DTM muuttaa Iso-Roballe

 • 1 / 72
 • Yöeläin
 • 22.9.2002 18:15
Katsoiko kukaan viime yönä Maikkarin yöchattia? Vieraina oli Ritu ja joku niistä drag-artisteista. No, joka tapauksessa Ritu nyt sitten ihan vahvisti kaikki huhut DTM:n tulevaisuudesta... paikka todellakin on muuttamassa Iso-Roballe loppuvuodesta nykyisen ravintola Robertsin tiloihin.

Robertshan on 2 kerroksinen paikka ja sinne tulee kuulemma klubi ja alakertaan tavallinen baari, joka on auki koko päivän. Kesällä kadulla tulee olemaan DTM terassikin. Kuulosti oikein hienolta. Toivottavasti sisutukseen panostetaan myös sillä klubipuolella... valot, äänentoisto, tanssilattia ym...
 • 2 / 72
 • just_for_Gays
 • 22.9.2002 21:38
...Kalkkuna tais olla se kaveri Ritulla. Ainut minkä jo ottaa päähän on se et heterot tunkee sisään ovista ja ikkunoista...:(((
Oli oikein tullut demarin kotisivuille virallinen tiedote asiasta.
Ennen jouluu bailataan roballa... hetskujen kanssa...
Tuohan on hyvä uutinen!

Kiinnostavaa nähdä minkälaisen paikan saavat aikaan.

Robahan on hyvin suuri paikka, mikäli mitään vuosien takaa muistan. Alakerta on suuri, siellähän on ollut etubaarin takana iso sali, jossa on sellainen pylväs ja pöytärivien reunustama suuri, alemmaksi porrastettu (tannsilattia) tila. Sellainen vanhanajan tyyppinen tanssisali, vrt. Fennia. Siihen saa hyvän estradin!

Yläkerta oli ahtaampi ja matalampi. Ymmärtääkseni Roballe kaksikin tanssilattiaa mahtuu aivan hvyin, muuten voi olla jopa turhaa tylsää tilaa.
 • 5 / 72
 • saunabear
 • 23.9.2002 10:18
Kävin katsomassa demarien sivuja, muttei sattunut silmään. Onko sinulla muistissa, missä osoitteessa se tiedote oli?
dtm.fi kohdassa "uutiset". Vain lyhyt maininta ainakin tällä erää...
On todennäköisesti menny demari.fi ja dtm.fi sekaisin! ;-) Hieno uutinen on kyllä tuo Dtm:n siirtyminen eri tiloihin! 10 vuotta on jo erittäin kunnioitettavan pitkä elinkaari yöravintolalle, mutta paikalleenhan ei ole hyvä jäädä vaan pitää kehittyä ja edistyä. Varmasti oli oikea ja piristävä veto toi paikan vaihtaminen. Ja erittäin positiivisia uutisia on nuo seikat, jos siellä alakerrassa tosiaan toteutuu päivisin auki oleva kahvila, kaksi eri tilaa eri musiikille ja kesäisin terassi!
 • 8 / 72
 • Yöeläin
 • 23.9.2002 15:00
Mielenkiintoista tässä on myös se, että Helsingin gay-yöelämä siirtyy yhä etelämmäksi. Tämähän saattaa olla jopa piristysruiske Lostarille, joka on siellä Roban ja Annan kulmalla. Itse en tosin Lostarissa ole käynyt varmaan vuoteen.
Samalla suunnallahan on myös Room, joten toi Roban ja Erottajan seutu kyllä vilkastuu kummasti. Ja kun väkeä rupeaa alueella pyörimään, niin Lostari saattaa hyvinkin heräillä siinä ohessa henkiin.

Muutamia viikkoja sitten tuli vierailtua em. baarissa vuoden tauon jälkeen ja kyllä se aika heteroiden kansoittamalta vaikutti. Muutaman tovin jaksoimme siellä kaverien kanssa olla. Tilanahan Lostari on oikein mukava, joten kyllä silläkin potentiaalia on.

Joka tapauksessa DTM:n tekemä ratkaisu on mielestäni erinomainen. Olen itse lähes kymmenen vuotta sitten Roballa viettänyt iltoja paljonkin, ja Roba tilana on hyvin käyttökelpoinen. Oikeasti noissa puitteissa aika moni niistä ajatuksista täytty, joita ainakin mulla oli kivasta biletyspaikasta toisessa keskustelussa tällä foorumilla.

Vähän ikävä tietty tulee vanhaa tuttua paikkaa, mutta silti kiitos DTM :)
Siinä voi alussa tulla mielenkiintoisia tilanteita, kun keravalaispojat tulee vanhasta muistista Roballe...

Gayskene palaa juurilleen, harppauksen päähän Gambrinin ja Bugatin seuduista... ah nuoruus...
Oi ihanaa! Kaksikerrosta joissa kummassakin soi Kylie Minogue... Onkohan tämä uusikin paikka tarkoitettu heteroille jotka voivat tulle ihmettelemään homoja? DTMhän nykyään on enempi eläintarha johon heterot tulevat mulkkaamaan ihmeellisiä homoja...


Siis se alakerta on aramsti vain baari ilman sen kummempia tanssitiloja!
 • 12 / 72
 • Asiakas vaan
 • 24.9.2002 12:14
KaksKasi ja muutamat muutkin: Jopas on varmoja mielipiteitä paikasta, jota ette ilmeisesti ole sen nykymuodossakaan koskaan nähneet ja jota ei ole vielä edes olemassa!
Paikalle olisi epäilemättä vain eduksi, jos kaikki hapannaamat jäisivät kotiin, niin muilla olisi edes tilaisuus pitää hauskaa.
Niin odotukset kasvavat, mutta totuus selviää vasta muutama kuukausi ovien avaamisen jälkeen... Että mitä tulikaan tehtyä...

