Tampereen Hervannan kirkkoherrasta kantelu

Ei mikään ihme, kun Hervannan seurakunnan sivustolla Räsänen vastaa ennen kirkkoherraksi valintaansa kysymykseen erityisryhmien jumalanpalveluksista mm ”Sateenkaarimessu” sen sijaan on Jumalan sanan ja kirkkojärjestyksen vastainen. Homoseksuaalit ovat tervetulleita yhteiseen messuun yhdessä muiden kanssa – se on todellinen sateenkaarimessu.

http://www.tampereenseurakunnat.fi/hervanta/khvaali/papit_puntarissa
Matti Repo on homovihamielinen piispa. Päätös oli linjan mukainen.
Ossi kirjoitti:

> "Matti Repo on homovihamielinen piispa."

Pikemminkin: Hän on kristitty ja noudattaa tämän uskonnon sanomaa.
Karkean arvioni mukaan Jukka on katkeroitunut ja suhtautuu moniin asioihin katkeruutensa takia negatiivisesti. Tosiasiassa luterilaisuus ei muodosta yksittäistä kirkkoa kuten esimerkiksi roomalaiskatolisuus, vaan se koostuu erilaisista alueellisista tai kansallisista kirkoista, kuten Suomen evankelis-luterilainen kirkko. Maailmanlaajuisesti luterilaisia kirkkoja on noin 140. Ne ovat kaikki itsenäisiä. Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo (s. 7.3.1959) ei ole Suomen evankelis-luterilaisen kirkon napa.

Parisuhdelain mietintökeskustelu alkaa kirkolliskokouksessa torstaina 11.11.2010.

http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/9656CB98EA6C0DCEC22577D5003F152D?OpenDocument&lang=FI
  • 7 / 12
  • Public eye
  • 9.11.2010 18:15
Eihän Jukka puhunutkaan Suomen eikä mistään muustakaan Ev.lut. kirkosta, vaan yleensä kristinuskosta ja sen perusopeista.
Ei kuitenkaan ole olemassa mitään kristinuskoa yleensä ja sen oppeja. Kirkkojen maailmanneuvostoon otetaan tietyllä menettyllä jäseniksi yhteisöjä, jotka hyväksyvät kolminaisuusopin ja jonkin aseman raamatulle. Näistäkin perusteista hyväksytään erilaisia tulkintoja. Yksittäisten raamatunkohtien merkityksestä ei ole minkäänlaista yhtenäistä käsitystä ja eri kirkkojen sisällä vaatimus opillisesta yhtenäisyydestä vaihtelee suuresti. Toisaalta esimerkiksi katolinen kirkko ei ole jäsen, koska se (paavi) katsoo edustavansa ainoaa ja erehtymätöntä tulkintaa, mikä sekin tietysti on muuttunut aikojen kuluessa.
Xius kirjoitti:

> "Karkean arvioni mukaan Jukka on katkeroitunut ja suhtautuu moniin asioihin katkeruutensa takia negatiivisesti."

Höpö höpö. Minähän on peruspositiivinen, iloinen ja perustyytyväinen ihminen.

Kristinuskon PR-toimisto vain edelleen tuottaa tulosta ja saa osan kansasta luulemaan, että kyseessä on jokin ilon, rauhan ja rakkauden uskonto.

Vaan kun ei ole.

Jos Euroopassa kristinuskolla olisi edelleen valta ja voima, niin tämä alue olisi hyvin samanlainen kuin Iran tai Saudi-Arabia ovat. Uganda on menossa tuohon suuntaan - kristinuskon voimalla. Siinä nähdään kristinuskon todellinen sanoma - väittivät täkäläiset uskonveljet ja -sisaret asiasta mitä tahansa.

Ihmisten silmät voisivat jo aueta ja nähdä tuon(kin) taikauskon oikean olemuksen. Mikä totuudessa niin pelottaa?
Xius kirjoitti:

> "Jukka maalaa taas piruja seinille. Suomen evankelisluterilaisuus ei ole Ugandan, Iranin tai Saudi-Arabian tilanne."

Ei ole *koska* sen ei anneta olla. Suomalaisen homon pelastus kristinuskon julmuuksilta on ainoastaan siinä, että Suomi on suhteellisen maallistunut maa.

Ihan vain muistin virkistämiseksi: Vielä ainakin 50- luvulla homoja kastroitiin Suomessa. Tällainen julmuus tulee kristillisestä opista ja arvoista. 90-luvun alussa kristillisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi julisti lehdessä: "Homot ansaitsevat kuoleman". Niinhän se on kristittyjen mielestä - Toimi vain tuossa toi esiin tämä "rakkauden uskonnon" sanoman.

Esimerkkejä riittäisi vaikka kuinka: kristinusko vihaa homoja. Jos tätä ei suostu näkemään, niin on kyllä aika hyvä pettämään itseään.

Sivujuonne ajatuspolussa: Jos adoptiokieltoa pitäisi jollekin kansanosalle puuhata, niin uskovaisillle sen antamista voisi kyllä hyvinkin harkita. Kysehän adoptiossa ei ole aikuisten oikeudesta, vaan lapsen parhaasta. Ja jos lapsi annetaan uskovaiseen kotiin, niin siinä teossa lapsen parasta ei ole todellakaan ajateltu.
Kristinusko ei vihaa tai rakasta yhtään mitään. Ihmiset vihaavat tai rakastavat. Jotkut ihmiset käyttävät uskoa, uskontoa, Raamattua ja milloin mitäkin keppihevosenaan.