Perjantaikevennys

Neljä tapahtumaa tällä viikolla

Auringonpimennys
Osittainen auringonpimennys nähdään tänään perjantaina koko Suomessa. Kuu peittää Auringosta enimmillään 94 prosenttia (Kilpisjärvi), Hämeessä noin 83 prosenttia. Pimennys alkaa kello 10.55-11.10 ja loppuu kello 13.11-13.20 paikkakunnasta riippuen.
Pimein hetki eri paikkakunnilla

Turku klo 12.05
Vaasa 12.06
Helsinki ja Tampere 12.07
Oulu ja Lappeenranta 12.11
Kuopio, Kajaani ja Rovaniemi 12.12
Joensuu 12.14

Varoitus
Edes pimentynyttä Aurinkoa ei saa katsoa suoraan paljain silmin eikä varsinkaan kiikarilla tai kaukoputkella. Myöskään kameran läpi ei pidä missään tapauksessa katsoa Aurinkoa. Kameran suuntaaminen suoraan kohti Aurinkoa polttaa nopeasti kameran kennon.
---
Kuu oli lähimmillään
maapalloa muutama tunti sitten etäisyyden ollessa 357 584 kilometriä.
---
Kevätpäiväntasaus
on huomenna lauantaina 21.3. kello 0.45, jolloin päivästä tulee yötä pitempi ja alkaa kevätkausi.
---
Revontulet
leimusivat kuluvalla viikolla myös Etelä-Suomessa. Kaksi kuvaa Lappeenrannasta.
http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article7873764.ece/ALTERNATES/w960/17+Revontuli+vain+t%C3%A4ss%C3%A4+yhteydess%C3%A4.jpg

http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article7874848.ece/ALTERNATES/w960/18.3.2015+revontulet

Revontulet Saimaan yllä, video
http://yle.fi/uutiset/video_katso_luonnon_ilotulitusta__saimaan_ylla_raiskyvat_revontulet_yllattivat_kokeneen_kuvaajankin/7875434
Kristillinen vaalikone piristää sinunkin iltaasi

Muutamia vaalikoneen aiheita

1. Koulujen uskonnonopetus tulisi muuttaa Raamatun mukaiseksi.

2. Kristinuskon tulee kuulua koulujen normaaliin arkeen mm. virrenveisuuna, hengellisinä lauluina, rukouksina, aamunavauksina ja juhlatilaisuuksina.

5. Peruskoulun ja lukion opetus ei saa sisältää kristinuskoa loukkaavaa materiaalia (oppikirjoissa, oppikirjojen ulkopuolisessa kirjallisuudessa, videomateriaalissa, lauluissa eikä missään muussakaan) esim. homoseksuaalisuutta ja lesboutta.

6. Oppimateriaalin kuva- ja videomateriaalin, tekstien jne. tulee edustaa vain siveätä pukeutumista ja käyttäytymistä kunnioittaen kristilliset arvot omaavia oppilaita.

9. Rakastan Jeesusta.

10. Oppilailla tulee olla oikeus tietää, että Encyclopaedia Britannica vuodelta 1768-1771 opettaa tähtitiede-osiossa, että maailma on luotu noin 6000 vuotta sitten.

15. Sairaaloissa ja vanhainkodeissa potilailla tulee olla oikeus olla kuulematta ja näkemättä maallista musiikkia ja maallisia ohjelmia.

22. Tulisi olla normaalia eduskunnan päivittäisessä elämässä (esim. täysistunnoissa), että kristityt poliitikot pitäisivät julkisia rukouksia esim. Suomen puolesta.
jne.

http://kristillinenvaalikone.fi/
---
Kansanedustaja Anna Kontula totesi, että TV7:n vaalikone lyö laudalta jopa 7 Päivää -lehden.
Poliisiuutisia

Poliisi otti huhtikuun ensimmäisenä päivänä käyttöön 250 poliisilokkia eli polokkia, joiden tehtäviin kuuluvat muiden muassa yleisötapahtumien valvonta ja myöhemmässä vaiheessa myös liikennevalvonta.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194971141024/artikkeli/poliisi+repaisi+250+poliisilokkia+vapautetaan+tanaan+taivaalle+turvaamaan+jarjestysta.html

Lapin poliisi on saanut uuden nelijalkaisen ”nenävahvistuksen”, jota kutsutaan Rölliksi; varoitus herkille lukijoille:
https://www.facebook.com/poliisilappi/photos/a.959790087388382.1073741844.470733789627350/959790234055034/?type=3&theater

https://www.facebook.com/poliisilappi/photos/a.959790087388382.1073741844.470733789627350/959790150721709/?type=3&theater
---
Kirkollisia uutisia

Amerikkalaisen megakirkon saarnaaja Creflo Dollar väittää, kuulemma tutkimuksiin perustuen, että se on Pokémon, joka fallistisilla hahmoillaan johdattaa nuoret miehet pois heterotieltä suoraan homouteen. Pokémon on kuulemma aikoinaan suunniteltu juuri tätä varten.
Dollar kuuluu länsimaiden suosituimpiin televankelisteihin julistaen ns. hyvinvointievankeliumia, jonka mukaan rikkaus on osoitus jumalan (ilmeisesti hänen) armosta ja suosiosta, kun taas köyhyys on väärintekemisen seuraus. Dollarilla itsellään on oma suihkari, useita luksuskiinteistöjä, joitakin Rolls-Royceja ynnä muuta tarpeellista. Suomen jalovaarat ovat pikkutekijöitä.

Toinen Amerikassa kuuluisuutta niittänyt saarnaaja Jerry Falwell puolestaan tuli siihen tulokseen, että Teletapit ne nuorista homoja tekevät.
Jos nyt oikein ymmärsin, ilman Pokémonia ja Teletappeja homoja ei siis olisi olemassa. Hyvä kun tämäkin asia nyt selvisi.
---
Matkavinkki
Talvisia kelejä kaipaaville suositellaan seuraavaa paikkaa. Lämpötilat ovat siellä toistaiseksi miinuksella, joskin Illoqqortoormiutissa oli hetki sitten nollakelit:
http://knr.gl/kl/nutaarsiassat/silassaq

Grönlannin parlamentin Inatsisartutin oli määrä äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista tällä viikolla, mutta nyt vaikuttaa siltä, että talous- ja verotuskeskustelut jatkuvat edelleen ja avioliittolain käsittely siirtynee ensi viikkoon. Uutisten mukaan laki hyväksytään suurella enemmistöllä.
Politiikan saralta

Parlamenttivaalit
järjestettiin Suomessa viime sunnuntaina. Eniten edustajia keräsi Maalaisliitto (nyk. kesk), jonka puheenjohtaja on lestadiolainen. Toiseksi eniten paikkoja haali Suomen Maaseudun Puolue (SMP, nyk. ps), jonka puheenjohtajan oppi-isä moraali- ja tasa-arvoasioissa on Italiaan sijoitettu mekkoon puettu katolinen lausuntoautomaatti.
Niin siis Suomessa ( http://vep.wikipedia.org/wiki/Suomenma ) vuonna 2015.

Fantastinen kausi on loppuhuipennusta vaille valmis:
http://www.kaleva.fi/jari/2015-04-24/#karuselli
---
Iltalukemiseksi
”Heteroa päivää”
http://tuomogren.vapaavuoro.uusisuomi.fi/viihde/189806-heteroa-paivaa
Tiistaikevennys

Sattuiko kukaan katsomaan MTV3:n aamuohjelman tänään. Siellä oli yhtenä otsikkona: "MACHOMOLIHA maistuu tortillan kanssa". (Sanan korostus minun).
Mitä ihmettä on tuollainen liha?
Tositarinaa lasten suusta

Pikkukaveri kertoi eräällä aikuiselle: "Meidän iskä käy homobaarissa, koska siellä on niin hyvä meininki."
Hallitusneuvottelijat ovat löytäneet leikkausvälineitä:
http://www.kaleva.fi/jari/2015-05-15/#karuselli

Paineita voi purkaa monella tavalla. Tässä Haverisen Martti esittelee oman keinonsa:
http://marttihaverinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195263-en-aio-muuttaa-kehatien-sisapuolelle-vatt-vetakoon-kateen

Haverinen oli ilmeisesti liian avomielinen, joten hänen kirjoituksensa poistettiin.
----
Eläimellistä

Kaverusten laulava koira
http://www.iltalehti.fi/fiidifi/2015041719532182_fd.shtml

Päivi-haukka muuttaa
Kyseessä ei ole Räsänen, vaan mehiläishaukka, joka on tulossa pesimään Ström..., siis Rämsöön seudulle ( http://www.vesilahti.fi/kuntainfo/kylat/ramsoo/ ). Viimeisimmän tiedon mukaan Päivi on Egyptissä.
http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/paivi-lensi-suomalaisten-lomakohteeseen-mukana-muita-lajitovereita/

Hiihtokelejä
kaipaavien kannattaa suunnata Kilpisjärvelle
http://yle.fi/uutiset/kilpisjarvella_taydellinen_hiihtokeli_-_maajoukkue_treenaa_suomen_huipulla/7997664
Politiikan viikko

Salkut on jaettu
http://www.kaleva.fi/jari/2015-05-29/#karuselli

Ministerit selittelivät ennen vaaleja antamiaan lupauksia. Soinilta kysyttiin, miten perussuomalaisia äänestäneet mahtavat suhtautua, kun työttömyysturvaa heikennetään. Soini vastasi:
”Meidän perussuomalaisten suhteen on esitetty milloin mikäkin arvaus. Puolueen ei olisi ensin pitänyt syntyä, sitten sen ei olisi pitänyt kasvaa ja viime kerralla sen olisi pitänyt romahtaa. Puolue menee eteenpäin. Nyt se on 20-vuotias nuori mies tai nainen. Kyllä se siitä hyvän elämän elää.”
http://yle.fi/uutiset/ministerit_selittelivat_ennen_vaaleja_antamiaan_lupauksia/8028407

Aha.
---
Kaistat kaikille
http://www.iltalehti.fi/fiidifi/201505280151135_fd.shtml
PS onkin sukupuolineutraali puolue? Ehkäpä tuo lupaa hyvää tasavertaisen avioliittolain läpimenoon.
Musiikin maailmasta

Vatikaani Euroviisuihin?
Radio Vaticana on ollut Euroopan yleisradioliiton EBU:n jäsen jo vuodesta 1950, joten Vatikaanilla on oikeus osallistua koska tahansa. Väestö on iäkästä, mutta eiköhän joukosta yksi solisti löytyisi ja taustalle esim. poikakuoro. Asusteissa löytyy sekä värikästä drag-tyyliä että sukupuolineutraalimpaa. Brittiläinen PinkNews otti yhteyttä Vatikaaniin ja kysäisi, josko seuraaviin Euroviisukisoihin olisi aikomus. Pyhä Istuin ei ole toistaiseksi vastannut.
http://www.pinknews.co.uk/2015/06/01/could-vatican-city-take-part-in-eurovision/
---
Päivi pääsi perille

Päivi lensi pikavauhtia loppumatkan Ukrainasta Rämsöön maisemiin ja on tällä hetkellä ilmeisesti pesimässä.
http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/paivi-haukka-ehti-kotiin-on-todennakoisesti-pesallaan-vesilahdella/
---
Aina ei mene niin kuin Rämsöössä
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194984594788/artikkeli/kesaasukas+yritti+savustaa+minkkia+saaresta+joutui+soittamaan+palokunnan+paikalle.html
---
Kesälomat ovat alkaneet
http://www.kaleva.fi/fingerpori/2015-06-06/#karuselli
Tositarina.