Vain yksi on varmaa, hauskanpitoa varten sekin ravintola avataan ;)

Setan ravintola ei voi sulkea oviaan heteroiltakaan. Mutta toivottavasti tekevät täysin selväksi, että se on homopaikka, muutenhan kaunis ajatus seksuaalisesta tasavertaisuudesta hukkuu heteromyönteisyyden alle. Mitäs järkeä siinäkään olisi...?

Ainainen valittaminen kertoo enemmän valittajasta kuin valituksen kohteista. Mikä olikaan lopulta huonosti...?
Uudistus on aina kiva juttu. Mutta heterot ei mun mielestä ole tervetulleita homobaareihin..!
Heteroita ei täällä tunnu moni homobaareissa kaipaavan. Enpä tosin itsekään lostari-ilmiötä muualle toivo, mutta en kannata karsinointiakaan.

Mutta sitten, voiko Helsingissä mennä asiakas draginä muuhun kuin homobaariin? Pääseekö sisään? Tuijotetaanko ulos? Tuleeko nyrkistä?

Tiedän, että esim. Lahdessa pääsee.

Entä Helsingissä? Minne ?
 • 16 / 72
 • Kummastelija
 • 24.9.2002 15:37
Eikä homot tietenkään koskaan, missään tilanteessa heterobaareihin. Olisihan se kamalaa.

Ghettoudutaan heipä hei!
 • 17 / 72
 • Asiakas vaan
 • 24.9.2002 16:45
Minuakin joskus ihmetyttää, mikä niitä heteroita homobaariin vetää, ellei sitten silkka tirkistelynhalu (tai ehkä alitajuinen omien tuntemusten testaushalu). Luulisi kuitenkin, että yksi tai kaksi kertaa riittää, ja sen jälkeen tekisi mieli taas palata 'omien' pariin.
Heterobaarissa tunnen itseni jokseenkin ulkopuoliseksi varsinkin, kun kaljan kittaaminen ei sentään tunnu pääasialta, vaan jonkinlaista edes sanatonta viestintää ympäristön kanssa olisi kiva harrastaa. Käyttäytymiskoodit heterobaarissa ovat totaalisen erilaisia kuin homopaikoissa, joten vieraantuneisuus ja turhautuneisuus jäävät useimmiten päällimmäisiksi tuntemuksiksi. Eri asia tietysti on, jos on poikennut sisään seurassa, jolloin muusta asiakaskunnasta ei ole suurempaa väliä.
'Valtaväestö' ei ehkä edes tiedosta missään minkäänlaista ulkopuolisuutta, he kun ovat tottuneet olemaan kingejä paikassa kuin paikassa.
Siksi olisi todella hyvä, jos uudessa paikassa olisi selvästi gayhenkinen ilmapiiri, joka riippuu ERITTÄIN paljon myös asiakkaista itsestään. Ainakaan mainonnassa setalainen paikka tuskin lähtee kerskumaan erityisellä heteromyönteisyydellä. Minulla on vähän sellainen muistikuva, että Lostarissa aikoinaan osa porukasta oli jollain tavalla jopa otettuja siitä, että homomesta 'kelpasi' myös heteroille, ja heidät otettiin vähän turhan avosylin vastaan. Rähmälläänolon aika on jo jäänyt taakse, heterot tulkoot baariin jos huvittaa, mutta homma toimii silti puhtaasti homokapakan ehdoilla.
Vuodessa tulee heterobaareissa vietettyä aikaa muutaman illan verran esimerkiksi työkaverien kanssa. Vaikka työkaverit ovat ihan mukavia (ja vapaa-ajan vietto näiden kanssa on baarin ulkopuolella joskus ihan hauskaa), niin heterobaariympäristössä en koe voivani pitää hauskaa siten kuin haluan.

En viihdy heterobaareissa, joten miksi viettäisin aikaa siten? Menen mieluummin homobaariin, jossa on aina tuttavia, joiden kanssa on kiva olla ja esimerkiksi vaihtaa näiden kanssa kuulumisia.
Minua kiinnostaa... Mikä ihme homoja sitten niissä heterobaareissa kammoksuttaa? Esim. Helsingissä (ja empiiristen testien jälkeen myös paaaaaljon pohjoisemmissakin kaupungeissa) suhtautuminen homoihin kuiteskin on suht myönteinen, joten suvaitsemattomuudesta se ei voi johtua. Musiikki monissa varsinkin on paljon parempaa. Puitteet paremmat... Valinnanvaraa.. Siispä, minkö takia niissä ei viihdytä? Minulla ainakin on usein paljon hauskempaa kaveriporukassa heterobaareissa, kuin kulahtaneissa homobaareissa, joissa ei tod. näe kuin niitä samoja 100 kertaan nähtyjä naamoja.. Ja mistä tahansa paikasta saa mukavan, kunhan seura on hyvää..

Onko siinä kyse jostain, että homot pelkäävät olla ns. valtaväestöä..? Vaikka siinä tilaisuus onkin, niin pitää takertua jonkinlaiseen erilaisuuteen ja erikoisuuteen? Vai onko homojen baareissakäynti todella niin seksinhakukeskittynyttä, että kun "heterobaareissa" se valikoima kuiteskiin on pienempi, niin mennään sinne, missä ei tarvitse ainakaan arvuutella..? En ymmärrä..
Höh! Siis se että homo menee heterobaariin on vähä eri kuin että heteroita rynnii homomestaan!

Mä käyn joskus heterobgaaris, mut eipä siel sillon kehtaa ruveta silleen homotyylisesti iltaa viettämään. Mut homobaarit onki tarkotettu homoille ja meidän ystäville! Semmosia mestoja joissa voi olla HOMO ilman että joku hetero ukko tulee sanoo "mitä sä tuijotat, haluutko turpaas" tai että jotkut naiset hyppii ja rääkyy jonkun Drag shown ihan pilalle...

