaisi olevan totta.
Mun mielestä Queer As Folkin hahmot olivat aika uskottavia monessa suhteessa. Ja tarinakaan ei ollut ihan vierasta...

TV-sarjat ja elokuvathan tehdään aina sillä periaatteella, että näytetään "mehevimmät ja ylitseampuvimmat" yksityiskohdat. Niin hetero- kuin homosarjat olisivat varmaankin aikas tylsää katsottavaa, jos ne olisivat "realistisempia".

Tietysti niitä luonteenpiirteitä joudutaan aina korostamaan - tehdään hahmoista karikatyyrejä, muutenhan hahmot olisivat melkoisen latteita. Ihmisten luonteenpiirteiden ja tapojen hienouksien hahmottaminen onnistuu vain todellisessa elämässä, joten hahmojen persoonallisuutta on korostettava jonkinlaisilla ylilyönneillä.

Itse samastuin kovin paljon Vinceen, mutta toki löysin itsestäni luonteenpiirteitä muistakin hahmoista.
Totta turisette, itsekin kaipaisin sarjaa joka ainakin osittain kertoisi ns. tavallisen homon (onko sellaista??) elämästä. Kaikki eivät kuitenkaan ole menestyviä lakimiehiä tai vaaleanpunaisia parturi-kampaajia. (Todellisuudessa kaikki on IT-alalla tai hoitsuja ;)
Tosta "tavallisesta homosta" tuli mieleeni, että kyllähän esimerkiksi QAF:n Vince on hyvinkin "tavallinen". Tavallisessa ammatissa supermarketissa jne. Ja Nathankin on melko kai periaatteessa melko tavallinen koululainen. Ainakin britannian horisontista katsottuna. QAF:n hahmot tätä Vincen BF-ehdokasta lukuunottamatta ovat kyllä kieltämättä baareissa viikonloppuisin pomppivaa cityhomo-laatua. (Siinä mielessä eivät taida esim. minusta ja muutamasta muusta juuri poiketa.)

Vaan ehkäpä näemme vielä joskus "Me Tammelat" -tyyppisen kuvauksen jo seestyneestä ja paikalleen asettuneesta homopariskunnasta, koirineen, kaikkineen... Tosin siinä olisi ainesta enemmänkin dokumentiksi tosielämästä. Onhan joskus jotain lyhyitä pätkiä taidettu sellaisesta joissain ajankohtaisohjelmissa nähdäkin.

Äh... Jotenkin rupesi tekemään mieli katsella vähän leffaa. Taidankin joku ilta kaivaa QAF -kasetit esille ja vaihteeksi töllötellä ne (putkeen?)...

Tai sitten voisin tietysti katsella Beautiful Thing -leffan *nyyh niisk*. Sehän puolestaan kertoo työväenluokkaisista hahmoista. "Ällöromanttinenhan" se hetkittäin on, mutta niin on kai joskus "tavallinenkin" elämä. Onneksi :))
Eikä unohtaa sovi - Elämä on ihanaa, As Good As It Get's!!! "What if this is as good as it get' s?" :´-( *sniff* Se on niiiiiin ihana.... Äääähh, nyt mä unohdin ne näyttelijät.
QAF oli aikas realistisen tuntuinen. Johan Ritva Santavuorikin taivasteli Iltalehden kolumnissaan että minkälaisen maineen me homot Suomessa saamme ko. sarjan takia nuuskaavina huoranpentuina johon hieman tulikivenkatkuisesti Iltalehden päätoimittajalle vastasin että jospa Ritva Rouva seuravaaksi analysoisi koko yleisen syyttäjän painollaan 'Kauniiden ja rohkeiden' yh-äideistä ja ydinperheestä antamaa kuvaa.
Mutta tosissaan, kuka jaksaisi katsoa vielä telkustakin realistista kuvaa päivät töissä nuutuvista ja illat kahviloissa bongailevista datahomoista? Telkun ja elokuvienhan on tarkoitus viihdyttää ja esim. "Gimme gimme gimme" (a man after midnight) -homo on kerrassaan varsin hupaisa, huolimatta että ko. karikatyyri onkin jo hieman kulunut. Mutta sitten kun kaikki karikatyyrit on tarpeeksi läpikoluttu niin sittenhän me homot ollaankin osa "ihan tavallista - who cares" elämää. :)
Se älä kero äidille mainos oli hieno. Kyllä sitä kovempikin homofobisti säikähti kesken asiaohjelman kun se kappimainos tuli Tvstä.
Tuliko mahdollisesti paha olo kun ei tiedä onko se lähin toveri homo vai ei.
Itse sarja ei niin paljon minua innostanut. No olihan se tietysti jotakin kun päähenkilöt oli homoja.
Itse sci-fi/fantasia/ym-sarjojen ystävänä olen ilokseni huomannut, että homoseksuaaleja näkyy näissäkin yhä enemmän. Xena tietenkin on jo ihan klassikko, mutta myös Buffysta löytyy lesbopari ja Dark Angelistakin yksi lesbo. Jos joku tietää lisää niin kertokaa!