Tapasin tutun stuertin, joka lentelee milloin missäkin ja työskentelee missä luokassa tahansa. Kysyin, josko hän jakaa saman huomion kuin minä, että lennoilla viina ei juurikaan maistu enää. Hän totesi sen pitävän paikkansa.

Hän kertoi erään kerran tiedustelleensa ykkös-/business-luokassa miesasiakkaan toiveita juomien suhteen. Asiakas kysyi, että mitä koneessa on tarjolla. Purseri vastasi, että mitä tahansa. Siihen asiakas vastasi: "Minä haluan sinut!".
Tuo kattohaikarajuttu on ihan loistava! Tekee minut onnelliseksi (kuulostaa paremmalta englanniksi: "makes me happy").
Suhteita

Hädässä ystävä tunnetaan
http://www.kaleva.fi/jari/2015-06-19/#karuselli

Juha ja Janne
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194986491664/artikkeli/sinkkujuhannusta+viettava+janne+tulkki+rakkaus+on+halu+olla+toisen+kanssa+.html
---
Eläinystävät

Koiranomistajille tiedoksi
Meksikon keskiosissa sijaitsevan katolisen hiippakunnan piispa José María de la Torre Martin kertoi lehdistötilaisuudessa, että mikäli homoavioliitot sallitaan, johtaa se tuotapikaa koiran ja ihmisen välisen avioliiton sallimiseen ja koiranpennuista tulee siten rintaperillisiä. Jos oikein ymmärsin, tämän José María Oinosen suurin huoli on se, että homoavioliittojen tullessa laillistetuiksi Meksikon maistraatit täyttyvät ihmisten kanssa avioon pyrkivistä koirista ( http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.petguide.com/wp-content/uploads/2013/02/chihuahua-21.jpg&imgrefurl=http://www.petguide.com/breeds/dog/chihuahua/&h=1000&w=811&tbnid=mLn4BoTedcKQoM:&zoom=1&tbnh=186&tbnw=150&usg=__yzAQpzV0VWZjEIQAFtbSLumAyyY=&docid=JHcunzQf79XQIM&itg=1 ) , jotka sitten lopulta vievät ihmisten perinnöt.
Näin sitä oppii eläimistä jotain uutta joka päivä.

Lintujen asuntomessualue
tarkastettiin, ja pöntöissä asusti muiden muassa sinitiainen seitsemän poikasensa kanssa, talitiaisia poikasineen ja muita lintuja. Ensimmäisessä kuvassa sinitiainen lähtee etsimään ruokaa poikasilleen, toisessa kuvassa sen poikaset, kolmannessa käenpiian 11 munaa.
http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/kaenpiika-pyoraytti-11-munaa/
---
Suopursu kukkii
http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/hyvaa-juhannusta/
---
Lisäys 20.6.

Suomessa ensimmäistä kertaa pesivät kattohaikarat ovat saaneet perheenlisäystä
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194986596095/artikkeli/harvinaista+suomessa+kattohaikarapariskunta+sai+ensimmaisen+poikasen.html
Homoavioliitot ja nautojen vientinäkymät

Australian maatalousministeri Barnaby Joyce varoittaa, että nautojen ja naudanlihan vienti Aasiaan kärsii, jos Australia hyväksyy homoavioliitot. Joyce on sitä mieltä, että aasialaiset pitäisivät australialaisia rappeutuneina ja turmeltuneina eivätkä enää ostaisi nautoja entiseen malliin.
Kuten jutussakin todetaan, juuri kun olettaa kuulleensa kaikki homoavioliittoja vastaan esitetyt argumentit, niin Joycen suunavaus todistaa, että fundiksilla on kuin onkin kyky kehittää uusia (vaino)harhoja. Nautajutun lisäksi verkkosivulla on muitakin kiinnostavia juttuja ja runsaasti kuvia.
http://www.thegailygrind.com/2015/07/07/australia-agricultural-minister-warns-same-sex-marriage-will-damage-cattle-exports/
(Nauta (Bos taurus; ruotsiksi nötkreatur, viroksi veis) kuuluu sorkkaeläimiin. Urospuolinen nauta on sonni, kuohittu sonni puolestaan härkä. Naaraspuolista nautaa kutsutaan lehmäksi ja sen poikasia vasikoiksi.)
---
Pridekuu jatkuu
Kuvia Istanbulista, Kansasista, Brysselistä ja monesta muusta kaupungista:
http://www.advocate.com/pride/2015/07/03/photos-best-pride
---
Lisäys

Espanja
Tänään 11.7.2015 tulee kuluneeksi 10 vuotta siitä, kun Espanjassa vihittiin avioliittoon ensimmäinen samaa sukupuolta oleva pariskunta, Emilio Menéndez ja Carlos Baturin, jotka olivat eläneet yhdessä yli 30 vuotta.
http://www.pinknews.co.uk/2015/07/09/spain-celebrates-10-years-of-same-sex-marriage/

Ranneliike.netin uutinen 10 vuoden takaa: Espanja hyväksyi homojen avioliitot
http://ranneliike.net/teema/espanja-hyvaksyi-homojen-avioliitot?aid=786

Niin se aika kuluu.
GodBlock - toimii kuin AdBlock, mutta suojelee käyttäjää netin uskonnolliselta sisällöltä. Sovellus on erityisesti tarkoitettu vanhemmille, jotka haluavat suojella lapsiaan väkivaltaiselta, seksuaaliselta ja psykologisesti haitalliselta uskonnolliselta sisällöltä, kunnes he ovat tarpeeksi vanhoja päättämään itse.

http://www.godblock.com/
Politiikan viikko
Oikein ymmärretty:
http://www.kaleva.fi/jari/2015-08-08/#karuselli
---
Islantilaisten suurin kansanjuhla alkamassa
Reykjavikin Prideen osallistuu lähes joka kolmas islantilainen. Sateenkaarisuojatien sijaan reykjavikilaiset maalasivat koko kadun. Sateenkaarikatu pormestari Eggertssonin kiitostwiitissä:
https://twitter.com/Dagurb/status/628699804009369600/photo/1
Uutisia ja kuvia
http://www.visir.is/skolavordustigur-kominn-i-regnbogalitina/article/2015150809759

http://www.mbl.is/frettir/innlent/2015/08/06/reykjavik_i_regnbogalitunum/
---
USA

Republikaanien aivotoimintaa
Kongressiedustaja Steve King piti puheen republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Mike Huckabeen kampanjatilaisuudessa. Edustaja King väitti, että korkeimman oikeuden päätös tasa-arvoisesta avioliittolaista tarkoittaa, että ihmiset voivat nyt sitten mennä naimisiin ruohonleikkurinsa kanssa.
Tuumasta toimeen
Iowalainen Pat Rynard meni ruohonleikkurinsa kanssa piirikuntansa rekisteritoimistoon anomaan avioliittolupaa. Rekisterinpitäjä vastasi mm., että pitää olla vähintään 18-vuotias voidakseen avioitua, mutta ruohonleikkuri on vasta 6-vuotias. Lisäksi täytyy olla väestörekisterin myöntämä henkilöllisyystodistus jne., joten ei onnistu.
http://www.advocate.com/marriage-equality/2015/08/06/watch-iowa-man-tries-marry-his-lawnmower
Tämäkin juttu todisti, että republikaanit puhuvat paljon piip.

Republikaanien drag race
Republikaanien pressaehdokkaaksi tunkevat edustavat laaja-alaista hörhöilyä ja monipuolista ongelmaisuutta. Kisailijoita on kertynyt jo enemmän kuin vuotuiseen RuPaulin Drag Raceen. Kuvassa pyrkyrit kostyymeissään. Edessä keskellä Donald Trump:
http://www.pinknews.co.uk/2015/07/31/theres-more-republican-presidential-candidates-than-contestants-on-rupauls-drag-race/
---
Terveys
Eloisa ehkäisyvälinemainos
http://www.pinknews.co.uk/2015/08/07/condom-ad-explains-why-to-never-leave-your-back-door-unprotected/
---
Matkavinkki: Barcelona
http://www.circuitfestival.net/2015/es/main
Kristillisissä piireissä 666 on Pedon luku. Siis paha enne tms.
Olikohan luku toimittajan pikku piikki vaiko todellinen luku?
JuhaniV, itse arvelisin, että oli varmaan todellinen luku mutta se, että toimittaja laittoi sen juttuun ajattelisin olleen toimittajan pieni perjantaikevennys joka sai ainakin minut huvittumaan.
Oxford English Dictionary sai myös toisen lisäyksen, sukupuolineutraalin "Mx", jota ilmeisesti käytetään ilman pistettä (vrt. Mr., Ms., Mrs. taikka Miss). Käyttäen Mx-titteliä nimensä edessä, henkilö välttää määrittelemästä omaa sukupuoltaan.

Uutisjutussa viitataan Ruotsissa käyttöön otettuun sukupuolineutraaliin hen-pronominiin. Se löytyy sanakirjassa ja on hyväksytty laajalti yleiseen käyttöön muuallakin.

http://www.out.com/news-opinion/2015/8/27/gender-neutral-title-mx-added-oxford-english-dictionary
Lapset kysyvät ja kysyvät paljon. Monet kysymyksistä ovat todella luovia, sellaisia, joita aikuisen päähän ei olisi mitenkään pälkähtänyt.

Miehestäni ja minusta on tullut tuttavapiirimme äideille eräänlainen tietopankki. Kun lapsilta tulee kysymyksiä, joihin äidit eivät osaa vastata, kysymys ohjataan meille. Kysymykset ovat joskus niin vaikeita ja/tai mielikuvituksellisia, ettemme osaa vastata.

