Boikotoikaa Kiss FM:ää!

Kissillä pyörii aamushowssa "Hintin Trendivinkit".
Uskomattoman vastenmielinen stereotypioita pönkittävä homovittuilu saa ainakin minulla verenpaineen kohoamaan. Luulisi että 2000-luvulla oltaisiin päästy tuollaisesta homoille nauramisesta eroon, mutta ei - Kiss FM näyttää karulla tavalla että asenteet laahaavat ainakin tietyillä tahoilla vähintään 20 vuotta jäljessä. Pyydän siis boikotoimaan kyseistä kanavaa. Gay Pride!
Kissin aamushow on ainakin minun mielestäni puolustanut homoja aika lailla ja antanut asennekasvatusta junteille. Aamun aiheena on pariinkin otteeseen ollut homoseksuaalisuus ja juontajat ovat aina olleet todella homomyönteisiä. Hintin trendivinkitkin ovat myös omalla tavallaan asennekasvatusta...positiivisessä mielessä...ainakin mun mielestä...Ja ennen kaikkea se on hauska!! :) Jos siitä joku luokkaantuu, ei ko henkilön itsetunnossa voi olla kehumista... Kyllä jokaisen pitäisi osata nauraa itselleen ja "omaan vähemmistöön" kohdistuville vitseille...
Minä ainakin otin tuon täysin huumorilla. :-D Kuuntelin netistä tässä Star Wars -jutun ja muutaman muun ja meinasin kyl tuolilta tipahtaa. :-D Todella hyvää ja osuvaa parodiaa! :-D Ei noita ny pidä vakavasti ottaa ja noi vetää sen verran yli, ettei niitä tasan tarkkaan kukaan muukaan ota.
  • 4 / 14
  • Niinpäniin
  • 22.5.2002 15:51
Seuraavaksi varmaan tulee "pakolaisen potkimisvinkit" tai "Nekrun tyylivihjeet". Eihän sekään suvaitsematonta olisi, eipä tietenkään. Huumorilla ja itseironialla pitäisi kai sellainenkin ottaa. Herätkää!
Joo, ei tuommoista ohjelmaa mistään muusta vähemmistöryhmästä tehtäisi. Todennäköisesti aktivistit ja virkavalta olisivat nopeasti radioaseman kimpussa. Toisaalta onhan tämä ohjelma ollut aika hauska kun pari kertaa olen sitä kuunnellut. Mielestäni vähemmistöryhmän sisällä voidaan hyvin tehdä tämän tyyppistä parodiaa mutta mainstream-radioaseman esittämänä se on loukkaava ja rasistinen.
Millä tavalla ohjelma käsittelee homoja vähemmistöryhmänä? Sehän on pelkästään parodia yhdestä henkilöstä, tästä hintistä ja hänen poikakaveristaan Karista. Voisiko joku selventää miten tämä yleensä alle minuutin pätkä käsittelee homoseksuaaleja vähemmistöryhmänä loukkaavalla tavalla? Eli mikä siinä on siis loukkaavaa ja "rasistista"? Itse en ainakaan ole kuullut että ohjelmassa yleistettäisiin homoja tai käytettäisiin ilmaisuja tyyliin "me homot blaah blaah blaah jotain" ja näin laajennettaisiin asia yli tämän yksittäisen hintin ja hänen poikakaverinsa.

Hieman erikoista että jotkut vetää tästä parodiasta herneen nenäänsä. Omasta mielestäni se on pelkästään hauska. Ehkä pätkän nimi voisi olla parempi, "Hintin trendivinkit" voi olla loukkaava, mutta muuta loukkaava en itse ainakaan ohjelmassa näe.
Nimenomaan Dexx, "Hintin trendivinkit" voisi todellakin olla vähän tahdikkaammin nimetty! En tiedä haluatko sinä itseäsi kutsuttavan hintiksi, minusta se on helvetin rumasti sanottu. Hintti, hinttari jne. Nekru, manne, mutakuono - ei mitään eroa.

