Herkun Portsarit penkomassa laukkuja?

  • 1 / 16
  • Ihmettelevä30w
  • 1.8.2002 0:10
Kuulin tässä juttua että Herculesin portsarit tutkivat ihmisten laukkuja.
Minun mielestäni jos ravintolan henkilökunta epäilee jotain asiaa niin silti heillä ei ole oikeutta mennä ihmisten laukuille jotka on jätetty naulakkoon säilytykseen.(on sitten epäilys mikä tahansa

Poliisit pitäisi soittaa paikalle tai jotain mutta todellakaan portsarilla ei ole oikeutta tutkia muiden ihmisten omaisuutta!

Olen nyt kuullut 4:jältä ihmiseltä että tämä kyseinen sama portsari on tutkinut heidän laukkujaan.
Ja kuulemma portsarin taskuun lähtenyt tavaraakin.

Joo uskaltaako sinne herkulesiin antaa enää mitään säilytykseen?
Eikös samaisessa paikassa ollut hävinnyt takkejakin, vaikka narikkalappu oli oikea. Tai jotain sen suuntaista?
  • 3 / 16
  • Ihmettelevä30w
  • 1.8.2002 16:18
Juu ja sama portsari kyseessä kuin tämä paljon puhuttu..Eli se lyhyt bodattu...tumma sänki..
Minulla ei ole henkilökohtaisia kokemuksia enkä ole omiltani tutuiltani kuullut tällaisista laukku- tai taskututkimuksista, mutta oli niin tai näin, pitäisi asia selvittää todisteiden ja/tai todistajien avustuksella ko. ravintolan johdon tai sitten poliisien kanssa. Tällaisesta yleisjuoruiluilusta ei ole kenellekään hyötyä, sillä se jättää asiat roikkumaan ilmaan eikä toivottuja lopputuloksia - mitä ne muuten ovat? -saavuteta.
Voi näitä sepityksiä. Oikeesti, kuka näitä paskajuttuja runoilee? Ja jotku onnettomat mukisematta (lue: ajattelematta) uskoo kaiken. Sinä joka näitä satuja sepittelet hanki itselles ELÄMÄ.
ja taitaa taas tämä tipitii olla joku herkun henkilökunnasta...
ainakin nimi kuullostaisi ravintolapääliköltä.
No niin... jos pidettäisiin keskustelut kuitenkin ns. asiallisilla raiteilla, jookos?
Juu, pidetään asiallisilla raiteilla. MMutta kun on nähnhyt mitä just se bodattu tumma kundi tekee (mun kavereille mun silmien edessä) niin kyllä tuollaista voi uskoa. Tosin laukkuja en ole nähnyt sen tonkivan, mutta en ihmettelisi, jos totta puhutaan.
laittakaa kassiin hiirenloukku tai kaks
niin eiköhän se varasteleva poke jää nopeesti kiinni
tai ainakin ottaa opikseen
Kaveri oli nähnyt tämän tapauksen: Herculeksessa oli poliisit penkomassa asiakkaaan omaksi väittämiä laukkuja, kun olivat ensin kyselleet laukun tuntomerkit ja mítä pitäisi sisältää. "Asiakkaaksi" itseään kutsunut oli soittanut poliisille, että ei saanut laukkuaan narikasta ilman narikkalappua, kun oli kuulemma unohtanut laukkunsa narikkaan. Oli kuulemma joku lääkäri ja laukussa leimasimet ym. Kävi ilmi, että kyseinen henkilö ei ole ollut edes asiakkaana Herculeksessa, joten poliisit veivät hänet mennessään, kun "asiakkaan" väittämää laukkua ei löytynyt.
Kolme vuotta sitten voimaan tulleen lainmuutoksen (järjestysmies ---> järjestyksenvalvoja) perusteella järjestyksenvalvojat voivat tarkistaa tilaisuuksiin pyrkivien laukut tarvittaessa, JOS TILAISUUDEN JÄRJESTÄJÄ TAI POLIISI ON NIIN VAATINUT.

Tosin se ei tarkoita sitä, että laukussa/kassissa olevt rahat kuuluvat portsarin taskuun...
  • 12 / 16
  • Ihmettelevä30w
  • 6.8.2002 19:00
Ei tämä ollut se tapaus..(se lääkäri)

Vaan he olivat viettämässä iltaansa herkulesissa keskellä viikkoa ennen yhtätoista..kunnes yksi heistä meni katsomaan ja näki poken tutkivan laukkuansa..Ei tehnnyt juttua koska olisi varmana saannut ikuisen porttikiellon herkkuun..:/
Järkevänä olisi pitänyt tehdä..
Silloin tältä ihmiseltä hävisi: masennuslääkkeet,2 röökiaskia ja 20 euroa rahaa.. (pikkutaskusta)

Mutta nyt järkevänä meidän koko porukka on lopettanut käymisen koko paskassa..