Eilen äiti lähetti kysymyksen nelivuotiaaltaan, että paljonko maailmassa on muurahaisia. Ajattelin, ettei lapsi osaa hahmottaa lukuja kuten vaikkapa tsiljoona tsiljoonaa. :-) Siispä vastasin, että muurahaisia on maapallolla paljon enemmän kuin ihmisiä.

Olemme joutuneet miettimään kysymystä kolmetoistavuotiaalta, että mitä on sen takana missä maailmankaikkeus päättyy. Siihen vastasin, etten tiedä, eivätkä ihmiset voi sitä tietää. Se on niin kaukana.

Maailmankaikkeus on huomattava kiinnostuksen kohde ja samoin dinosaurukset. Dinot ovat hankalia monimutkaisten nimiensä vuoksi, joita en useimmiten osaa edes lausua. Kuvakirjat ovat siinä kohdassa oiva apuväline.

Seuraan Hesarin Lasten tiedekysymykset -osastoa. Toimitus on valinnut sinne mainioita kysymyksiä ja pyytänyt alan asiantuntijoilta vastauksia. Tänään listalla oli kysymys, että miksi kakka on ruskeaa. Värin tekee sappineste, jonka yhtenä ainesosana on kuollut veri.

HS: Lasten tiedekysymykset
http://www.hs.fi/aihe/lastentiedekysymykset/
Hieman myöhässä, pahoittelen.

Politiikan viikot
Askelmerkit asetettu
http://www.kaleva.fi/jari/2015-09-02/#karuselli
ja puheita pidetty
http://www.kaleva.fi/jari/2015-09-18/#karuselli
---
Uskonnon maailmasta
Tapakasvatusta:
http://www.kaleva.fi/fingerpori/2015-09-16/#karuselli
---
Eläinkunnassa isojen ihmisapinoiden heimoon kuuluvan nykyihmisen (Homo sapiens sapiens, ruotsiksi modern människa, viroksi nüüdisinimene) pukeutumistyylejä:
http://f.blick.ch/img/incoming/origs3042164/5511036875-w980-h960/5a0982f642427be3e524757bef6ffd19.jpg

http://f.blick.ch/img/incoming/origs3042165/1821034062-w980-h960/8741794fd87047542d6ac07d55de322b.jpg

http://f.blick.ch/img/incoming/origs3042188/9101031245-w980-h960/6dcaee3d406272b1b4191c75c4e515a0.jpg
Politiikan viikot
Eestaas
http://www.kaleva.fi/jari/2015-09-22/#karuselli
Hallituspuuroa
http://www.kaleva.fi/jari/2015-10-07/#karuselli
---
Homoteemaista
Homoiltakeskustelu
http://www.kaleva.fi/fingerpori/2015-10-01/#karuselli
Piilokamera paljastaa, että Eurobarometrin tulokset pitävät paikkansa: espanjalaiset ovat enemmän kuin homomyönteisiä
http://www.pinknews.co.uk/2015/10/03/gay-tourists-receive-heart-warming-reaction-after-asking-locals-to-translate-homophobic-letter-video/
---
Eläimellistä
Sukulaisiimme kuuluva makaki otti selfien
http://static.iltalehti.fi/ulkomaat/apinalfie_j_2309MS_ul.jpg
NYC, Park Ave, siella oli Revlon head office 666 Park Ave. Staff kutsui sita Sick,Sick,Sick johtuen Charles Revson scitsorfeenisesta persoonasta. Juhanin viestiin:
Kristillisissä piireissä 666 on Pedon luku. Siis paha enne tms.
Olikohan luku toimittajan pikku piikki vaiko todellinen luku?
Politiikan viikko
Lankkutapaus
http://www.kaleva.fi/jari/2015-10-28/#karuselli
---
Kiveen hakkaamaton
http://www.kaleva.fi/naapurit/2015-10-22/#karuselli
---
Maailman pridet
Taipei, Taiwan. Aasian suurimpaan prideparaatiin osallistui noin 80 000
http://www.pinknews.co.uk/2015/10/31/asias-biggest-pride-takes-place-as-tens-of-thousands-march-in-taipei/
Artikkelissa kerrotaan eri puolueiden kannoista
http://www.taipeitimes.com/News/front/archives/2015/11/01/2003631408
---
Seinälle
Amsterdamin homomiesten rugbyjoukkue Lowlanders ( http://amsterdamlowlanders.nl/nl/ ) teki seinäkalenterin; tässä 12 kuvaa
http://www.queer.de/galerie.php?gal_id=1710
Juttu ja video
http://www.queer.de/bild-des-tages.php?einzel=1300
Politiikan viikko
Ambulanssin kyydissä
http://www.kaleva.fi/jari/2015-11-07/#karuselli
---
Kalenteri niikoille?
http://www.queer.de/bild-des-tages.php?einzel=1315
---
Suomi ulkomaiden mediassa

CNN: Winter swimming in Finland
http://edition.cnn.com/2015/11/05/travel/cnnphotos-avanto-polar-plunge-finland/index.html
Kuvatekstissä lukee ”Rauhaniemi Lake”, mutta kyseessä on Rauhaniemen kansankylpylä Näsijärven ( https://fi.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4sij%C3%A4rvi ) rannassa.

CNN: How a land of ´sorrow´ got happy
http://edition.cnn.com/2015/10/14/travel/finland-reasons-to-be-happy/
Tiede ja tekniikka
Ministerit korvataan keinoälyllä
Pasi Sillanpää ehdottaa kirjoituksessaan esimerkiksi ministerien korvaamista keinoälyllä. Niin, Stubbille varmaan löytyisi hommia moneltakin suunnalta, esimerkiksi rullaluistelun saralta ( http://www.luisteluliitto.fi/rullaluistelu/ ). Sibbi varmaan viihtyisi paremmin yritysjohtajana, jolloin voisi vaivattomammin kävellä muiden y..., tarkoitan siis että hän voisi toteuttaa itseään avoimemmin. Jabba puolestaan voisi keskittyä säätiönsä asiainhoitoon kavereidensa kera ja matkustella sen piikkiin, ei valtion. Hänelle jäisi myös aikaa käydä pyhiinvaellusmatkalla useasti ylistämässään Irlannissa, joka on nykyään kohteena mitä parhain.
Tässä Pasi Sillanpään ajatuksia:
http://pasisillanp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206195-keinoaly-voi-korvata-eduskunnan
---
Terveys
Levollinen yöuni saattaa joskus keskeytyä ikävään painajaiseen
http://www.kaleva.fi/jari/2015-11-19/#karuselli
---
Kaleva-lehdessä on julkaistu jo pitemmän aikaa lukijoiden lähettämiä talvisia otoksia. Nyt on ensilumi satanut myös maan eteläosiin, kuvia

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/11/21/lahti-verhoutui-ensilumeen---katso-upeat-kuvat

http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1195007206198/artikkeli/lukijoiden+upeat+lumikuvat+valo+saapui+pirkanmaalle.html
Atk-järjestelmäasiantuntija Arto Jaaskelainen Vantaalta on taas käyttänyt mietintämyssyään ja julkaissut tulokset pari tuntia sitten. Hän vertaa eri tölkkien sisältöä avioliiton sisältöön kirjoittaen mm.: ”Onko jotenkin eriarvoista tai väärin että maitotölkistä löytyy maitoa ja mehutölkistä mehua? Luulenpa että ei. Molemmat ovat juomia mutta ne ovat erilaisia ja on vain yksinkertaisesti selkeää ja järkevää että eri juomilla on eri nimi ja saat kunkin vastaavasti nimetyssä tölkissä. Sama pätee avioliittoon...”
http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207901-erilaisuus-ei-ole-eriarvoisuutta

Onkohan mietintämyssyssä jotain häikkää vai onko vuodenaikaan nähden lämmin ilma sekoittanut Jaaskelaisen paan?
Politiikan viikot

Mersusta Bemariin
http://www.kaleva.fi/jari/2015-12-05/#karuselli

Uskottavuusongelmia
http://www.kaleva.fi/jari/2015-12-03/#karuselli
---
Jotkut hankkivat puun tupaansa
http://www.kaleva.fi/naapurit/2015-12-01/#karuselli
---
Suomalaisten pakolliset juhlat ovat usein synkkiä ja ikäviä. Piristystä joutuisi hakemaan Amerikasta asti:
http://www.advocate.com/comedy/2015/12/10/12-sexy-santas-keep-you-warm
---
Maailman pridet
Tromssan Arctic Pride järjestettiin pari viikkoa sitten
http://www.arcticpride.no/bilder/
Perintötekijät
Vastasyntynyt saattaa joskus muistuttaa jompaa kumpaa vanhempaansa
http://www.kaleva.fi/fingerpori/2015-11-25/#karuselli
---
Kurkistuksia ensi vuoteen
Apposen auki
http://www.kaleva.fi/jari/2015-12-17/#karuselli

Palvelut samalta luukulta
http://www.kaleva.fi/jari/2015-12-09/#karuselli
---
Pitkiä kalsareita ei ole toistaiseksi tarvittu, joten tässä lyhyitä, 19 kuvaa
http://www.queer.de/galerie.php?gal_id=1754
---
Maailman pridet
Podgorica, Montenegro
Montenegron pääkaupungin historian kolmas pridekulkue järjestettiin tämän kuun alkupuolella ilman välikohtauksia. Osallistujia oli hieman yli 200. Sateenkaarijärjestön (Kvir) puheenjohtaja Danijel Kalezic totesi, että kulkueella haluttiin kiinnittää huomio sateenkaariyhteisöjen kohtaamiin ongelmiin. Hän muistutti, että Montenegron johdon täytyy paneutua jatkossa voimakkaammin sateenkaarikansalaisten oikeuksien edistämiseen.
http://www.kosmo.at/dritte-gay-parade-podgorica/
Video
https://www.youtube.com/watch?v=zXqY9kchrLk
---
Juha Föhr
ennustaa lopuksi säätä
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195011787223/artikkeli/jouluaattoa+vietetty+upeassa+auringonpaisteessa+en+sanoisi+mustaksi+jouluksi+.html

