Polvirukoilijat vauhdissa Helsingissä.

Polvirukoilijat olivat jälleen osoittamassa mieltään parisuhdelakia vastaan. He häiritsivät törkeästi, kun Helsingin maistraatissa solmittiin ensimmäistä päivää rekisteröityjä parisuhteita.

Töiden jälkeen poikkesin kaverini kanssa katsomassa menoa Helsingin maistraatin edessä. Vähän tuli sanottua näille omiakin jatuksia, vaikka tiesin, että ei siitä mitään hyötyä ollut. Vastaukseksi sain lauseita tyyliin "haluatko ottaa Jeesuksen elämääsi ja päästä tuosta kauheasta synnistä?".

Olin paikalla joskus puoli neljän korvilla iltapäivällä. Viime syksynä duskuntatalolla rukoilleiden ydinporukka oli pitämässä mekkalaa, eli utut naamat siellä. Kaikkiaan runsas kymmenen ihmistä. Bussi seisoi maistraatin edessä ilmeisesti koko päivän. Äänentoistolaitteiden ansiosta mekkala kuului useamman korttelin päähän. Välillä soitettiin hengellistä musiikkia.

Rukoilijoilla oli puusta tehty valkea ruumisarkku, johon oli maalattu päälle Siniristi. Aiemmin näillä oli ollut mahdollisesti oikea lippu, mutta sen käyttö kai oli kielletty, koska kyseessä lienee silloin Suomen lipun häpäiseminen. Paikalle oli ripustettu myös valtava kangas, jossa tuomittiin parisuhdelaki. Niiden lisäksi oli lukuisa joukko pienempiä homouden ja lesbouden tuomitsevia kylttejä, mm. tyyliin "Homot ja lesbot eivät pääse taivaaseen". Kylttien kanssa sähläsi myös ihan kivannäköinen parikymppinen poika, joka olisi varmasti paljon onnellisempi ihan toisissa ympyröissä ;)

Poliisit olivat auton kanssa paikalla - tietysti. Ja aina välillä paimensivat hihhuleita. Mm. Vanhepi rouvashenkilö, joka jakoi ryhmän lehtiä, komennettiin maistraatin edestä toiselle puolen katua. Lisäksi hihhuleiden oli ollut tarkoitus heittää suolaa tuoreiden parien päälle, mutta tämän olivat viranomaiset - luonnollisesti - estäneet. Suolaa heitettiin sitten pitkin katua. Ja sain minäkin kaverini ohella suolaa päälleni...

Em. naishenkilö muuten osoitti olevansa täysin vailla omaa kykyä ajatella. Kun otin esille mm. sen, että tämäkin rikkoo Raamatun sanaa pukeutumalla vaatteeseen, joka on tehty kahdesta eri kankaasta (vaikka sen Raamattu kieltää) oli tämä sitä mieltä, että tuollaista ei tarvitse enää noudattaa. Kun sitten ihmettelin kovin sitä, että Raamattuun vedotaan silti homouden tuomitsemisessa, niin tämä meni täysin hämilleen.

Samainen nainen kysyi tämän jälkeen kummissaan sitä, että minkä takia homot ja lesbot haluavat niin ärhäkästi hyökätä heitä vastaan...

Tässä kohdassa paikalla oli myös varsin ärhäkkä (oikeen mukavanoloinen) nuori lesbotyttö, ja muutamia laukomisia hihhulien suuntaan tuli ihan yhdestä suusta. :D

Miespuoliset hihhulit olivat sitten sanavalmiimpia... Nämä aggressiivisemmat miespuoliset hihhulit pääsääntöisesti keskeyttivät oman puheeni, jos yritin jotain näiltä kysyä. Mahdollisesti siksi, että en ehtisi esittää hankalia kysymyksiä. Toisaalta Raamattuunhan he olisivat vedonneet joka tapauksessa...

Viiden korvilla hihhulien ryhmä sitten siirtyi mesoamaan Kolmelle sepälle, jossa touhu jatkui noin tunnin. Siellä oli työvälineenä megafoni. Yleisöä ei paikalla juuri ollut. Kummassakaan paikassa. Pääosa katselijoista oli ohikulkevia homoja tai lesboja - aika paljon pariskuntiakin näkyi seuraamassa tuota farssia...
  • 2 / 4
  • SKhaukka
  • 14.3.2002 16:40
Mielestäni nuo äärikristityt tahraavat uskontonsa maineen kaikenlaisella hölmöilyllään. Täytyy muistaa että aina läpi ihmishistorian ovat juuri nuo pienet marginaaliporukat kaikkein äänekkäimpiä.
Nyt pohdin vaan sitä mikä olisi seuraava polvirukoilijoden "iskukohde". Olisikohan se joku rock-konsertti tai joku pride-tapahtuma...

Mitä jos vaikkapa ateistit kerääntyisivät kirkkojen edustalle pitämään uskonnonvastaisia mielenosoituksia banderollien kanssa?
Mitenköhän media siihen suhtautuisi?
"pyörittää mielessään ajatusleikkiä"
  • 3 / 4
  • Ossi
  • 14.3.2002 17:28
Eilen oli Yokotai ohjelmassa tv1:ssä kaksi polvirukoilijaa. Kovasti oli heillä kaikenlaiset rukoukset mielessä, kuitenkin homot on täällähetkellä tärkein.
Jotenkin tuntuu, että hihulien kamppanjat ovat kohdistumassa yksilöihin. Jätkä kovasti painotti haastattelussaan kristityn rohkeutta syntisten varottamiseksi. (Toivottavasti hän ei ole liikaa tosisaan. Pahin mahdollinen on pohjois-Irlannin malli).
En kyllä huomannut henkilöissä Kristityn rakkauden sanomaa, jotenkin hiukan tiukkoja he olivat. Homojen kanssa jätkä oli keskustellut paljon. Minä en kyllä menisi edes puheillekkaan, muutakuin ehkä pakosta kysymään kelloa ;)
Kristinuskon suurimpia ongelmia ei ole uskonto itsessään vaan ihmiset jotka sitä harjoittavat. Ensinnäkin, nämä eri lahkot, jotka periaatteessa lukevat kuitenkin samaa raamattua (ehkä eri käännöksiä) tappelevat oikeasti ilmiriidoissa keskenään ja riehuvat kun "noi on väärässä, me oikeessa". Toisekseen, kristinuskon avulla on murhattu enemmän ihmisiä kuin kaikissa sodissa yhteensä!!! Mikä ihmeen oikeus on satuttaa toisia ihmisiä???

Raamattu on niin hankalalla kielellä johtuen sen iästä, jolloin sitä voi lukea omiin tarpeisiin sopivalla tavalla, miten haluaa. Asiaa ei helpota että tuo kirja on käännetty väärin ties kuinka monta kertaa, sillä vanhimmat käännökset ovat käännetty siten, että ne kohdat jotka eivät miellytä on tylysti karsittu pois.

Ihmiset jotka alentuvat riehumaan toisia vastaan MUKA hyvän hengen johdattamana, tekevät itse sellaista syntiä jota ei kyllä hyväksytä yhtään missään ja näille voin lohdutuksena sanoa, että kuten te luette kirjaa, niin teidät tullaan tuomitsemaan ikuiseen kadotukseen sillä te olette epäjumalanpalvojia, sillä lopun aikoina väärät profeetat johdattavat teitä kadotukseen.

=)