JA, portsarilla ei ole (poliisien mukaan) oikeutta tutkia kenenkään reppuja silloin kun reput on narikassa ja asiakas ei ole paikalla!!!!!!!!
Tehkää ihmeessä rikosilmoitus poliisille! Tässä kassinpenkomisasiassa näyttää olevan niin paljon todistajia(?) mukana, että varmasti asia lähtee tutkintaan.

Jos keskusteluun osallistuneet - vastaavaa kokeneet - eivät ole tuttuja toisillenne niin saitin ylläpidolta poliisi saa taatusti tiedot ainakin osan porukan yhteystiedoista (= koneiden numeroista). Kyllä sieltä löytyy muitakin kuin Internet-kahviloiden koneiden käyttäjiä.

Toinen vaihtoehto on tietysti jatkaa asian rääpimistä tällä palstalla, tai valittaa vaikka taloyhtiön huoltomiehelle.
< perusteella järjestyksenvalvojat voivat tarkistaa
< tilaisuuksiin pyrkivien laukut tarvittaessa, JOS
< TILAISUUDEN JÄRJESTÄJÄ TAI POLIISI ON NIIN VAATINUT.

Tarkennanpa omaa lausumaani: niinhän se on että ainoastaan sisäänpyrkiessä laukkuun/kassiin voidaan katsoa em. kohta huomioiden, mutta narikassa oleviin kasseihin ei portsareilla ole asiaa.
Siinä sisään pyrkiessä laukut voidaan tarvittaessa katsoa jos laukut viedään juhlatilaan (viinojen yms. löytämiseksi), mutta laukkujen tutkiminen narikkaan jätettäessä ei taida olla oikein sallittua. Juhlatilaisuuteen mennessä jos tarkastetaan laukut, niin voi vielä kääntyä pois, jos menettely ei kelpaa.

Mitä tulee mahdollisiin väärin perustein tapahtuneisiin laukkujen penkomisiin narikassa, niin se on sitten asianomaisten välinen asia, tarvittaessa myös viranomaisten. Eikä välttämättä kuulu ruodittavaksi tänne.

Ranneliike.net on kaikille avoin keskustelufoorumi - ja sitä lukevat monet ihmiset. Siksi henkilökohtaisempi kirjeenvaihto on suotavaa käydä ihan henkilökohtaisesti.

Maailmassa olevista epäkohdista, ihmetyksen aiheista, kummallisuuksista, itsestäänselvyyksistä voi ja on toki hyväkin keskustella muiden kanssa. Kivoista, ikävistä, mukavista, askarruttavista tai muuten vaan mielessä olevista asioista keskusteleminen voi antaa uusia näkökulmia. Näkemysten jakaminenhan muiden kanssa on aina hyvästä.

Mutta... Tämä keskustelufoorumi on nimenomaan tehty asioista keskustelemiseen. Tätä ei ole tehty muiden leimaamiseen, (perättömien) huhujen levittämiseen, henkilökohtaiseen kirjeenvaihtoon, omien kaunojen esiin tuomiseen...

Jos on jossain joutunut väärinkohdelluksi, ei tämä paikka ole oikea siitä purnaamiseen. Ainakaan, jos asioita - ja asioiden oikeaa laitaa - ei oikeasti ole yritetty selvittää.
Nyt on pakko pahoitella paria asiaa :

1. vastaan todella vanhaan viestiin
2. En ole homo vaan pitkään ravintoloissa työskennellyt henkilö joka tuli kiinnostukseksi katsomaan tätä palstaa ja homojen mielipiteitä eri paikoista - älkää tuomitko minua heti =)

Noniin, eli asiaan :

Onko tästä tapauksesta löytynyt jotain todisteita vai onko tässä tapahtunut nyt lynkkaus kuulopuheiden ja olettamusten varjolla? Näitä tälläisiä syytöksiä on vuosien varrella tapahtunut varmaan kuppilassa kuin kuppilassa ja suurin osa syytöksistä on ollut perusteettomia - tosin luonnollisesti poliisin oikeaksikin toetamia on ollut joitakin. Useimmin juttujen takaa on löytynyt asiakkaan hen koht kaunoja jotain portsaria kohtaan ja tuollaisen takia syytteleminen on halpamaista.

Jokainen voi sanoa että kuppilaillan jälkeen ei ole outoa että kännykkä on hukkunut tai että lompakossa ei ole niin paljon rahaa kuin luuli - ja nuo tavarat ovat olleet omissa taskuissa eikä portsarin huomissa. Myös muuta tavaraa on taskusta pudonnut esim taksiin tai kuppilan pöytään josta niitä on saanut kysellä jälkeenpäin - alkoholi on ihmeellinen asia kun se aiheuttaa huolimattomuutta.

Toivottavasti tässä tapauksessa on ollut faktasta kyse, ei ole nimittäin kivaa jos jonkun katkeruuden takia joku menettää työvuoroja tai saa pahimmassa tapauksessa kenkää työpaikastaan.