Leppoisaa vuodenvaihdetta kaikille!
Kotimaan kuulumisia

Touhuilua talvisydännä
http://www.kaleva.fi/jari/2016-01-14/#karuselli

Standardit päivitetty
http://www.kaleva.fi/jari/2016-01-16/#karuselli

Lintuemot homomafian palveluksessa
Eräässä tietyssä piirissä on taas pöyristytty. Luonto-ohjelmassa ja lasten koulukirjoissa puhuttiin nimittäin lintuemoista ja emoparista. Näin on ollut biologiassa ja ornitologiassa ainakin 100 vuotta ja nykysuomen sanakirjassa ainakin 50 vuotta, ilmeisesti paljon pitempään. Aivanpihalla olevat pikkupiirin tiukkanutturaiset saivat kohtauksen emolinnuista: Kuinka kehdataan puhua emolinnuista, kun kerran kyseessä on koiras ja naaras, ”tämä vaikuttaa siltä, että alitajuisesti aletaan valmistamaan ihmisten mieliä tähän samaa sukupuolta olevien avioliittojen puolesta...” aloitti eräs rouva, johon muut pöyristyneet vastasivat ( http://www.skepticsunited.fi/wp-content/uploads/Emolintuja-2.jpg ) ja ( http://www.skepticsunited.fi/wp-content/uploads/ScreenHunter_39-Mar.-28-19.03.jpg ).
Tästä jo aiemmin tapahtuneesta huolestuneiden vanhempien järkytyksestä raportoi mm. Skeptics United.
---
Maailmalta

Charlie Carver tuli kaapista
http://www.advocate.com/television/2016/1/11/teen-wolf-actor-charlie-carver-comes-out-gay
---
Päivän kuva
Fatima Taleb vihki miesparin Katalonian Badalonassa:
https://twitter.com/icembrero/status/686153801494085633
Uutinen marokkolaisessa naistenlehdessä:
http://femmesdumaroc.com/actualite/en-espagne-une-elue-musulmane-celebre-un-mariage-gay-25857
Politiikan viikot

”...anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.”
http://www.kaleva.fi/jari/2016-01-28/#karuselli

Harmillinen hidaste
http://www.kaleva.fi/jari/2016-01-27/#karuselli
---
Ulkomailta
Republikaanien tietämystä, nro 52746: Jumala ei luonut Aatamia ja Winstonia
http://weveseenmidgetsgrow.blogspot.fi/2015/12/god-didnt-create-adam-and-winston.html
---
Muotitietoisille
Pariisin muotiviikko vahvisti: Koirakäsilaukku on miehelle must
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1195015405837/artikkeli/koirakasilaukku+on+miehelle+ensi+syksyn+must+pariisin+muotiviikko+sen+vahvisti.html
---
Eläimellistä
Kaupunkilaissiilit kävivät maalaisserkkuaan tapaamassa
http://www.kaleva.fi/kiroileva-siili/2016-02-05/#karuselli

Kevät koittaa kohtapuoliin?
Ei ehkä ihan vielä, mutta ensimmäiset muuttolinnut ovat saapuneet tutustumaan säätilaan, joukossa harmaalokkeja, varislintuja ja vesilintuja
http://yle.fi/uutiset/tunnustelijat_saapuivat_jo__karaistuneet_lintulajit_selviavat_vahalla_ravinnolla/8668760
Ei ole varsinaisesti perjantai, mutta keskiviikko eli pikkulauantai, joka on melkein perjantai, joten asiaan...

Sosiaalisessa mediassa törmäsin itärajan puolustamiseen liittyvään huomioon. Nyt kun jalkaväkimiinat on kielletty ja lännen/Venäjän välinen tilanne jännittynyt, niin riittävän tiheään itärajalle asetetut Tom of Finland -kuvastoa edustavat patsaat (sellaiset, joita ehdotettiin Helsingin uudelle keskustakirjastolle, ja tympeitten ihmisten voimin torjuttiin) voisivat parantaa turvallisuusvajetta. Eiköhän viralliseen venäläiseen politiikkaan kuuluva homokammo tee tehtävänsä.
Taas myöhässä, pahoittelen
---
Politiikan viikot
Tyttö vai poika vai...
http://www.kaleva.fi/jari/2016-02-27/#karuselli
Pientä asennusta vailla, mutta ei hätää, ovathan pojat asialla...
http://www.kaleva.fi/jari/2016-02-20/#karuselli
---
Myrtyneitä miehiä

Kotimaassa
Artsi myrtsinä
Puheenvuorosta tuttu Jaaskelaisen Arto, joka aiemmin vertaili maitotölkkejä ja avioliittoa ( http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207901-erilaisuus-ei-ole-eriarvoisuutta ), on tällä kertaa loukkaantunut sydänjuuriaan myöten. Kas kun ne hirveät suvakit ja vihervasurit julkesivat kysyä, että ”miltä vuosisadalta olet”. Eipä ihme, että Artsi on myrtsinä, katso kuva ja lue Artsin tuorein tuotos ( http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212619-aivopesun-mekanismit-ja-valtamedia-suomessa ).

Ulkomailla
Britannian persupuolue UKIPin avoimesti homo meppi David Coburn kannattaa Brexitiä eli Britannian eroa EU:sta. Osasyynä lienee huonosti ruskistava leivänpaahdin. David valitti, että hänen paahtimellaan joutuu paahtamaan viipaleita neljä kertaa ennen kuin ne ovat sopivasti ruskistuneet ja hän voi levittää niille Dundee-marmeladia, kiitos vaan EU:lle. Brysselin syytä kaikki, jatkaa David, sillä hänen edellinen leivänpaahtimensa kuulemma paahtoi kuin Tornessin voimalan ydinreaktori, kunnes sitten EU sotkeentui asiaan ja pilasi kaiken.
http://www.pinknews.co.uk/2016/02/25/gay-ukip-mep-blames-the-eu-for-his-broken-toaster/
(Britanniassa on kylläkin myynnissä tehokkaita leivänpaahtimia, mutta brittien oma vanhentunut lainsäädäntö estää niiden käytön tietyissä tiloissa/paikoissa.)
---
Lopuksi hieman romantiikkaa
http://www.advocate.com/television/2016/2/22/gay-romance-heats-vh1s-hit-floor
Politiikan viikko
Sopimuksen kunniaksi
http://www.kaleva.fi/jari/2016-03-06/#karuselli
---
Homomies ja bimies
http://www.gaystarnews.com/article/song-bisexual-literally-best-thing-ever-happen-bi-visibility-tv/
---
Juha Föhr
kertoo, että viikonloppuna on plussakelit auringonpaisteineen, joten ei muuta kuin ulos ja lintuja/miehiä tarkkailemaan. Tänään muuten oli L-kaupassa tosi miellyttävän oloinen vartija...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001136583.html
Suomi
Uudistuvat perinteet
http://www.kaleva.fi/jari/2016-03-20/#karuselli
---
Saksa
Homoparin pakkoero Grevenbroichissa
Fridolinin elämänkumppani loukkasi itsensä ja joutui hoitolaan kolmeksi kuukaudeksi. Ikävämpi puoli on, että se joutuu viettämään toipumisajan eristyksissä. Fridolin kuljeskelee nyt yksin ja onnettomana Finlayn puistossa kumppaniaan etsien. Sekin on mahdollista, että se löytää uuden poikaystävän...
http://www.rp-online.de/nrw/staedte/grevenbroich/schwule-schwaene-warten-aufs-wiedersehen-aid-1.5830642
Kaupungin ympäristövaltuutettu kertoo, että tutkijat ovat havainneet samaa sukupuolta olevia pariskuntia noin 130 lintulajissa.
---
USA
Liikaa Donaldia
Koska Tee Lee ihaili Trumpia yli kaiken, poikaystävä sai tarpeekseen ja kokosi kamppeensa
http://www.pinknews.co.uk/2016/03/17/gay-man-just-got-dumped-by-his-boyfriend-for-being-too-big-a-trump-fan/
---
Belgia
Yksi Mr Gay Belgium -kisan finaaliin päässeistä on Abdellah Bijat
http://www.pinknews.co.uk/2016/03/24/meet-the-first-ever-muslim-mr-gay-belgium-finalist/
---
Kevät koittaa
Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että talvi on nyt selätetty ja lämpö valtaa maamme
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001145813.html
Viime viikolla tähän lähistölle saapui tuhansia harmaalokkeja ja eilen ensimmäiset laulujoutsenet, jotka laskeutuivat koväänisesti parinkymmenen metrin päähän. Onneksi oli kamera mukana.
Autot ja liikenne: Kalinoita kyläteille
Näin kevään koittaessa moni suunnittelee auton tai jonkinlaisen kulkuneuvon hankintaa. Markkinoille on nyt tullut huokeahko vaihtoehto itänaapurista: Lada Kalina
http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3522424-lada-tulee-takaisin
---
Kyproksen ensimmäiset homohäät
Nikosialaiset Marios Frixou ja Fanos Eleftheriades solmivat rekisteröidyn parisuhteen perinteisin häämenoin, joihin kuului kultakolikko kummallekin, häätanssi, ruokatarjoilu ja kahisevaa sisältävät kirjekuoret pariskunnalle (loistavaa).
http://neoskosmos.com/news/en/Cyprus-first-public-gay-wedding
---
Pukeutuminen
Bokserit vai briefit? Polttopallonpelaajat paljastavat suosikkinsa
http://www.pinknews.co.uk/2016/03/30/boxer-or-briefs-gay-dodgeball-players-reveal-all-video/
---
Matkailijoille
Tässä oli äsken kalastusvinkki, mutta linkki lakkasi toimimasta, joten korvaan sen Barcelonan gayoppaalla
http://gaybarcelona.com/
Hieman myöhässä, pahoittelen

Veroviraston puhtaanapitoa
http://www.kaleva.fi/jari/2016-04-06/#karuselli
---
Sveitsi
Mr Gay Switzerland Peter Anderegg, joka osallistuu tässä kuussa Maltalla järjestettävään Mr Gay World -mittelöön, kertoo elämästään
http://www.appenzellerzeitung.ch/ostschweiz/appenzellerland/appenzellerland/at-ap/Unser-Mann-in-Malta;art120091,4580979
---
Maailman Pridet
Pohjoisen pallonpuoliskon pridekausi on alkanut. Ensimmäisten joukossa oli Arizonan Phoenix
http://www.advocate.com/pride/2016/4/08/photos-phoenix-pride-rises-flames
---
Los Angelesissa käynnistyi puolestaan uima-allasbilekausi
http://www.advocate.com/people/2016/4/04/21-photos-celebrate-return-pool-party-season-los-angeles
Politiikan viikko: Uukäännös
http://www.kaleva.fi/jari/2016-04-21/#karuselli
---
Kaupankäynti: Löytö kirppikseltä
http://www.kaleva.fi/fingerpori/2016-04-14/#karuselli
---
Maailman Pridet

Suomi
Rukan ensimmäinen Ski Pride oli menestys; juttu, kuva ja video tapahtumasta
http://www.koillissanomat.fi/?app=NeoDirect&com=6/226/103687/c3be464cfa&t=Ski-Pride-Rukalla-myos-ensi-vuonna--varikas-video-laskettelukulkueesta

