City: Heterokurssille - Voiko heteroksi käännyttää?

Tuoreimmassa City-lehdessä (sekä paperisessa että sähköisessä) esitellään Aslan ry:n "homojen eheyttämistä" otsikolla Heterokurssille - Voiko heteroksi käännyttää?

Katja (28) ja Paula (19) hakeutuivat Aslan ry:n kurssille, jossa tuetaan "raamatulliselta pohjalta niitä, jotka haluavat kasvaa ihmissuhteiden, tunne- ja seksuaalielämän alueilla". Kurssin tavoitteita perustellaan seuraavasti: "Homoseksuaaleilla on rikkimennyt persoonallisuus, hylkäämiskokemuksia, hyväksikäyttöä tai muuta traumaattista lapsuudessa ja huono suhde samaa sukupuolta olevaan vanhempaan".

City-lehden artikkelissa kämppiskaksikko kertoi päättäneensä katsastaa argumentit uteliaisuudesta, yllytyshulluudesta ja mielenkiinnosta. Tästä syntyi juttu.

Artikkelissa kerrottiin, mitä tilaisuudessa tapahtui. Oli hartaushetki, eheytymisprosessiaan pohdiskelevan miehen parituntinen puhe seksuaalisuudesta ja sen suuntautumisesta, aslanilaisen seksuaalisuus-käsityksen esittelyä, rukoilua, kielilläpuhumista, hysteeristä itkua...

Artikkeli on osoitteessa http://www.city.fi/artikkeli/Heterokurssille/3707/
  • 2 / 4
  • martin
  • 22.1.2011 0:40
En oikein innostu tällaisista paljastusjutuista, vaikka tieto tukeekin kirjoittajien käsitystä. Mikäli hyväksyy seksuaalisuuden liikkuvuuden, niin periaatteessa Aslanin toiminnassa ei olisi mitään ongelmaa, mutta ... Aslan katsoo ainoaksi täydeksi seksuaalisuudeksi heteroseksuaalisuuden. Ilmeisesti tämä arvotus tapahtuu täysin ulkoseksuaalisista syistä. En ole ainakaan huomannut, että heteroksi eheytysohjelmissa suunnittelijat olisivat valmiita vastaanottamaan tutkimustietoa.
  • 3 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 25.1.2011 6:58
Minulla on ainakin sellainen käsitys, että juuri eheytysohjelmien suunnittelija/vetäjät vetoavat useasti juuri tutkimustietoon. Heidän viittaamansa tutkimukset ovat kerta toisensa jälkeen osoitettu joko vääriksi taikka räätälöidyiksi tukemaan juuri heidän näkemystään.

Tuon lehtijutun kirjoittajiksi olisi toivonut joitakin mielenterveyden ammattilaisia, jotka olisivat nähneet hieman syvemmälle koko menetelmän vaarallisuuden. Ammattilainen toki tietää mikä siitä seuraa. On kuin astuisi kadulla koiran jätökseen, jota ei meinaa saada kengästään pois millään konstilla. Väittely tapahtuu eri lähtökohdista. Toisella puolen uskonnollinen argumentaatio ja pseudotieteet, toisella puolen ammattilaisen näkemys ja kokemus. Käytäntö myös osoittaa, ettei sellainen keskustelu johda mihinkään ja ammattilainen huomaa tahriutuneensa itsekin.
  • 4 / 4
  • martin
  • 25.1.2011 13:23
"Tutkimuksia" kyllä käyttävät, mutta tuloksia ei voi nimetä tiedoksi. Näissä "tutkimuksissa" on esimerkiksi hyvin usein helppoa osoittaa merkittäviä metodologisia puutteita.