Älä kerro äidille oli loistava, saisivat uusia sen. Myös lepakkoelämästä kaivattaisiin vastaavaa sarjaa.
Edelliseen lisäten, että Japanilaisen animaation piirissä (VIIMEISEN KERRAN: EI! VAIKKA POKÉMON JA DIGIMON ON SUUNNATTU LAPSILLE, KAIKKI ANIME EI OLE!! Kiitos.) homo/lesbo -aihe ja epäheterot ihmissuhdekiemurat ovat nyt hot juttu.

Lähdetään vaikkapa siitä että Card Captor Sakurassa (joka tosin on teinityttöjen 'juttu') Sakuran veli on gei ja lääpällään Sakuran naispuolisen frendin kundikseen, joka sitten onkin loppujen lopuksi bi.

Sailor Moonissa (myöskin teinityttöjen 'juttu') on lesbopari, kun Sailor Venus ja Sailor Neptune löytävät toisena joskus 3. tuotantovuoden aikana.
(Geez, Neptune on sitten puhdasverinen rekkalespo :DD)

En ole aikuisille suunnattujen animesarjojen homoseksuaalisiin hahmoihin ja suhdekiemuroihin niin kovasti perehtynyt vielä, mutta onhan homoille olemassa ihan omakin anime 'Gravitation'.

Gravi kertoo Japanilaisesta homopoikabändistä nimeltä 'Bad Luck', ja sen kuudesta jäsenestä jotka ovat iältään 16-30v, ja heidän keskinäisistä suhteistaan, touhuiluistaan ja 'harrastuksistaan' sekä tietenkin myös muusiikillisesta urastaan.

Gravi on piirretty varsin hillityllä tyylillä, ei siis mitään teelautasen kokoisia silmiä, kuten jossain Sailor Moonissa.
Varsinkin bändin nuorimmat jäsenet Tohma ja Suichi on piirretty varsin nöpöläisiksi.

Graviin on säveltänyt musiikin muutama J-popin kuumin nimi, ja jaksoissa kuultavat Bad Luckin 'esittämät' kappaleet tempaavat kuuntelijan mukaansa musiikilliseen nirvanaan.

Ja kuitenkin joku ajattelee vieläkin että kaikki piirretyt ovat kersoille, joten lisään tähän loppuun muutaman faktan Gravista:

En ole sitä itse katsonut kuin 1 jakson, joka oli joku 32. tai vastaava, mutta kuulemma jaksossa #5 Bad Luckin pojat ovat puistossa 'pitämässä hauskaa' *virne*, jaksossa #7 on kiihkeä poikien nuoleskelukohtaus hississä, ja ensimmäisen tuotantokauden OAV:ssa, eli 'vain videona ja DVD:nä' erikoisjaksossa on mielenkiintoinen pehmo-SM piiskakohtaus.

Ei lasten silmille! :D

Jos omistatte WinMX:n tai Direct Connectin, imuuttaka muutama jakso Gravitationia ja katsokaa itse mitä tarkoitan ;))
Suurin osa noista DivX-tallenteista on englanniksi fansubattuja, siis tekstitettyjä.
  • 12 / 21
  • Spaghettisauce
  • 26.3.2002 21:05
Ei saa unohtaa Utena animea!TV:sarjassa on ainakin yks varma lesbo(Jury).En ole nähnyt kuin 13 ekaa jaksoa mutta tuosta olen varma.