Grönlanti
Sisimiutin ensimmäinen pridekulkue sujui sanoisko arktisesti
http://sermitsiaq.ag/se-billeder-foerste-store-gay-pride-i-sisimiut
---
Kesä
on alkanut Kaliforniassa. Kuva San Franciscon Doloresin puistosta, joka on erityisesti sateenkaariväen suosiossa
http://www.sfgate.com/bayarea/article/Bay-Area-basks-in-near-record-temperatures-7253929.php
Etelä-Kalifornian Palm Springsin tämänvuotisiin tanssipartyihin osallistui 30 000 miestä
http://www.gaystarnews.com/article/19-super-sexy-images-of-buff-men-at-white-party-palm-springs-2016/
Politiikan viikon prosenttilukuja
http://www.kaleva.fi/jari/2016-04-30/#karuselli
---
Vapun ratoksi
Jos ulkona sataa tai on muuten vaan hieman tylsää, voit piristää itseäsi Plokinaattorilla. Klikkaamalla ”Uusi ploki” ilmestyy satunnainen Soinin ploki. Klikkaamalla ”Lisää aihe” voit sisällyttää plokiin oman otsikon ja teeman, esim. Otsikko: Perussuomalaiset ja Teema: homoliitto ja lopuksi ”Luo ploki”.
http://www.vihrealanka.fi/plokinaattori/
Juttu
http://www.vihrealanka.fi/uutiset-kotimaa/%E2%80%9Dplokinaattori-paljastaa-soinin-kirjoitusten-onttouden%E2%80%9D
---
Eläimellistä: Urosleijonat sillai
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3539525/Gay-pride-Two-male-lions-spotted-mating-Botswana-safari-park-ignoring-pregnant-lioness.html

Kuuntele: Punarinnalla on kevätillan kaunein liverrys
http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/kuuntele-punarinnalla-on-kevatillan-kaunein-liverrys/
Kadulla nahtya: kaksi muslim komeeta nuorta gaypoikaa kaveli kasi kadessa. Se oli hienoa.
Toronto, he eivät lainkaan välttämättä ole muslimi-gay-nuoriamiehiä, vaan sukulaisia tai hyviä ystäviä. Se nimittäin on muslimimaissa tapana että läheisiä saman sukupuolen edustajia voi kosketella, pitää kädestäkin ja kävellä käsikädessä. Itseasiassa, jos muslimimies ei kosketa toista, se voi olla ennemminkin merkki siitä ettei hän pidä sinusta tai sitten hän koettaa toimia sinun länsimaisella tavallasi, olla koskettelematta. Hyvissä väleissä olevat muslimimiehet kättelevät aina tavatessaan.

Tämä on siis normaalia miesten kesken muslimimaissa, eikä kyse ole homoparista
https://gilmanprogram.files.wordpress.com/2015/10/men-holding-hands-in-middle-east.jpg

Tässä video Saudi-Arabiasta https://www.youtube.com/watch?v=UtzpQf3O1K4

Myös kun Saksan entinen ulkoministeri, homo edesmennyt Westerwelle vieraili taannoin Omanissa, niin Omanin sulttaani Qaboos otti Westerwelleä kädestä kiinni ja käveli hänen kanssaan käsikädessä - se oli Omanissa tapoihin kuuluvaa, viestiittää Omanin Qaboosin olevan hyvissä väleissä Saksan edustajan, Westerwellen kanssa - länsimaiset valtioedustaja-miehethän eivät kävelisi käsi kädessä

http://val2011.ratata.fi/Site/Data/3002/Images/tyskland.jpg

Samoin tehtiin Bushillekin aikoinaan https://lizprovasi.files.wordpress.com/2012/04/bush-abdullah-holding-hands.jpg
(vaikka tuossa Bush vaikuttaakin kysyvän että mennäänks teille vai meille ...)

Meillähän kulttuurissa se tulkitaan aina homoparin merkiksi, kuten muutenkaan meillä ei etenkään kaksi miestä koskettele paljoakaan toisiaan.

Mutta toki mukavaa, jos he muslimihomopari olivat olleet, sillä täällähän he toki ovat päässeet liki Paratiisiin - tosin täälläkin heitä voidaan sitten kyllä homotella, juurikin tuosta tapakulttuurierosyystä. Nurinkurista, kun täällä voi rakastaa, mutta käsikädessä kävely onkin tabumpi juttu.

Meidän länsimaisten tai suomalaistenhan ei pidä tulkita muiden maiden ja maanosien tapoja meidän tavallamme, koska tapakulttuurit vaihtelevat.
Jos muslimimiehiä on tuttuina ja heidän kanssaan on hyvissä väleissä, tietää kyllä että he koskettelevat, halaavat, poskisuukottelevat yms.

Sen sijaan eri sukupuolet ja avioparitkaan eivät muslimimaissa kättele, eivätkä julkiset hellyydenosoitukset eri sukupuolten kesken ole tapana.
Konservatiivisempien muslimien osalta ei pidä koskaan ulkopuolisen miehen mennä kättelemään musliminaista (kätellä voi jos musliminainen tekee aloitteen), eikä välttämättä edes puhumaankaan, eikä kysellä muslimimieheltä hänen vaimostaan. Toisaalta sitten muslimimaissa jos nainen tulee huoneeseen, miehet nousevat seisomaan.

Sehän se tuolla aika pirullista homoille sitten onkin kun saa poskisuukotella, halatakin ja kävellä käsi kädessäkin - mutta kieltoraja seksuaalisuuteen on jyrkkä.

Touching, long handshakes, grasped elbows, even walking hand in hand by two males is common place in the Arab world. A considerable number of Arabs touch more between the same sex, to show relationship. They hold hands, hug each other, kiss if close friends. As Arab customs and behavior condones the outward display of affection between male friends, one may see Arab men, even officials and military officers, holding hands as they walk together or otherwise converse with one another. If an individual Arab does not touch you, he does not like you–or he may be trying to restrain himself because you are not used to being touched. A full body embrace, accompanied with hugging, should not be initiated until you are sure that the Arab is a close friend. If the Arab initiates it, participate and consider yourself honored and/or accepted. Contact between the opposite sex in public is considered close to obscene.

Lähde: http://pray30days.org/learn/culture/customs-in-muslim-countries/

http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9C07E4D71E31F932A35756C0A9639C8B63

Etiquette in the Middle East: https://en.wikipedia.org/wiki/Etiquette_in_the_Middle_East

Usan armeijaohje arabikulttuuritavoista: https://fas.org/irp/agency/army/arabculture.pdf
Lämpö
saapui Pohjolaan. Sopu sijaa antaa auringonotossakin; kuva otettu tänään (7.5.):
http://static.iltalehti.fi/uutiset/21525622_uu.jpg
Vietin päivää lammen rannalla vesilintuja tarkkaillen ja lapsiperheiden kanssa jutustellen sekä pariin kertaan torielämää seuraillen.
---
Tuoreimpia kaapistatuloja: Colton Haynes
http://www.gaystarnews.com/article/openly-gay-colton-haynes-opens-terminal-anxiety/

http://www.pinknews.co.uk/2016/05/07/colton-haynes-talks-about-terminal-anxiety-as-he-confirms-he-is-gay/
---
Eläimellistä: Seppo ja Iivari
http://www.iltasanomat.fi/lemmikit/art-2000001168445.html
---
Politiikan viikko: Kannattajakunta
http://www.kaleva.fi/jari/2016-05-04/#karuselli
---
Uskonnon maailmasta: Ihmeiden aika ei ole ohi
Pastori Paseka Motsoeneng, joka johtaa Incredible Happenings Church -nimistä kirkkoa, kävi taivaassa tai tarkemmin sanoen hänet kuulemma kidnapattiin sinne. Onneksi hänellä sattui olemaan tunnetun valmistajan galaksinen älypuhelin povarissa, joten hän saattoi ottaa kuvia ja selfieitä ihan paikan päältä. Uutisista ei selviä, ulottuiko operaattorin kenttä sinne saakka (”Calling Elvis”), mutta kännykän kuvineen Motsoeneng joka tapauksessa toi tänne ”alas”. Hän halusi myydä taivaskuvat 5000 randilla/290 eurolla, mutta seurakuntalaiset suutahtivat, joten Motsoeneng lupasi jakaa kuvat ilmaiseksi. Niin ikävästi kuitenkin kävi, että autopesulan pojat varastivat kännykän ja kuvat menivät sen siliän tien.
http://nehandaradio.com/2016/04/08/prophet-mboro-loses-heaven-selfies-phone/
Motsoeneng tunnetaan myös nimellä profeetta Mboro. Hänellä on suuri joukko seuraajia kotimaassaan, hän on erikoistunut ihmeparannuksiin ja kerran hän auttoi raskaana ollutta naista synnyttämään kalan.
Siis ihmeellistä.
Lauantaina sitten nähdään, pysyykö Sergej Lazarev viisuissa pystyssä ennakko-odotusten kanssa, vai kupsahtaako Venäjän odottamasta voitosta, kuten kupsahti Pietarissa lavalla näin

https://www.youtube.com/watch?v=0wAI3ZKTZK4

Jenkkilässä Graham-pastoriperhe kisaa keskenään seksuaalivähemmistöjen syyttelyssä, 9/11 oli kuulemma trans-ihmisten vika... ja homojenkin
http://www.pinknews.co.uk/2016/05/13/pastor-anne-graham-god-let-911-happen-because-of-transgender-people-in-bathrooms/
http://www.pinknews.co.uk/2016/05/13/charity-head-claims-gays-are-causing-a-moral-911-because-he-cant-let-his-sister-have-all-the-fun/

Mutta tuo johtunee siitä, ettei raamatussa anneta ohjeita pissaamisesta ja kakkaamisesta, joten ultra-kristityt dyykkaavat pissat ja kakat päihinsä.

Ja hei, taas pedofiili-kristitty pastori, joka jäi kiinni puuhistaan ja joka on saarnannut homoja vastaan
http://www.lgbtqnation.com/2016/05/antigay-pastor-accused-child-pornography-possession/
Tänä keväänä Tom Goss on sohaissut Yhdysvaltain raamattuvyöhykettä ihan navan alta toiselle puolellekin G-pisteeseen tällä coverilla

Son of a preacher man: https://www.youtube.com/watch?v=wJStTqPmcMY

Kertoen tuossa videolla kyseisen alueen raamattulähtöisen karmivasta todellisuudesta.