Siis kyl heterotki voi tulla homomestaan, mutta tulkoons it silleen että "nyt ollaan kyläs että tässä clubis homojen ehdoilla". Kun homoille ei kuiteskaan oo kuin KAKSI mestaa Hesassa mihin mennä, heteroille noita clubeja, discoja, baareja riittää...
Käyn paljon heteropaikoissa. Homobaareihin vetää vain se, että joskus haluaa olla homovaltaisessakin paikassa. Ei musiikin tähden, ei tuttavien tähden, ei seuranhaun tähden. Vaan ihan vain siksi ettei tule ihan orpo olo. Heteropaikoissa sitä on kuitenkin varuillaan.

Vaikka ilmapiiri keskustan paikoissa ei vihamielinen olisikaan, ei siellä viitsi esim. kundikaverin kanssa intohimoisesti suudella. Tuuppimista ja vit***ua tulee yleensä jossain muodossa. On paljon nuoria naisia, jotka eivät voi sietää homoja, eivätkä häpeä sitä peitellä. Joidenkin äijien v-mäisyys ei välttämättä sinällään liity homouteen vaan kohdistuu esim. pukeutumistyyliin tms. ja ilmenee lähinnä etuiluna/ tuuppimisena baaritiskillä tai ovella. Yleensä äijät kyllä tokenevat huomauttamalla, mutta Kerava rules!

Mitä enemmän porukkaa seurueeseen kuuluu, sitä vähemmän muilla tietysti on merkitystä.

Muuten olen ihan samanlainen homo- tai heteropaikassa. Tanssin juon ja nauran.

Illat heteropaikoissa (klubit jne) ovat iloisempia, musiikki ja meno parempaa. Ihmisillä on selkeästi hauskempaa, hymyileviä kasvoja, naurua. Homopaikat ovat hyvin vähän gay ;)

Ravintola voisi tietysti ohjelmalla, jne herättää ihmiset eloon. Siihen ei monotoninen pauke, kiss fm:n soittolistan toistaminen tai estradiesiintymiset riitä. Eikä riitä edes miljoonan markan valokalusto.
Olen ihan samaa mieltä Homppelis-niminerkin kanssa. Haluan viettää iltaa paikassa, jossa ei tarvitse miettiä, "onko tämä nyt sopivaa käytöstä". Haluan olla muutaman tunnin viikossa paikassa, missä oletusarvoisesti ihmiset ovat homoja - ja jossa on paljon tuttuja.

Ainakin minun tulee harvemmin tulee lähdettyä viettämään iltaa siten, että koko illan/yön olisin varautunut olemaan yhdessä pöydässä saman porukan kanssa, vaikka jonkun porukan seurassa baariin saavunkin. Jonnekin sunnuntailounaalle tai vastaavalle lähden tietysti porukan kanssa, mutta enemmässä tai vähemmässä hiprakassa tuppaa olemaan hieman aktiivisempi. Ainakin omasta mielestäni kivointa baareilussa on se, että siellä voi törmätä moniin moniin tuttuihin ja vaihtaa kuulumisia pitkin iltaa.

Totta kyllä - aika usein tulee jämähdettyä yhden porukan seuraan jossain vaiheessa yötä - yleensä kuitenkin varsin spontaanisti. hyvin todennäköisesti poistuminen baarista tapahtuu eri ihmisten kohdalta eri aikaan. Toiset haluavat lähteä ajoissa, kun taas toiset jaksavat pidempään. Siksikin on mukavampi olla tutussa paikassa, kun paikalle voi rauhassa jäädä muun porukan liuetessa.
Uusimmasta Citystä:

DTM muuttaa Roballe

Suosittu homoravintola DTM juhlii Annankadun ja Kansakoulukadun kulmassa 10. syntymäpäiväänsä, ja nämä juhlat jäävätkin paikan viimeisiksi. Marraskuun lopussa aukeaa uusi ja uljas DTM Iso Roballa. Tieltä saa väistyä vieläkin legendaarisempi ravintola, Robert’s. DTM:n klubit jatkuvat uusissa tiloissa ja uutena teemaklubina aloittaa lauantainen naisten ilta.

Hmm... ei kai nyt lauantait voi pelkästään naisten illoiksi muuttua? Ehkäpä vain se alakerta.
Ja miten menee jako musiikin suhteen? Toivottavasti alakerta on klubimusapuoli...
Kun täällä nyt on niin paljon puhuttu Helsingin homoravintoloista ja yrittäjähengestä, niin monen muun paikan osalta se pitääkin paikkansa mutta DTM:män johdolla ei kylläkään ole omat rahat kiinni firmassa, ne ovat yleishyödyllisen säätiön rahoja. Eikä niillä rahoilla oikein ole isäntää, kuten ei institutionaalisessa sijoittamisessa yleensäkään. Rahojen vastuuhenkilöt usein enemmän harrastavat omien oikkujensa toteuttamista ja erilaisia suosimiskäytäntöjä kuin järkevää yrittäjätoimintaa.

