Asennevammaisuus rehottaa miesvaltaisilla aloilla

  • 1 / 1
  • Nova
  • 24.2.2011 10:24
Fasismin ja sovinismin ´kukkanen´ jälleen kerran. Monien miesten mielestä paheksuttavaa, jos johtaja on nainen ja eritoten jos hän jotenkin liittyy seksuaalisiin vähemmistöihin.

Uutispäivä Demarin mukaan yliluutnantti puhui pari viikkoa sitten ampumaharjoitusten yhteydessä 80:lle varusmiehelle loukkaavaan sävyyn puolustusvoimien ylipäälliköstä Tarja Halosesta.

- Nyt puolustusvoimien ylipäällikkönä on kommunistinainen, joka on toiminut Setassa. Sellainen ei käy puolustusvoimien komentajaksi, yliluutnantti luennoi Uutispäivä Demarin mukaan.

Presidentti Tarja Halosta Vekaranjärven varuskunnassa julkisesti haukkunut yliluutnantti jatkaa toistaiseksi normaalisti tehtävässään.

Lainaus Ilta-Sanomista 22.02.2011:
Presidentti Tarja Halonen kommentoi Ylelle Namibian vierailullaan Suomessa noussutta kohua Karjalan prikaatin yliluutnantin puheista.
Uutispäivä Demari kertoi tiistaina, että kyseinen yliluutnantti olisi parin viikon takaisessa puheessaan sanonut, että nainen ei sovellu puolustusvoimien komentajaksi. Yliluutnantti käytti puheessaan Halosesta sanaa "kommunistinainen".

Yliluutnantin puheet ovat herättäneet vilkasta keskustelua armeijan tasa-arvosta.

- Minulle on vastattu, että tätä ongelmaa ei ole Suomessa. Yliluutnantti onnistui yhdellä lausahduksella, jos tämä pitää paikkansa, horjuttamaan vakaumustani, että sukupuolista syrjintää ei ole, että poliittinen suuntautuminen on neutraalia ja sukupuolisia vähemmistöjä ei syrjitä, presidentti Halonen sanoi Ylelle.