- - -

Kulttileffa Rocky Horror Picture Shown luoja ja oman sorttinsa genderblenderi Richard O’Brien täräytti että: trans-naiset eivät voi olla naisia.

http://www.pinknews.co.uk/2016/03/08/rocky-horror-star-richard-obrien-trans-women-cant-be-women/

(Itsekin olen tuota kummastellut, että kun kannatamme moninaisuutta, seksuaali ja sukupuoli-identiteeteissä, niin miksi ihmiissä sitten tuossa transjutussa halutaankin lokeroida ihmiset vain kahteen sukupuoleen, vain miehiksi tai naisiksi ja lytätäänkin sukupuolten moninaisuus? eli että trans-sukupuoliset olisivatkin trans-sukupuolisia, eikä naisia tai miehiä)
Tämä ei ole kevyen luokan asia, vaan monellekin raskas huolenaihe nyt ensi kesän osalta:

Helsinki Priden ensi kesän Puistojuhlapaikka ydinkeskustan Kanslaistorilla ja sen ympäristössä saattaa olla jonnin verran alimitoitettu kooltaan. Viime vuonnahan Priden puistojuhlassa oli sateenkaariväkeä kait reilusti yli 10 000 (Pride kulkueessa oli kait 20 000 ihmistä) ja tänä vuonna puistojuhlaan on tulossa ehkä jopa 3000 EuroGames-kisoihin osallistujaa lisäksi. Toissavuonna Sinebrychoffin puisto oli tupaten täynnä väkeä, eli oltiin kuin sillit suolassa - ja se oli suurin piirtein tuon tämä kesän paikan kokoinen tai hivenen isompikin.

Tässä samassa mittakaavassa tuo tulevan kesän Pride Puistojuhlan paikka ja parin edellisen vuoden puistojuhlapaikat:
http://picsit.fi/k/2016/05/20/f9aac3d14cdf124e7550d6e46144b50c.jpg

Joten hulppeitten piknikrientojen suunnittelussa kannattaa nyt orientoitua ehkä "pieni on kaunista / komiaa" -ajatuksin.

Toki tuonne mahtuu aikalailla vieriviereen, koska puita ei ole paljoakaan, vaan lähinnä käytäviä ja kivettyjä alueita, nurmialueiden lisäksi.
Tästä voi tutkailla aluetta virtuaalisesti liikkuen: https://www.google.fi/maps/@60.1727611,24.9364585,3a,75y,160.4h,88.48t/data=!3m6!1e1!3m4!1szZeNADgZBBKeSk_pUA2dzQ!2e0!7i13312!8i6656

Toki paikka on hyvin keskeinen Helsingin ydinkeskustassa, joten sään suosiessa siitä tulee hyvinkin hlbt-sillit suolassa herkkupaikka.

Ehkä potentiaalisia mahdollisuuksia tuolla paikalla olisi jollain teemaporukalla anoa käyttöönsä sen lähettyvillä olevia paikkojakin, esim. Kiasman edustalla, Mannerheimintien vieressä oleva puistikko, joka tosin on kivetty alue.

Tässä lisää näkymiä tuolta kesän Puistojuhlapaikalta:

Nurmialueitahan tuolla on kuitenkin useitakin, eli tämä terassimainen rinnealue https://www.google.fi/maps/@60.1725641,24.9354899,3a,75y,352.14h,68.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1swdY3bi6t2dKNOpn5shzZww!2e0!7i13312!8i6656
tuota vastapäätä tämä pienempi alue https://www.google.fi/maps/@60.1725641,24.9354899,3a,75y,137.87h,76.81t/data=!3m6!1e1!3m4!1swdY3bi6t2dKNOpn5shzZww!2e0!7i13312!8i6656
nämä alueet Kansalaistorin molemminpuolin https://www.google.fi/maps/@60.17282,24.9374086,3a,75y,351.87h,90.42t/data=!3m6!1e1!3m4!1s83grKgox4sHusD0tvZlPDw!2e0!7i13312!8i6656
ja https://www.google.fi/maps/@60.1731756,24.9362316,3a,75y,253.54h,84.64t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxuHxik5IJ92vTPAwVaSwxg!2e0!7i13312!8i6656
sekä sitten tämä isoin nurmikkoalue https://www.google.fi/maps/@60.1739586,24.9358063,3a,75y,78.36h,73.13t/data=!3m6!1e1!3m4!1sfomfLHAIuVYa1vaQTsbL0A!2e0!7i13312!8i6656
Puitahan tms tuolla ei niin paljoa välissä ole, kuten edellisten vuosien puisemmissa puistoissa, joten porukkaa voi mahtua yllättävänkin paljon.

Helsinki Priden järjestelyporukka viestittänee sitten ajallaan, onko tämä tuolla alueella oleva Musiikkitalon terassialue kenties varattuna myös Pride Puistojuhlan yleisön käyttöön?
https://www.google.fi/maps/@60.1733547,24.9361335,3a,75y,276.53h,76.56t/data=!3m6!1e1!3m4!1s4eJhd-cYSbjRvXqZ2zv14Q!2e0!7i13312!8i6656
abrahamisia jihadisteja oli taas viikonloppun liikkeellä Suomessa.

Eli umpi-ääri-kristinuskovaiset harrastivat taas kaapu-ilkivaltaansa viikonloppuna, Seinäjoen Priden alla
http://m.ilkka.fi/uutiset/maakunta/homoliittoja-vastustava-lakana-levitettiin-lakeudenpuistoon-1.2052854
Vihauskontohan Suomessa(kin) naisia ja homoja ja tervehenkisiä, luonnollisia asioita vastaan on kristinuskomus,
valitettavasti.

Veikkaanpa että ovat tuon kristillis-natsismi-jihadismi-lakanansa kanssa liikenteessä myös Helsinki Priden aikaan.
Helsinki Priden Kansalaistorillehan nuo eivät lakanaansa voi levittää (koska siellä on tapahtumatelttoja), mutta se ilmestynee tuomio-kirkon rappusille jälleen julistamaan kristillistä vihasanomaa.

- - -

Mitäs mieltä te uskovaiset hlbt-ihmiset olette siitä että olikos jessen mielestä tärkeintä Rakkaus ja ilman sitä usko ei ole mitään ... ja jessehän myös käski olla tuomitsematta, jottei tuomitsevia tuomittaisi, sekä jessehän myös julisti että tärkeää ovat sekä hyvät teot että usko, eli usko ei yksin riitä - ja jesse varoitti myös vääristä profeetoista ... eli sitten kun paavali puolestaan julistaa että vain usko on tärkeä, niin paavalihan profetoi väärin, jessen sanomaan nähden ... ja samoin luther julisti että usko on tärkein, eli väärin profeettoihin mennee sekin tyyppi.

Vai mitäs?
Perjantaita odotellessa ihan pakko laittaa tämä:

Mika Niikko käveli kadulla ja näki 10-vuotiaan tytön pitelevän pahvilaatikkoa, jossa oli kissanpentuja.
- Mitäs sinulla siinä on, tyttöseni?, Niikko kysyi.
- Nämä ovat kristittyjä kissanpentuja, tyttö vastasi
Niikko oli tuupertua, mielestään vastauksen söpöydestä ja käveli myhäillen pois.

Pari viikkoa myöhemmin Mika Niikko käveli Päivi Räsäsen kanssa samalla kadulla ja he näkivät saman pikkutytön laatikkoineen.
- Kysyppäs, Päivi, tuolta tytöltä, mitä hänellä on laatikossaan. Kuulet todella söpön ja sydäntä lämmittävän vastauksen.
Päivi teki työtä käskettyä.
- Mitäs sinulla on laatikossa, tyttöseni?, Päivi kysyi
- Nämä ovat ateististisia kissanpentuja, tyttö vastasi
Päivi kauhistui ja Niikko ryntäsi paikalle.
- Sinä kerroit minulle, että nämä ovat kristittyjä kissanpentuja!, Niikko sanoi tytölle otsa kurtussa.
- Juu, mutta siitä on pari viikkoa, tyttö vastasi. Nyt niiden silmät ovat avautuneet.
Dagen efter Perjantaiksi, ikivihreä

SUVILAULU

1. Jo nauttii armas Aino
ja Suvi suloinen.
Innokkaasti joka paikkaa
koristaa kukkaset.
Nyt nudisteille suopi
taas lämpöö aurinko,
se kiimat kovaks' saapi,
ne kutsuu elohon.

2. Taas niityil' ilakoidaan
ja jotkut Laaksossa,
puut metsän huminoivat
taas lempiverhossa.
Se meille muistuttaapi
kykyjäs', Oi Rakkaus,
kliimaksejas' raikaapi
se kerta kerralta.

3. Trans linnut laulujansa
visertää möreesti,
myös eikö vaimojansa
bimiehet kiittäisi!
Mun kankeni, sä liitä
myös kankkus' vakohon
ja armon pebaa siitä,
kun antelias hän on.

4. Oi Jätkät mikä palo
ja aito halumme,
se sydäntemme pano,
ain asu luonamme.
Sun rakkautes liekki
lämmitä rintaamme,
luo meihin hyvä mieli,
pois poista paineemme.

5. Ei vertaistasi sulle,
ne karvas rintaskin.
Suo antelias olla meille
se miehuus Levantin.
Kun hotit komistukset
tää Suomi saanut on,
kesäiset nuo urokset
maa saa kuin Libanon.

6. Maal, merel anna antaa
runsaasti riemujas,
halimme meille antaa
sylin täydeltäs.
Suo suloisuutta maistaa
myös naisten keskenään,
ain lämpös sille paistaa,
niin kruunaat kesän tään.
Nimimerkki "Human", olen sanonut tämän monesti aiemminkin, mutta minusta sinun pitäisi ihan oikeasti hakeutua hoitoon. Kristinuskovihasi ei ole enää millään mittarilla normaalia toimintaa...
Maailman Pridet

Uganda
Toukokuussa kansainvälisenä homo- ja transfobian vastaisena päivänä järjestetty tilaisuus Victoriajärven rannalla Kampalassa
http://www.gaystarnews.com/article/see-pictures-ugandas-largest-ever-rally-lgbti-rights/#gs.nn54do0

Turkki, Izmir
Izmirin (Turkin kolmanneksi suurin kaupunki, noin 3 milj. asukasta) kaupunginjohto oli antanut luvan pride-paraatiin kuten ennenkin ja mielellään, mutta alueen kuvernööri kielsi paraatin, koska se hänen mukaansa provosoisi terrorijärjestöjä. Kiellosta suivaantuneet järjestivät kuitenkin ehtoopuolella mielenilmausparaatin homo- ja transfobiaa vastaan, ja kaikki sujui häiriöittä, useita kuvia.
http://kaosgl.org/sayfa.php?id=21800
Tänä viikonloppuna vuorossa Mersinin, Gaziantepin ja Denizlin pridet, Istanbulin pride on 26.6. eli kahden viikon kuluttua.