DTM tekikin jo vuodelta 2001 aika heikon taloudellisen tuloksen, noin omistajan kannalta ajateltuna ainakin.
Dtm kuten monet muutkin ravintolat Helsingin keskustassa menevät omaa tahtiaan, niissä on havaittavissa sama syklisyys eli kun ravintolalla on riittävästi ikää niin suosio hiipuu. Tämä koskee myös heteroravintoloita. Nyt kun Afrodite Oy on menossa uuteen paikkaan, näyttää siltä että pelkkä uusi paikka houkuttelee taas talon täyteen. Ilmiö on jo ollut havaittavissa (kohta) entisessä tilassa.
Näinhän on ollut Herkun laita, jossa riitti että vanha konkurssikypsä Fame muutti vain nimensä uuden omistajan myötä. Mitään muutoksia siellä ei tapahtunut.
Mitä sitten rahankäyttäjien oikut tarkoittanevat tässä tilanteessa, se jäi melkoisen hämäräksi JanTopin teksteissä.
Setasäätiö on palkannut toimitusjohtajan jolla on valta tehdä Afrodite Oy:ssä haluamiansa ratkaisuja.
Musiikkilinjaukset, esiintyjien valinta, iltojen teemat jne ovat täysin Afrodite Oy:n toimitusjohtajan ratkaistavissa, tosin valintoihin voi aina yrittää vaikuttaa.
On syytäkin vaikuttaa. Väkeä oli kuin viimeisiä hetkiä viettämässä yhdessä. Musa oli edelleen yhtä kamalaa kuin ennenkin, miljoonaan kertaan kuullut puusit rahisivat kaiuttimissa ja alan vahvasti uskoa siihen ettei DTM:n tiskijukista tiedä kukaan mitä tarkoittaa gaydiskomusa. Eivätkö ne matkustele koskaan? Tai edes katso tv:ä. Kaikkein vähiten siitä tietää Ritu. Sekasoppa ei ole gaydiskomusaa, jossain Hyrylässä tai Pihtiputaalla sitä ehkä voisi soitella..ja Tampereella. Eikä teknokaan ole gaydiskomusaa enää sellaisenaan. Maman musa lähinnä pitkästyttää, siitä ei ole innostuksen tuojaksi.
Mutta juhlat on juhlia jolloin yleisöä käy. Toivottavasti yleisö ei koe uutta paikkaa liian kaukaiseksi, sillä jonnekin Roban perukoille ei kyllä tee mieli mennä makselemaan sisäänpääsymaksuja kun Herkkukin on olemassa. Viimeksi mainittu tulee varmasti kohottamaan profiiliaan lähitulevaisuudessa aivan uusin kujein. Eikä sisäänpääsyä ole, sijaintikin on parempi.
Roban perukoille? Huh huh. Jo on laiskuus huipussaan. Matkahan sinne on suorastaan uuvuttava. Sitä paitsi riippuu siitäkin, mistä päin on tulossa... No, joillekin on tärkeää tieto siitä, että viettää iltaansa ydinkeskustassa, jolloin ilta on jotenkin "hohdokkaampi". Mikäs siinä. Minusta on kuitenkin ihan hyvä suuntaus, että DTM muuttaa Roballe. Lähistöllä ovat Room ja Lostari, puhumattakaan lukuisista hetskumestoista. Itse vietin taas pitkän viikonlopun heteropaikoissa ja täytyy sanoa, että oli kyllä hauskaa. Seurasta se riippuu, ainakin minun kohdallani.
Omalla kohdallani Dtm ottaa nyt ison harppauksen lähemmäs kotioveani.... ja Punavuorihan on yöelämän sydän täynnä baareja ja ravintoloita.
Yrittäjähenkeä tai ei ja tässä uuden gay centerin avaamista odotellessa....

Hesarissa tosiaan luki, että Afrodite on ostanut ravintola Robert'sin. Siitä tuli vain mieleen, että mitkä lienee satsaukset. Uusi paikka on kooltaan kait n.kolme dtm:ää ja rempan tarpeessa, tusina teinihelvettinä kun on viimeajat ollut.

Onko tietoja mikä määrä rahaa uuteen paikkaan laitetaan kiinni...? Asioista jo pitkään tienneet tahot ym. tietäväiset... jakakaa tietonne. Mitkä ovat Afroditen rahkeet, vanhastahan ei liene saa mitään, vuokratila kun oli. Velkaa lienee siis rutkasti...

Ai Robako kaukana...? Pah, sehän on kuin kotiinsa kävelisi, vaikka en sielläpäin enää asukaan ;)
Lienee maalipönttöjä ja mattoa rautakaupasta kuskattuna kohta talkoohommina Roballe. Ei taida olla rahaa muuhun kuin pahimpien kuoppien paikkailuun.
 • 33 / 72
 • Asiakas vaan
 • 30.9.2002 15:48
Liikuttavaa huolenpitoa. Eiköhän kauppa kuitenkin liene tehty jonkinlaisen kustannuslaskelman perusteella, remontti- ym. kulut huomioon ottaen, kun Dtm:n omistava yhtiö on sentään harjoittanut ravintolatoimintaa jo kohta 20 vuotta.
Ja ravintolakiinteistön ostamisesta ei sentään ole kysymys, toimintahan siirtyy vain vuokrahuoneistosta toiseen, tosin kyllä huomattavasti suurempaan. Robertsin 'ostaminen' tarkoittaa lähinnä sen ostamista ulos nykyisestä paikastaan. Sen toimintaa ei ole tarkoitus jatkaa, vaan siirtää paikalle Dtm:n toiminnot entistä laajemmissa puitteissa.
"Pidä huolta, itsestäsi..." ;)

Liiketoiminnan perusteet on tuttuja varmasti monellekin. Mutta ajattelin, että joku täällä liikkuva tietäväinen olisi voinut jakaa tietoa satasuksen tasosta jne. Tyyliin Tigerin perustaminen/avaaminen makso 3milj. mk(?) jne... Ei ne yleensä mitään valtionsalaisuuksia ole täydelleen olleet.

Uuden ravintolan aukeaminen on aina mielenkiintoista ja monenlainen spekulointi täysin luvallista.
 • 35 / 72
 • Asiakas vaan
 • 30.9.2002 16:47
Kommenttini olikin tarkoitettu vastaukseksi nimimerkin 'Kuultua' -tyyppisiin spekulaatioihin, hengessä "ei siitä kuitenkaan mitään tule..."
Yleinen spekulointi ja arvailu on toki aivan mielenkiintoista ja hauskaa. Itse jätän sen kuitenkin osaavammille ja toivon samalla, että veikkaukset ja "kuullun" siteeraukset pysyisivät jossain määrin kohtuudessa ja kriittisen realismin rajoissa.
Ei kai sen uuden paikan nimeksi tule oikeasti DTM Gay Center, kuten uutisissa on lukenut? Se nyt olisi tyylittömyydessään täydelliset pohjat. Center kuulostaa joltain 80-luvun kauppakeskukselta. Mielestäni voisivat keksiä paikalle kokonaan uuden nimen.