En todellakaan vedä yleensä pienestä hernettä nenääni, ja oma huumorintajuni on aika roisi toisinaan. Myöskin tajuan, että huumori on subjektiivinen asia: jotakuta naurattaa pulttibois ja kummeli, toisia taas ei. Mutta on mielestäni vaan uskomattoman matalaotsaista pönkittää noin vanhaa ja kulunutta stereotypiaa homoista naismaisina höpsöttäjinä, jotka eivät sovellu muuhun kuin radio-ohjelman naurun aiheeksi. No, naurakoot ken tahtoo. Itse vaihdan kanavaa.
Mun mielestä Hintin Trendivikeissä ei viljellä sterotypistä kuvaa homoista."Hintti" on vakituisessa parisuhteessa ja kertoo "trendivinkkejä" eikä mitään pornoon liittyyvää paskaa.
Hintin trendivinkit on ihan harmitonta läppää. Tosin hirveän tylsää sellaista, kuuntelin noi tähänastiset trendivinkit Kissin kotisivuilta ja eipä ne kovin suurta hymyä naamalle jaksaneet nostattaa. Palkkaisivat oikean kanan kertomaan oikeista trendeistä tai kävisivät vaikka äänittämässä juttua Herkun jonossa viikonloppuna - lopputulos olisi paljon hauskempaa kuunneltavaa.
Hmmm... Tässä kommentti alkuperäiselle keskustelun asettajalle.

Mukailtu lainaus yleisestä narinasta:

"Hintin Trendivinkit- toistaa historiallisesti sitä samaa vanhaa tasapaksua ja oikeastaan aika hemmetin tylsää kaavaa siitä, että kaikki homoseksuaalit henkilöt olisivat "riikinkukkoja". Jutut, joita olen Kissin sivuilta kuunnellu ovat oikeestaan aika tyhmiä, parasta viihdettä ko pätkissä on ollut taustamusiikki."

Pohdintaa:

Junttihuumori on kukkinut Suomessa aina. Sen helmiä lienevät "Hansu & Pirre":n tyyliset verbaalisesti näppärät sketsit ja näyttelijättärien mieletön kyky muuntautua.

Radiopuolella nousee ensimmäisenä mieleen "Koe-eläinpuisto". Mutta mutta, se jos mikä viljelee stereotypioita homoista! Miten hyvänen aika YLE voi tuollaista antaa tehdä yadiyadijaa ja lässyn lässyn.

Viimekädessä siinä radiossa on se OFF-nappi!

Jos itsetunto kolahtaa Hintin Trendivinkeistä, Hansun ja Pirren meuhkaamisesta, Leilan tai Annukan sekoilusta tai Göstan jengin persepano-jutuista on ehkä syytä katsoa peiliin. Tässä maassa asuu n. 6 miljoonaa jauhohattua, jotkut heistä ovat riittävän rohkeita tekemään jotain, joka saa valtaväestön kohahtamaan, ihastumaan ja vihastumaan. Jos ei kykene tätä ymmärtämään/kestämään on paljon vaihtoehtoja, joilla pystyy ummistamaan silmänsä todellisuudelta/maailmalta. Aina voi linnoittautua kotiin, vetää verhot eteen.

Ettei olisi vaan kolahtanut kalikka omaan nilkkaan? Miten teillä, viuhuuko ranteet, meneekö nasaaliksi vai pystytkö oikeasti osoittamaan maailmalle, että "Hintin trendivinkit" on vain viihdettä, hyvää tai huonoa, mutta ei todellista elämää. Maalaisjärjellä ja hyvällä itsetunnolla pärjää hyvin!
  • 11 / 14
  • Hyvääpäivää
  • 6.6.2002 10:21
Ei o totta, jengi valittaa kun niiden olemusta vääristellään ja miten stereotypioita kiihottavia joku harmiton aamushown juttu on.

Ette sitten o kiinnittäny huomiota saittiin, jonne kirjoitatte, vai mistä luulette ton "Ranneliiike" sanan tulevan...Melonnasta !



*puuh*
Aikanaan minäkin ilmaisin muutamaan otteeseen, että vaaleapunaisen yleisilmeen omaava sivusto nimeltä "Ranneliike" on hieman liian provosoiva ja räikeä.

"Mitä välii?" oli ainoa järkevä kommentti mitä sain vastaukseksi. (Muu olikin sitten sellaista epämääräistä "ooh ooh aah aah" provokaatiota.)
Jep... aikani asiaa pohdittuani... Kiss:n Hintin Trendivinkit on hauska. Itse olen hyvinkin kriittinen näissä asioissa... mutta joskus on hyvä vähän löysätä pipoa :)
Sanotaan nyt sananen vielä tähänkin keskusteluun:

Itse olen päässyt kuuntelemaan vain muutamia trendivinkkejä ja jokainen kuulemani on minusta ollut hupaisa. Se on luultavasti vain sitä, että osaan nauraa muiden lisäksi myös itselleni. :-)