Saksa
Düsseldorf, 39 kuvaa
http://www.queer.de/galerie.php?gal_id=1849
Dresden, 28 kuvaa
http://www.dnn.de/Foto/Bilderstrecken/2016/5/Demonstration-durch-Dresden-zum-CSD-2016#n16778301

Meksiko
Puerto Vallartan neljäs pride, 23 kuvaa
http://www.advocate.com/pride/2016/5/31/23-photos-paradise-aka-puerto-vallarta-pride

Utah
Mormonien pääkaupungin Salt Lake Cityn pridessä riitti väriä ja ohjelmaa jokaiselle
http://www.advocate.com/pride/2016/6/06/utah-pride-gets-frisky-mormon-country

Brasilia
Sao Paulon paraati oli maailmanennätys, useita kuvia
http://www.advocate.com/pride/2016/6/01/photos-brazil-explodes-pride
---
Urheilu-uutinen
Homomiesten rugbyjoukkueet ottivat mittaa toisistaan Tennesseen Nashvillessä. Maailmanmestariksi taisteli eli Bingham Cupin voitti aussien Melbourne Chargers, seuraaviksi tulivat San Francisco Fog, Washington D.C. Renegades ja Sydney Convicts. Homomiesten Bingham Cup on maailman suurimpia rugbykilpailuja.
http://www.advocate.com/sports/2016/6/09/scenes-gay-rugbys-superbowl-nashville
----
Eläimellistä
Päivi-haukan kuulumisia
Viime keväänä seurasimme mehiläishaukka Päivin matkaa Suomeen. Päivi lensi talveksi Etelä-Afrikkaan, josta se on taas matkalla kohti Vesilahtea. Tämänhetkinen yöpymispaikka näyttää olevan Länsi-Ukrainassa.
http://koivu.luomus.fi/info/tracking/index.php/mapper/map/perapi_2016spring_Paivi

Päivin pesintäpaikkakunnalta kantautui tällainen uutinen:
http://yle.fi/uutiset/vesilahden_varikas_kirkkoherra_ilmoittautui_mieheksi_joka_on_loytanyt_naiseutensa/8907167
"Tiguan takaluukku aukeaa jalan heilautuksella"



Kyse siis Volkswagenin uudesta katumaasturista.
Pete, mikä henkinen ongelma sinulla on uskomusten ongelmien käsittelyä ja arvostelua kohtaan?

Eiväthän uskomukset mikään tabu voi tietenkään olla, koska ne ovat uskomuksia ja varsin luonnottomia.
Suomessakin kristinuskomus on hlbt-fobioiden pääasiallinen syntipukki, kuten kaikki hyvin tiedämme.

Kiikutahan Pete hoitoon paavi, sekä joukko piispoja, patriarkkoja ja imaameja jos haluat paapoa uskomuksia.

Tuo Vesilahden kirkkoherrakin, josta Havainnoija linkitti, on keskusteluohjelmissa kuitenkin ollut eriarvoistamassa homorakkautta, mutta julistaa sitten oman feminiinisen suuntautumisensa olevan muka ihan kaikkien juttu "Minulla on feminiininen puoli persoonassani mukana. Uskon, että jokaisessa meissä on myös vastakkainen sukupuoli." Ilmeisesti hän myös julistaa samanlaisia hölynpölyjä joistain mielikuvitusolennoista :P
Politiikan viikkoja

Paavo Urhona
Entinen kansanedustaja ja presidenttiehdokas, nykyinen europarlamentaarikko, uuden puolueen perustaja sekä paljon muuta Paavo Väyrynen on ehtinyt kaikkien kiireidensä keskellä kirjoittaa ja ohjata näytelmän, jota esitetään Keminmaan kesäteatterissa. Näytelmän päähenkilö on Urho Kekkonen, jota näyttelee Paavo Väyrynen.
http://www.iltalehti.fi/viihde/2016070121827487_vi.shtml
Kiinnostuneille tiedoksi, että viimeinen esitys on 8. elokuuta, joten vielä ehditte.

Hyvin tiedetty
Kalevaan taiteileva Jari piirsi tämän yli neljä vuotta sitten keväällä 2012. Hyvin tiesi:
http://www.kaleva.fi/jari/2012-05-01/?satunnainen
----
Urheilu-uutinen
Rion kesäolympialaisiin osallistuu tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin 36 kaapista tullutta urheilijaa, joiden joukossa myös Ari-Pekka Liukkonen.
http://www.advocate.com/sports/2016/7/18/updated-33-out-athletes-rio-olympics#slide-26
---
Ulkomailta

Valko-Venäjä: Nakuna duuniin
V-V:n diktaat..., tarkoitan maanisä ja valtionpäämies Aleksander Lukašenko piti kansalleen puheen, jonka lopussa hänen tarkoituksensa oli muistuttaa kansalaisia tavallisista tärkeistä asioista eli jokaisen tulisi kehittää itseään ja tehdä töitä. Sellainen diktator..., siis inhimillinen erehdys Aleksanderille sattui, että hän käytti kehittää-teonsanassa väärää tavua, joten hän tuli kehottaneeksi riisuutumaan ja tekemään töitä. Kuuliaiset alamaiset tietenkin tottelivat, ja tuota pikaa sosiaaliseen mediaan ilmestyi kuvia työpaikoilta.
Uutinen ja pari kuvaa
http://www.cbc.ca/radio/asithappens/as-it-happens-wednesday-edition-1.3658111/belarusian-president-accidentally-tells-nation-to-strip-down-nation-complies-1.3658119
Useita kuvia
http://www.thegailygrind.com/2016/07/02/belarusian-dictator-accidentally-asks-nation-to-strip-naked-heres-what-happened/
---
Eläimellistä
Tässä on, tuota niin, kissavideo, joo
http://www.iltasanomat.fi/lemmikit/art-2000001219391.html

Kesän iloja: Ruokailua terassilla
http://www.kaleva.fi/lukijalta/kuvat/168923/#imagetop

Röyhkeästä taskuvarkaasta saatiin kuva itse teossa Tampereella, tunnistatko?
http://www.tamperelainen.fi/sites/default/files/styles/article/public/neo/files/1074870.jpg?itok=Td_lG5-o

Lämpöistä kesää kaikille!
Politiikan viikot

Orpo vääntäjänä
http://www.kaleva.fi/jari/2016-08-11/#karuselli

Passeli korkeus
http://www.kaleva.fi/jari/2016-08-13/#karuselli
__

Parisuhteet ja vihkiminen

Etsintä uusiksi
http://www.kaleva.fi/fingerpori/2016-08-04/#karuselli

Elämänkumppanit Kalle ja Grobi
muuttivat Berliinistä Hampurin Hagenbeckiin. Siellä heitä olivat vastassa jo pidempään seurustelleet Juan ja Carlos. Yläkuvassa Kalle ja Grobi.
http://www.eimsbuetteler-nachrichten.de/pinguine-hagenbecks-schwul-eimsbuettel/
Pingviinit kuuluvat lintuihin. Niitä elää luontaisesti eteläisellä pallonpuoliskolla etelämantereelta tropiikkiin saakka. Kalle ja Grobi ovat keisaripingviinejä, Juan ja Carlos puolestaan perunpingviinejä, joita kutsutaan myös humboldtinpingviineiksi.

Osittaisratkaisu
http://www.kaleva.fi/fingerpori/2016-08-17/#karuselli
___

Ulos kaapista

Espanjalainen taitoluistelija
Javier Raya, joka on osallistunut niin olympialaisiin kuin maailmanmestaruuskisoihinkin, tuli kaapista yhdessä miesystävänsä, amerikkalaisen neurotutkijan Andrew Nicholsonin kanssa.
http://www.queer.de/bild-des-tages.php?einzel=1534

Mister Internacional España 2016
Daniel Rodríguez ( https://www.instagram.com/p/BGBq83EP2Of/ ) on ensimmäinen avoimesti homo Mr Espanja. Hän kertoo läheistensä tietäneen asian jo kauan, eikä hän kertomansa mukaan ole kohdannut syrjintää.
http://www.abc.es/estilo/gente/abci-daniel-rodriguez-nuevo-mister-espana-sale-armario-puede-viril-como-heterosexual-201605312236_noticia.html
___

Henkien taistelu?
Paavi Jorge Bergogliolle sattui haaveri eli hän niin sanotusti kaatui rähmälleen mennessään pitämään messua Puolassa. Uutisten mukaan lankeamisesta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta epäselväksi jäi, lipsahtiko Jorgen huulilta tapahtumahetkellä vastapuolen hengen nimi.
___

Lisäys

Trumpin patsas
herätti hilpeyttä San Franciscon Castrossa, joka on homo- eli sateenkaarikaupunginosa. Patsaan juuressa lukee "The Emperor has no balls".

http://www.sfgate.com/bayarea/nevius/article/San-Francisco-delighted-by-naked-Trump-statue-9171625.php

Samanlaisia patsaita ilmestyi kaikkiaan kuuden kaupungin keskustaan.
Suomi, asiallista

Syyskuun alku toi kylmät yöt ja lämpimät päivät. Kuvagalleria Keski-Suomesta:
http://yle.fi/uutiset/kuvagalleria_aurinkoiset_aamut_ja_poro_ohituskieltoviivalla/9141237

Varttuneessa iässä
Yle eli Yleisradio Oy-Rundradion Ab täytti 90 vuotta tänään (9.9.). Ylellä on 4 televisiokanavaa, 4 HD-kanavaa, 6 radiokanavaa, teksti-tv sekä mobiili- ja internetpalvelut.
Ylen tarina-sinun tarinasi
http://yle.fi/aihe/sinun-tarinasi
----
Kevyempää

Hieman kotijumppaa Tomin opastuksella:
http://www.gaystarnews.com/article/tom-daley-fitness-daleyroutine-gym/
---
Politiikan viikot
Maan asiat kuntoon: Pääministeri esitti selvät sävelet fläppitaululla
https://twitter.com/keskusta/status/771380021449650176

Aina ajankohtaista
http://www.kaleva.fi/jari/2014-10-29/?satunnainen
---
Eläimellistä: Uutisia nisäkkäistä
Suomessa on havaittu delfiinien lentävän. Amerikasta tulleen uutisen mukaan siellä on todistettu, että siatkin lentävät:
https://uploads.disquscdn.com/images/7830fd2ff032a5d6f8ac1233803f57e346cbf32fddf1f2824820345f93a630cc.jpg
---
Se seksistä
Kaksi varttuneeseen ikään ehtinyttä mieshenkilöä istui iltaa Ikiliikkuja-baarissa. Jossain vaiheessa toinen kysäisi, että millaista se seksielämä nykyään on. -Se on kuin eläke, vastasi toinen. Kerran kuussa ja liian vähän.
Seksikästä viikonvaihdetta kaikille!
Perjantai, 16.9. onkin varsin KEVENTÄVÄ, kun Helsingin Kauppatorin kupeessa, Presidentinlinnan edustalla järjestetään klo 22 - 01 täydenkuun NAKU-UINTI -tapahtuma

http://www.allasseapool.fi/tapahtumat/taydenkuun-alastonuinti.html

Eli minkään uskonnon määräämään uima-asupakkoon ei tarvitse alistua, vaan voi luonnonluomasti nakuna pulahtaa 27-asteiseen lämmitettyyn ulkoilmauima-altaaseen ja 80-asteiseen saunaan ja jopa vuodenajan merivesilämmön merivesialtaaseen.

