Homomormoniteologi...

  • 1 / 4
  • Osku
  • 22.5.2002 13:59
Moikkelis, poikkelis!

Ajattelin laittaa tänne ilmon kaikille niille, jotka ois kiinostuneita juttelemaan mun kans uskonnosta ja homoudesta, niiden keskinäisestä kitkasta ja yhteensopivuudesta...

Itse olen taustaltani mormoni, opiskelen kuitenkin myös teologiaa Helsingin Yliopistossa.

Jos mormonihomous kiinnostaa käy tsekkaamassahttp://www.affirmation.org

Siunausta ja jatkoja!
Moi, Osku!

Toki voimme keskustella uskonnosta ja homoudesta tai minun puolestani ihan mistä vaan, mutta tämä foorumi vain taitaa olla moiseen tarkoitukseen hieman persoonaton.

Pahaa pelkään, että ainakin Myöhempien aikojen pyhien kirkossa kysymys homouden ja uskonnon yhteensopivuudesta on ratkaistu profeetan, näkijän ja ilmestyksensaajan suulla jo muutamaan otteenseenkin, kun tämä kerrassaan jumalallisella arvovallalla on julistanut homouden kristitylle sopimattomaksi elämäntavaksi. Kuten affirmation osoittaa, on toki olemassa henkilöitä, jotka katsovat olevansa yhtaikaa tunnustavia homoja ja tunnustavia mormoneita, mutta heidän asemansa kirkossa ei käsittääkseni ole mitenkään kadehdittava.

Joka tapauksessa toivotan sinulle onnea ja menestystä teologian opinnoissasi ja samaten siunausta ja jatkoja!
  • 3 / 4
  • Kurkkija
  • 6.10.2002 12:48
Itse asuin vuoden USAssa,San Franciscossa, joten oli helppo seurata ajankohtaisia homo/lesbo kysymyksia - kaikesta puhuttiin, kaikkea kuuli ja naki. Tapasin useita mormoni 'pakolaisia' jotka olivat lahteneet kotoaan Utahista pakon sanelemana. Elo on kovaa mormonihomolle ja kuten edellinen kirjoittajakin totesi, affirmation porukalla ei ole paljoa nokan koputtamista. Ohessa yhden mormoniperheen tarina.

http://www.thenation.com/doc.mhtml?i=20020225&c=1&s=rosman