Omaksi kuvaksi -video vastaiskuna Älä alistu-kampanjalle

» Tampereen Seta rohkaisee nuoria Omaksi kuvaksi -videolla

  • 1 / 2
  • Terhola
  • 26.3.2011 12:12
julkaisuvapaa tiedote:

Tampereen Seta mukana homofobian vastaisessa rintamassa Omaksi kuvaksi -videolla

Mediassa käyty keskustelua nuorille suunnatusta Älä alistu -kampanjasta, jonka sanoma on seksuaalivähemmistöjä syrjivä. Valtakunnallinen Seta yhdessä muiden nuorisoyhteisöjen kanssa on ottanut kärkkäästi kantaa kampanjaa vastaan.

Tampereen Setan sosiaalisihteeri Minna Minkkinen toteutti yhdessä päivässä yhdistyksen aktiivien kanssa homofobianvastaisen videon, jolla halutaan sanoa nuorille, että homous iloinen ja kunnioitettava asia siinä missä heterouskin. Valtaosa tämän jo tietävätkin.

Mukana Omaksi kuvaksi -videolla olevat haluavat omilla kasvoillaan ja sanoillaan välittää viestin nuorille, että he ovat ainutlaatuisia juuri sellaisina kuin ovat. Tuttuja kasvoja videolla on muun muassa Taekwon-Don maailmanmestari Nyyti Korolainen ja kansanedustajat Minna Sirnö ja Oras Tynkkynen.

Omaksi kuvaksi -video löytyy osoitteesta:
http://www.youtube.com/watch?v=Qe5DhBPPVaY

”Sanomamme on selvä. Nuoret kaipaavat tukea. Nuorten kaapista ulostuloa tulee rohkaista, eikä sulkea ovia entistä tiukemmin”, painottaa sosiaalisihteeri Minkkinen.

”Olen huolissani niistä nuorista, jotka uskonsa takia joutuvat tappamaan seksuaalisuutensa ja rikkomaan itsensä. Heille tulisi saada viestiä rakastavasta Jumalasta" sanoo Tampereen Setan hengellisen ryhmän ohjaaja Riku Karppinen.

”Usko ei anna lupaa loukuta tai syrjiä kenenkään yhdenvertaista ihmisarvoa. Toivottavasti kampanjan järjestäjät kohun myötä huomaavat tekevänsä väkivaltaa erityisesti omia nuoriaan kohtaan. Olisi huomattavasti mielekkäämpää olla rakentamassa siltaa näkemyserojen yli lähimmäisenrakkauden ilmapiirissä kuin lujittaa jo murenevia muureja”, sanoo Tampereen Setan hallituksen jäsen Mikko Väisänen.

Videota levitetään sähköisessä mediassa Tampereen Setan aktiivien voimin ja sitä saa vapaasti levittää kaikissa medioissa ja foorumeissa. Videon viesti on selkeä: olet hyvä ja ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin olet.

Lisätietoa:http://www.treseta.fi

Minna Minkkinen
Tampereen Setan sosiaalisihteeri
032148721
minna.minkkinen@treseta.fi

Riku Karppinen
Tampereen Setan hallituksen jäsen
Lähihoitajaopiskelija
riku@treseta.fi

Mikko Väisänen
Tampereen Setan hallituksen jäsen, YTM
jatko-opiskelija, aineena ihmisoikeudet, kv-polittiikka
040 5107488 (arkena virka-ajan jälkeen)
mikko.vaisanen@treseta.fi
…………………… ………………………………………………

Kannanotto 24.3.2011
Vapaa julkaistavaksi heti

Opiskelija- ja nuorisojärjestöt ja Seta:

Jokainen on arvokas omana itsenään - seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret tarvitsevat myönteistä tukea

Jokainen ihminen on arvokas sellaisena kuin hän on, ja jokaisella on oikeus määritellä itse oma identiteettinsä. Kenenkään ei tarvitse muuttaa seksuaalista suuntautumistaan, eikä se ole edes mahdollista. Seksuaalinen suuntautuminen ei ole valinta. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret ja sateenkaariperheiden lapset tarvitsevat ympäristöltään myönteistä tukea ja hyväksyntää, jotta kokevat saavansa elää yhteiskunnassa yhdenvertaisina.

Tuoreen tutkimuksen (http://www.intermin.fi/julkaisu/112011) mukaan monet nuoret kokevat syrjintää seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun perusteella esimerkiksi koulussa. On tärkeää, että kaikki nuorten kanssa toimivat ja nuorille suunnattuja materiaaleja tekevät aikuiset kantavat vastuunsa yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien edistämisestä. Seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuus on kaikenikäisten arkea nyky-Suomessa, eikä siitä saa vaieta.

Opiskelija- ja nuorisojärjestöt ja Seta ilahtuivat evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkisen (Kirkon tiedotuskeskuksen tiedote 22.3.) viestistä seksuaalivähemmistöihin kuuluville nuorille, että he ovat arvokkaita omana itsenään juuri sellaisina kuin ovat.

Opiskelija- ja nuorisojärjestöt ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeusjärjestö Seta ry haluavat kannanotollaan osallistua keskusteluun Nuotta-lehden ja joidenkin kristillisten järjestöjen Älä alistu! -kampanjasta, joka kehottaa homo- ja biseksuaalisia nuoria valitsemaan heteroelämän. Kampanjan vaatimus muuttumisesta on perusteeton ja ahdistava. On erityisen vastuutonta kohdistaa homoseksuaalisuutta väheksyvä kampanja juuri nuorille.