Muuten olen todella innoissani uudesta mestasta. Ja eiköhän sinne homot ja lesbot mahdu saman katon alle, kun siellä on kaksi tanssilattiaakin.
 • 37 / 72
 • Toinen asiakas
 • 1.10.2002 1:04
Satsaus tuskin on mitään Tigerin luokkaa, gay-yleisölle yksinkertaisuus on kaunista, jos asian näin ilmaisee. Luulen että on turha satsata suuria summia miljööseen kun se kuitenkin "kuluu silmissä" samojen ihmisten käyttämänä melko nopeasti.
Eihän nykyisessä Mamassakaan tiettävästi oltu käytetty rahaa paljonkaan. Siinä on varmasti ollut pakertamista keksiä jotain ilmettä sinne tyhjästä, verraten asiaa ketjuravintoloitten uusiin paikkoihinsa käyttämiin lähes järkyttäviin summiin. Puhutaan ehkä muutamasta sadasta tuhannesta vastaan yli 20 miljoonaa...vertaa sitä sitten.
Toisaalta Robertsin toimintojen osto ulos tilastaan ei todennäköisesti ole ollut kovin halpaa. Mitä siitä jäi yli muuhun käytettäväksi, se summa voi olla kohtuullisen pieni.
Dtm Gay Center - täytyy myöntää, että vähän kalskahti korvaan. Mutta, mutta, se olisi kyllä nimenä hieno. Ei mitään trendikästä ja vetävää nimeä, vaan selkeästi gay. Ehkäisee ehkä jopa lostari-ilmiön toistumisen.

No ehkä jostain korviin vielä tulee tuon rahallisen satsauksen suuruus... Tosin muistihan Ritu usein esiintyjiä juontaessaan mainita niistä nykyisistäkin miljoonan markan valoista...

Karu totuus kait on, että homoravintolat pysyvät seksin metsästystantereina. Ei siinä sisutuksella, musiikilla, tai muulla ole niin juurikaan väliä. Pääasia, että lihaa piisaa.

Se tulee selkeästi esiin siinä kun kundikaverinsa kanssa johonkin homopaikkaan menee. Kyllä vokottelijoita piisaa molemille - vaikka miten kiinni toisisaan välillä olisikin.

Joko muuten kutsuista avajaisbileisiin tappelaan :)

Heh, vaikka Helsingin veroäyri nousee, niin on täällä moni asia paremmin! Ja niitä ei voi maakuntiin siirtää ;)
Valot DTM:ssä ovat kalliit, parhaimmat diskovalot Helsingissä , mutta vain vuokralla erittäin edullisesti. Toimivat myös esittelyvaloina.
Robert's on kyllä niin iso paikka, että melkein pelottaa. Toivottavasti se tulee täyteen, viikolla ei kyllä varmaan kannata pitää auki kuin yhtä kerrosta. Kahvila on mukava, ja iso terassi on tervetullut lisä kesällä.

Olisin kyllä toivonut, että DTM muuttaisi johonkin viihtyisämpään ja hieman pienempään tilaan, muutos sinänsä on tervetullut. Viva (entinen Bugatti) näyttäisi olevan tyhjillään.

Sitten nimestä; minusta jo nimen muuttaminen muotoon "DTM" oli muutos huonompaan suuntaan. Eihän se merkitse mitään, niin kuin vanha kunnon Don't Tell Mama, ja kuulostaakin kylmältä ja neutraalilta. "Gay Center DTM" on kyllä oikea nimihirviö. Eikö homopaikkojen johdolla ole tosiaan enempää mielikuvitusta?
Lisäisin vielä... DTM Gay Center -nimellä mielestäni kyllä tavoitellaan juuri sellaista hienoa "trendikkyyttä". Jo nimen vaihdos DTM:ksi oli tällaista ärsyttävää pinnallista hienostelua.

Vanhassa DTM:ssä on käytetty valtavat summat rahaa valoihin ja äänentoistoon, ja viimeistä edellinen remontti (se jossa seinälle ripustettiin se enkeli ja tanssilattian vierelle tuli pylväs) oli käsittääkseni tosi kallis. Mutta vaikka vanhaa tilaa yrittäisi kuinka kohentaa, se pysyy aina hallina. Toivottavasti DTM sentään ottaa kalliit laitteensa mukaan uuteen paikkaan. (Mitähän vanhaan paikkaan mahtaa tulla?)

Jos uudessa paikassa aletaan järjestää naisteniltoja, toivottavasti tiedossa on tasa-arvon nimissä myös miesteniltoja. Ja kun lattioita on kerran kaksi, niin voisi ainakin toisella välillä soittaa muutakin kuin sitä kaikkein uusinta, tyhjänpäiväistä glitteriä.
 • 42 / 72
 • Asiakas vaan
 • 3.10.2002 13:20
Tuosta nimikysymyksestä on ainakin vielä aivan liian aikaista vaahdota. Olen antanut kertoa itselleni, että se 'Gay Center' ei todellakaan ole edes mikään todellinen nimiehdotus, onpahan vain jonkinlainen ennakoiva kuvaus paikan luonteesta monimiotoisena homokeskuksena.
Hyvä jos on niin, minä ainakin rupesin miettimään kuultuani tuosta "Gay Centeristä", että aikovatko Setan toimisto ja AIDS-tukikeskuskin muuttaa sinne. Todellisessa Gay Centerissä kai olisi muitakin palveluja homoille ja lesboille kuin disko ja baari. Miten olisi homoille suunnatut kirjakauppa, matkatoimisto, opastuskeskus, homosauna, vaatekauppa, parturi, kauneushoitola, pankki- ja vakuutuspalveluja jne?
Homopalveluja joo! Sinne Roban ympäristöönhän niitä mahtuu. Saadaan tännekin sitten selkeä homokaupunginosa... Vaikka asuinneliöt Punavuoressa ovatkin kaupungin kalleimpia.