Ja elokuva versiossa Utenan ja Anthyn suhde (siis kaksi tyttöä) on ehdottomasti sitä romantista laatua.Elokuvan loppu on varmaan
mieltäylentävin mitä olen koskaan nähnyt.Niille jotka eivät ole nähneet Utenan elokuva versiota, voisin luonnehtia sitä "Fucking Åmålin Surrealistiseksi satuversioksi "..

Kunhan vain löytäisi sitä Gravitationia jostain... =)
Sittenkun Buffy jatkuu syksyllä SubTV:llä niin siellä tulee olemaan lesbopari (Willow & Tara).
Lähetysajasta johtuen monet eivät ehkä ole huomanneet ydinperhekanava MTV3:n syksyn keskiviikkoiltapäiväsarjaa Putkiaivot (Oh Grow Up), tänään taas klo 15.45.
Sinänsä kyseessä on tavanomainen amerikkalainen pullamössö-sitcom, mutta asetelmana on kolme kimpassa asuvaa aikuista miestä, joista yksi on armoton häntäheikki (hetero), toinen vähän reppana taiteilija ja kolmas vasta kaapista tullut ja vaimostaan eronnut kiltti homomies. Tästä sitten revitään kaikenlaista pikkuhauskaa, joka välillä jopa vähän hymyilyttää.
Ilmeisesti sarja on ollut pakko ottaa jonkin megasarjan kylkiäisenä, kun niitä paketteina kaupataan jotta heikommin menestyneet yritelmätkin tuottaisivat tekijöilleen edes jotain. Toisinaan kylkiäisten kokeilevuus tuottaa jopa epäamerikkalaisen tuoreita älynväläyksiä (ei välttämättä tämä). Sarjaa ei ole tehty kuin kymmenkunta jaksoa ja tänään on menossa viides, joten kiinnostuneet ehtivät ensi viikollakin mukaan, videot pyörimään.
...mikä ei ainakaan heikennä sarjan tasoa, stereotyyppejä on noissa varsinkin amerikkalaisten tekeleissä sen verran nähty (ehkä juuri tätä tarkoititkin sanoa?).
Kyllä Putkiaivot on huomattu, mutta lähetysaika on vaan sellainen, että harvoin sarjaa muistaa katsoa. Käsittääkseni sarjassa on haettu jotain hieman erillaista hauskuutta sillä, että tavallisen tylsä kolmekymppinen ex-hetero ei ollenkaan tiedä miten homona pitäisi olla. Asiaa ei tietenkään yhtään auta kaksi ylenpalttisen avuliasta heterokämppistä.

Tylsistä homoista tulikin mieleeni amerikkalinen tv-sarja Six Feet Under, joka on hieman syvällisempää tavaraa... syvällinen olikin sopiva adjektiivi kuvaamaan ko sarjaa, sillä päähenkilöt omistavat hautaustoimiston. Sarja on Alan Ballin tekele ja hän on mies mm American Beauty -elokuvan käsikirjoituksen takana. Saa nähdä näytetäänkö sarjaa Suomessa

http://www.hbo.com/sixfeetunder/
  • 18 / 21
  • ray of light
  • 2.10.2002 17:36
six feet under alkaa kuulemma keväällä 2003 maikkarilta. jos ei jaksa venata ni ainaki tietystä p2p paikasta voi ladata kaikki jaksot...*rahat artisteille*
Aivan. Minä imuroin yhden jakson ja sitten on ollut ihan pakko imuroida loputkin ja artisti maksaa... mutta tarkemmin mietittyä niin tässä tapauksessa maikkarihan maksaa sarjasta ja mainostajat maksavat maikkarille mainosajasta ja me kuluttajat maksamme mainoskulut tuotteiden ja palvelujen hinnoissa (paitsi jos käy Lidlillä) eli artisti saa kuitenkin rahansa!