Pikku juttu... siihen millainen ilmapiiri ja meno uuteen dtm:ään (tai mihin tahansa kapakkaan) ei ole mitään tekemistä paikan nimen kanssa....

...eikä valojen tai äänentoistokaluston hinnalla, sillä vähemmälläkin saa... (mitä ihmeelistä niistä nykyisistä valoistakaan otettiin irti?, harvoin oli hyvää valonkäyttöä!)

Viihtyisä ja vetävä ilmapiiri syntyy ihmisistä, jokaisesta itsestään, muista ja henkilökunnasta.

Odotus jatkuu :) Tuleeko avajaisjuhlaviikko?
Muistaakohan kukaan Mitä oli Robert'sin tilalla aikoinaan????
Muistaakohan kukaan Bugattia??????

Vai onko niin että, yli 30v Homoja edes on olemassa

Ja pikku vinkki Laura Voutilainen, Kylie Minoque pannaan
uudessa mestassa tai sitten meille yli 30v Oldies but goldies ilta Perjantaille
Yli kolkyt ja yhä täällä ;)

Ai mitä oli Robert'sin tilalla aikoinaan? Ööö Robert's. Ainakin jo v.1988/89. Alakerrassa sai ruokaakin. Ei kylläkään mikään ykkösmenomesta...

Tällä ikäluokalle nyt ei ole stadissa juurikaan menoa tarjolla. Eikä taida tullakaan. Huvittaavaa sinänsä sillä rahaa on ja palaa varmasti enemmän kuin niillä nuoremmilla, joita kaikki paikat kumartaa...
Kyllä Bugatti muistetaan kuin myös Gay Gambrini. Ja Roberts oli tosiaan Roberts jo ainakin 80-luvun alkupuolella, kun Gambrini avattiin. Ettei vaan olisi ollut salin puolella sama sisustus kuin yhä edelleen. Kannattaa muuten käydä nyt vilkaisemassa, niin on sitten pohjaa arvioida, millaisen muutoksen uudet isännät saavat aikaan...
Ping! Roban alakerran sisustus muuttui joskus vuosien varrella (1995?). Tuli baari ja se kahvila... Että ei ihan kasarihengessä enää... Pliisuhan se on aina sisustukseltaan ollut vaikkakin tilana hyvä.

Mikäli se vielä on auki, niin kannattaa ihmeessä käydä tulevan vertailun vuoksi tsekkaamassa... On sitten vaikkapa puheenaiheita uusitussa paikassa miestä iskiessä ;)
Niin mutta se varsinainen sali. Muistan ainakin syöneeni siellä joskus 80-90-lukujen (siis viime vuosisadan) taitteessa saman sinitaivaan alla joka edelleen kattaa tanssilattiaa. Sinänäsä sääli, jos se katoaa (naawww.... just kidding).
Ja siitä sinitaivasmiljööstähän se Robert'sin edeltäjäkin tulee mieleen. Ilmiselvä keskieurooppalainen viinitupa, eli Zillertal! Sen aikoihin suurin osa tämän keskustelun osanottajista oli kyllä vasta suunnitteilla jos sitäkään...
Tilaa ei ole uusittu aikoihin. Aiempi omistaja, osuusliikeketju ei millään olisi luopunut ko tilasta, mutta taustavoima(t) jossain työläisrintamalla totesivat homojen tarvitsevan uuden paikan.
Mutta se uusiminen. Siihen oli tiettävästi tehty suunnitelmia jo vuosi sitten tarkoituksena avata uusi yökerho ko tilaan. Ja ehkä kohottaa ikärajaakin. Uusiminen on vain noin suuressa tilassa erittäin kallista.
Nyt kun siinne on menossa Dtm, on mielenkiintoista seurata mitä siellä tehdään "talkoovoimin". Rahaa ei taida olla paljon mitään jäljellä uusimista varten. Mutta eivätköhän homot rakasta urbaania vuosikymmenten menneisyyttä uhkuvaa teininöpöjen sotkemaa tilaa sellaisenaankin.
Aiempi omistaja Royal Rest Oy (ei siis osuuskunta), joka terävöittääkseen liikeideaansa möi ns. rönsynsä pois ja keskittyy nyt vain tasokkaampien ravintoloiden ylläpitämiseen. Mm. Savoy, Havis Amanda, Teatteri, Strinberg. Robaa ennen lakkautettiin toinen linjaan sopimaton palanen kaupunkihistoriaa eli Sillankorva, tuo ammoinen 80-luvun alun hetkellinen pintapaikka Hot Lips.

Ennen Royal Restiä Robert'sin ja muut em. mestat omisti pitkään Alko ja sen tytäryhtiö, viimeksi Avecra. Royal Rest on tehnyt diilin ostaa Hotelli Hesperia vuoden kahden päästä, joten raha lienee tarpeen.

Sinänsä mielenkiintoista, että molemmat teiniluolat Viva ja Robert's ovat nyt poissa. Mikä on Robertinkadun suunta tulevaisuudessa...? Aika radikaalisti vähenee kaupungin k-18 tarjonta... Fenniakin väistyy pian pois Casino Rayn tieltä (Sen on hyvä!)
Ai onko teinihelvetti Viva poissa? Eikö maanpäällä enää olekkaan sitä helvettiä? Mikä sen tilalla nykyisin on??
Kiitos valistuksesta Evils. Robahan oli Royal Restin eikä Restelin, tässä on mennyt nimet sekaisin. Joka tapauksessa Vivakin on suuremman Roban toisessa päässä myös hiljentynyt, teinit voivat mesota vaihteeksi muualla kuin Roballa, jonne tullee homokatu.
 • 56 / 72
 • AlternativeGay
 • 20.10.2002 14:21
Vai että homokatu
Päällystetään Iso Roobertin katu Keltaisella värillä ja kaikille jalkaan rubiininpunaiset korkokengät....
No et voi väittää, etteikö se olisi tyylikkään näköinen. :D
Mä voin niiiiiiiiiin kuvitella. ;D

--Druusi
Muistaako kukaan eli onko kellään mielikuvaa nykyisen DTM:n miljööstä ennen toiseksi viimeisintä remonttia?Ennen aikaa jolloin tuli uudet vessat, uusi baarialue ja laitteet, uusi yläkerta ja maalaukset, 3:n tason uusi tanssilattia pilareineen, esitanssikorokkeineen, patsaineen jne. Olin aloitellut tässä paikassa käynnin Annankadulla jo ennen toiseksi viimeisintä remppaa ja muistelen yhä miten valkoinen katto ja valkoiset seinät pistivät missä hyvänsä valaistuksessa ärsyttävästi silmään. Entä se aikaisempi pieni neliönmuotoinen baaritiski jossain siinä nykyisen tiskin päässä sijainneena. Sahalautaa ja halpaa vaneria, ylijäämälattiamatolla päällystettynä. Valotkin siellä oli, muistaakseni baarin yllä 5 himmeää Anttila-halogeenia, sellaisia joita näki opiskelijakämpissä. Vessoihin piti aina jonottaa puoli tuntia kun ei ollut paikkoja mihin mennä. Koppi ja pisuaari miesten puolella ei tosiaankaan ollut riittävä. Yksinkertaisen valkoisen vessakopin yllä oli valkoista tyhjää tilaa, oudon autio paikka. Entä se tanssilattia, pakkien päälle salin takaosaan kasattu levy, joka oli reunoistaan kiinnitetty ja päällä halpa laminaatti, yksi taso. Diskovalotkin siellä olivat ennen toiseksi viimeisintä remonttia, muistaakseni jokunen punainen ja vastapainoksi sininen vilkkuvalo. Tiskijukka oli jossain vaiheessa lattialla tanssilattian reunalla ruskean vanerikopin sisällä, mutta taisi ehtiä ylös tasanteen reunalle ennenkuin sinne tehtiin dj-koppi. Narikka oli pienempi, sisäänkäynti eri paikassa, kalusteina vanhat tyhjät öljytynnyrit ylösalaisin käännettynä, ei tuoleja eikä muita pöytiä. Ylätasannekin taisi muistaakseni olla torso, lyhyempi, kulmikas tasanne, jota on muotoiltu ja muutettu melko lailla myöhemmin. Ja se halpa kanaverkko siinä reunalla alhaalta ylös asennettuna....Salin takaosassa ei ollut mitään, ikkunatkin oli levytetty, eikä siellä yleensä ollut ketään. Ei ollut edes pöytiä mihin lasinsa laittaa. Valaistus oli silloin hoidettu korkealla valkoisessa katossa ollein loisteputkin, jotka kirkuivat siellä valkoista kauppavaloaan siitäkin huolimatta että osa oli sammutettu ja osaa yritetty peittää värillisin kalvoin Kokemuspiirissäni hirveimmän näköinen ravintola oli juuri tämä DTM ennen remonttia, eivät edes opiskelija-ajan osakuntaräkälät vetäneet kauheudessaan vertoja DTM:n silloiselle alkuperäiselle sisustukselle. Rahaa siihen ei kyllä oltu käytetty varmaan mitään. Miten sekin paikka tuntuu nyt jälkeenpäin varsin symppikseltä...kun ajattelee mitä silloin pidettiin hienona, ennekuin tuli vielä hienompaa. Nyt Roballe tulee sitten vaihteeksi entistä isompaa. Mitähän 10 vuoden kuluttua saammekaan nähdä.
Tosi aktiivinen pitää olla että viestisi jaksaa lukea. Perustetaan keräys ja hankitaan koneeseesi Enter-näppäin!
Aika mielenkiintoinen historia Mamasta, hyvä kun joku näinkin muistaa. Ehkä Ohhoh kolmella huutomerkillä voisi suorittaa sen peruskoulun loppuun ja lukutaitokin kasvaa. Itse joudun lukemaan kirjoja (oikein luettu, siis kirjoja!) tentteihin, tämä Mamajuttu oli noin puoli kirjan yhtä sivua. En ymmärrä "enter" ehdottelua, sehän on atk-maailmaan typertyneille, joita se sittenkään ei auta. Oikea maailma on myös olemassa.
Eiköhän se nyt ole ihan yleinen ja hyväksi laskettava tapa että käyttää kappalejakoa :P

Se, että oppikirjat ovat joskus huonosti tehtyjä ei ole mikään syy tukea huonoa kieltä. Jippiiltä varsin asiatonta kommenttia, mutta ehkä se kirjojen lukeminen ottaa häntä niin voimille :P

-node
Minä aloitin Don't Tell Mamassa käynnin pari kuukautta sen avaamisen jälkeen. Kävin silloin ensimmäisiä kertoja homopaikassa, sitä ennen olin käynyt ainoastaan jossain homojuhlissa Turussa ja kaksi kertaa Gambrinissa, joka silloin oli jo melkein tyhjä kun Mama oli avattu. Jäljellä oli muutama biljardia pelaava lesbo ja joku yksittäinen baarimikon kaveri.

Mama oli alunperin sisustettu tahallaan erikoisesti, sisustuksella yritettiin luoda katutunnelmaa. WC:n sisäänkäynnin näköesteenä oli vanhanmallinen vihreä bussipysäkki, jossa oli istuimena tavanomaisen penkin lisäksi nojatuoli. Pöytien ja jakkaroiden virkaa toimittivat isommat ja pienemmät tynnyrit, joihin oli maalattu varoituksia radioaktiivisesta jätteestä. Lattiaan oli ruuvattu n. kolmemetrisiä lyhtypylväitä valaismiksi, ja tanssilattian reunassa ja seinustoilla oli punakeltaisin varoitusraidoin koristellut suojatangot. Seinät olivat tosiaan valkoiset, ja niihin oli maalattu graffiteja.

Kun Mama oli avattu, se oli aluksi myös elämysmatkailua harrastavien heteroiden suosiossa (kuten yleensä myös remonttien jälkeen). minäkin, vielä ujo neitsyt, jouduin heteronaisen lähentelemäksi jo ensimmäisellä tai toisella käyntikerrallani.
Niin, ja Bugatti oli muuten nykyisen Vivan paikalla, ei Robert'sin. Ehdin käydä Bugatissa yhden kerran, mutta jännitti vielä niin, etten uskaltanut edes vilkuilla sivuille.

Vivan tilat näyttäisivät olevan taas vapaana...
Kyseinen ravintola todella oli Vivan paikalla, vastapäätä silloista GayGambrinia. GayGambriniin ei sen elinkaaren loppuaikoina menty enää ollenkaan vaan suoraan Bugattiin, jossa ei ollut sisäänpääsymaksua. Gambrinissa oli.
Bugattiin uskalsivat nekin jotka vasta kurkottelivat kaapista ulos. Tunnelma Bugatissa oli välittömämpi, iloisempi.
Joo. Tuollainen se mama suurinpiirtein oli. Aamuyön pilkku oli vertaansa vailla oleva kokemus, sen verran räikeä valomäärä sieltä katosta tulvahti.

Toisaalta näin jälkeenpäin ajateltua dtm on käynyt läpi koko kaaren underground homokapakasta teknohuumaan ja sen hiipumiseen. Niihin tila on tavallaan sopinutkin kuin nyrkki per**** :)

Mutta ajat muuttuvat, uusi roban tilahan (=pohja) noudattaa eräänlaista klassista yökerhon suunnittelua. Ehkä se elää pidempään.

Sinällään en niin paljoa dtm:ää sen alkuiaikona tilana ajatellut. Se oli usein ääriään myöten täynnä. Ravintola ilman ihmisiä on tarpeeton. Olivat seinät, musiikki jne mitä tahansa.
Helsingissä on näitä "klassisesti" tehtyjä ravintoloita myynnissä ja niin sanottuina hyvinäkin iltoina tyhjillään.
Uutuuden viehätystä ei voida välttää, edes sen tuomaa mahdollista tungosta uuteen paikkaan, oli siellä teinien jälkeen sitten lattiassa kuoppia tai ei.
Eilen Iso-Robaa kulkiessa ilokseni havaitsin että Robertsin edessä oli purkulava joka oli "imaissut" kammotus mööpelit ja peiliseinät syvyyksiinsä. Ehkäpä remontti on perusteellinen (toisin kuin oli Herkussa) ja saamme uuden upeen homo centterin iloksemme.
Toivon vielä vaan että kumpa sisustuksen hoitais eri firma kuin edellisen. Homobaarin jos minkään kuuluis olla ajassa mukana...Trendikäs ja muita rohkeampi sisustukseltaan.
Sen taitaa hoitaa ihan sama firma kuin tämän punaisen Dtm:n sisustuksen hoiteli aikanaan. Eli jotain halpaa on tulossa, mutta sehän homppeleille riittää, todisteena asiasta on Herkku jossa ei tehty yhtään mitään sen muuttuessa homomestaksi. Jonot vain kasvoivat.
Olenpa oikeasti pohtinut, että mikä olisi niin "kallista", että voitaisiin puhua jostain "hienosta". Mielestäni Annankadun DTM on ollut nyt ihan kivasti ja tarkoituksenmukaisesti sisustettu. Valaistuskin on ollut toimiva - hämärää, muttei pimeää.

Sitä paitsi... ihan tarpeeksi olen käynyt ns. kalliilla rahalla kasatuissa paikoissa ja tullut siihen tulokseen, etten viihdy niissä. Ilmapiiri sellaisissa on steriili ja persoonaton, vaikka kuinka hienosti olisi kikkailtu. Toivelistalla uutta Mamaa ajatellen on lähinnä nykyistä toimivampi ilmastointi.
Onhan se kummaa että homot kotiutuu kiltisti heteroiden hylkäämiin puhki bailattuihin baareihin.
Sateenkaarilipun virittäminen seinälle ei ole mielestäni remontoimista, eikä edes sisustamista. Ravintolan ei ole mielestäni tarkoitus olla "kodikas" ( joka yleensä tarkoittaa mautonta sekamelskaa, tyyliin kaikkea paljon.) vaan paikka jonne pääse arkea pakoon. Eikä se että raflat on hirveitä yleensä ole rahasta kiinni vaan hyvänmaun puutteesta.
Yli 5v sitten kun Mama eli Dtm oikeasti uudistettiin ennen tätä punaista pikku uudistamista, silloin paikassa kävi ravintolaketjujohtajiakin nuuskimassa mannermaista ilmettä. City-lehdessä luki että kuin suoraan Lontoosta tai New Yorkista. Jono oli silloin DTM:n ovella ja pitkään.

Suomessa vaan ei silloin oltu totuttu sen tyyppiseen miljööseen ravintoloissa. Se oli aikansa trendi maailmalla ja edellä aikaa Suomessa, jossa Helsingissäkin oli muualla pehmeää mattoa, pinkkiä, kristallikruunua saleissa ja jalopuuta baaripinnoissa. Mutta jos itsekin pohdin asiaa niin miksipä ei ensin kulutettaisi puhki heterojenkin jo kuluttamat nurkat ja sitten vasta remppa.

Toisaalta siistitäänhän Robertsin ikiaikaiset hirsi ja kalastusverkkohärvelit salista pois. Ja varmasti tulee maalia irtirepimiskohtiin. Ehkä muutakin. Lastulevystä saa vaikkapa kuutiomaisia palleja ihmisten istuttavaksi 60-luvun tyyliin. Pehmusteet vain päälle. :D