Samalla uima-altaalla voi olla alasti kaikki sukupuolet. Mutta hotimmat alastonsaunat ovat erikseen miehille tai naisille - reilusti varmastikin värkkien mukaan.

Paikalla on dj ja musaa tuolloin ja jo aiemminkin illalla.

http://www.allasseapool.fi/media/img/nostot/cache/allas-2016-opening_party-eetu_ahanen-web-1145x500,c.jpg

http://www.allasseapool.fi/media/sisaltokuvia/cache/allasavajaiset_1_tommihaapaniemi_web-1145x500,c.jpg

Iloisia kevennyksiä perjantai-iltaan!
Kun täällä niin monessti kaikki muut paitsi minä sorsivat ja ovat hissunkissun trans-bi-drag -ihmisistä,
eikä Ranneliike ole lainkaan ennakko-uutisoinut vielä, niin tänään perjantaina 16.9. on noista identiteeteistä kiinnostuneille tapahtuma,
Stadin parhaassa ja komeimmassa HLbt-Yökerhossa, Herculeksessa

Mega-Paulan emännöimä Drag Artist -kisa http://www.megapaula.com/

Tuonne kannattaa mennä siis eritoten trans-bi-mekkoilu -suuntautuneitten nautiskelemaan.

Ja on siellä homoMiestenkin silmäniloksi, toistensa lisäksi, Scandinavian Hunksitkin lavalla esittelemässä miehisiä avujaan - eli hyvin homomaisen oloista ohjelmaa heiltä.
Näin perjantaina voikin todeta, että huomisella lauantaille onkin luvassa vipinää, sillä Helsinkiin on koottu kaikkiaan 5 mielenilmaustapahtumaa, erinäisistä aiheista, poliittisen väkivallan vastustamissesta aina jopa rakkauden vastustamiseen asti.
persujen nuorisosiivestäkin Sebastian Tynkkynen kertoo somessaa (käskystä, muttei mieluusti) olevansa tulosssa osallistumaan Peli poikki -mielenilmaukseen.

Siksipä tässä perjantaille aika ajankohtainen laulu, moneltakin taholta.

Ensin muslimimaailman laulajamegatähtien (mm. Cheb Mami ja Khaled) sekä israelilaisen Noan siivittämänä

https://www.youtube.com/watch?v=MQrC2pEalJ8

(ovat muuten kaikki ihan hienosti hengissä edelleenkin, vaikka uskonnoista vapaasta maailmasta ja ihmiskuntamme ykseydestä laulavatkin tuossa)

https://www.youtube.com/watch?v=L7IP4UlXvG8

Ja ihmeiden aika ei sittenkään ole ohi, sillä huolimatta siitä että Venäjällä on "uskovaisten tunteiden loukkaamis" -kieltolaki,
nämä lapsoset uhmasivat sitä https://www.youtube.com/watch?v=3XmzHBil8FY

Imagine! Ajatteles!
Monenlaista

Politiikan viikot
Talous elvytykseen
http://www.kaleva.fi/jari/2016-09-18/#karuselli
Niin
http://www.kaleva.fi/jari/2016-09-11/#karuselli
--------
Uskonnon maailmasta: Hänen toinen tulemisensa
Amerikkalaisilla fundamentalistijärjestöillä on Jerusalemissa kamerat, jotka on suunnattu Öljymäelle, jotta messiaan toinen tuleminen voitaisiin näyttää ihan livenä ( http://nuotta.com/oljymaki/messiaan-paluu-livena ). Nyt he voivat poistaa kameransa, sillä englantilainen Jesus Christ sanoo, että se on hän.
Christ aikoo puuttua polttaviin yhteiskunnallisiin ongelmiin, joista hän mainitsee mm. tv-luvan poistamisen. Ai niin, homous on tietenkin väärin yms.
http://www.pinknews.co.uk/2016/08/01/jesus-christ-is-back-and-he-doesnt-like-the-gays/
--------
Eläimellistä
Kädellisten käyttäytymisestä
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016091822333136_ul.shtml
Mitä Etelä-Suomen pelloilla tapahtuu öisin?
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001260346.html
--------
Maailma muuttuu - ja ihmiset
Kävellessäni tänä viileänä syyspäivänä kotikaupunkini katuja tuli mieleen, kuinka paljon se ja koko maailma on muuttunut sen jälkeen, kun kauan sitten erään syyskuun loppupuolella seurasin maailmanmenoa Mondellossa ( https://it.wikipedia.org/wiki/Mondello ). Olen harvoin hankkinut matkamuistoja, mutta silloin ostin Claudio Baglionin ja Gianni Morandin musiikkikasetteja. Tämä seuraava iskelmä tuli mieleeni tänään. Siitä on tehty sovituksia monelle kielelle, myös suomeksi, mutta unohdetaan ne ja kuunnellaan alkuperäistä.
Gianni Morandi: Il mondo cambierà (Maailma muuttuu)
https://www.youtube.com/watch?v=ALgws8BeU64
Rauhaisaa viikonloppua kaikille.
30.9.1966, eli 50 vuotta sitten tästä perjantaista Suomen posti- ja lennätinlaitos palautti Ruotsiin, siellä suomennetun ja Suomeenkin postiennakkotilauksina myydyn Rakkaus-novellikokoelman tilauksia, Suomen oikeusministeriön päätöksellä, koska teos sen mukaan loukkasi sukupuolikuria ja säädyllisyyttä. Teoksessa oli ruotsalaisten kirjailijoiden novelleja rakkauserotiikka-aiheesta, taidepiirroksilal ja -kuvilla höystettyinä ja novellisarja pyrki olemaan laadukkaampi vaihtoehto tuolloin Ruotsissa yleistyneelle pornolehdistölle. Teosta oli tilattu Suomeen useita satoja kappaleita, mutta ne koottiin ja palautettiin Helsingin, Turun ja Tornion posteista Ruotsiin.

Kyse olis tästä novellikokoelmasta: https://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4rlek_(antologi)

Joten jonkun verran on Suomessa avarruttu sitten noiden aikojen ja päästy maallisen hyvän puolelle vankemmin.

Tietääköhän joku, oliko tuossa novellikokoelmassa mukana myös homorakastelu-novelleja?
Perjantain komealle säälle ja maallisen sivistyksen voittokululle,
Ranskasta hieno, äskettäin julkaistu laulu,
jonka video melkeinpä kuin suomalaisrantamaisemassakin:


Alvin Point - Il a dit https://www.youtube.com/watch?v=vGexIEM4i34


ranskaa taitamottomille lyriikka (konekäännöksenä) näin:

Alvin Point - He said

Lyrics :

He met for the first time
In secret, that summer evening
Is gone prove

He moves like an absent soul
In these ways he dared not take
He feels free and escapes

Him, he lives in self-denial
A invent another me
Will draw another path

He met for the first time
And saw in his eyes
This he refused to see

He said lie down with me
Look at the stars
See how it shines
He said kiss me here
Under the sky that night
Life is Beautiful

He kissed for the first time
Walked away from his hero
Together they reveal

With it no longer sees time running away
Only see the world turns
And no longer hears the voice of the good

It has approached for the first time
Without thinking about the judgments of some
Contempt, intolerance

Refrain

He said kiss me here
Under the sky that night
Life is Beautiful


EDäMmän puolella perjantai-danceclub-tunnelmia voi aina nostattaa kattoon, 3D-ledien lisäksi tällä, homomiehiä yhteensaattaville fag hag -naistuttavillekin Gloriaa suitsuttavalla remixillä, jossa hyvä-äänisen Examplen lauluseuraan on liitetty toinenkin mies:
(she) Changed The Way You Kiss Me - I Guarantee You Miss Me

https://www.youtube.com/watch?v=z5tEAmdULJY
Monenmoista

Politiikan viikot
Kaikki kunnossa?
http://www.kaleva.fi/jari/2016-09-21/#karuselli
Esilämmitin
http://www.kaleva.fi/jari/2016-09-25/#karuselli
------
Muistojen albumista: Vanhat valokuvat
http://www.kaleva.fi/fingerpori/2016-07-09/#karuselli
------
Tanukselle ja Räsäselle valkeni
http://themetapicture.com/oh-its-clear-to-me-now/
------
Ihmisen ikäennätys?
Verkkojulkaisu ranneliike.netin sivulla ”homohistorian merkkipäiviä 25. elokuuta” kerrotaan, että amerikkalainen kirjailija Truman Capote syntyi vuonna 1824 ja kuoli 1984 ( http://ranneliike.net/homohistoria.php?kuu=08&paiva=25 ). Vanhaksi eli.
------
Kesän mansikka-aika
jäi lyhyeksi, mutta Pohjois-Pohjanmaalla kehitetty uusi lajike tuotti satoa:
http://www.kaleva.fi/lukijalta/kuvat/169139/
------
Blondien ihmeellinen maailma: Lintu vai kala?
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000001195158.html
------
Kalenterien aika
Hyväntekeväisyyskalentereita on taas ilmestynyt eri maissa
http://www.gaystarnews.com/article/four-2017-calendar-fundraisers-definitely-support/
------
Lopuksi puuhastelua Aa- ja kd-henkisille: Askartele oma foliohattu
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/02/21/askartele-oma-foliohattu
Perjantai-dagenefterissä Yhdysvalloissa on muistettu, ensi kuun vaalien alla, viime metreillä, että kyse ei olekaan uuden presidentin valinnasta, vaan uuden sotapäällikön valinnasta.

Koska Yhdysvallat on ollut sodassa 91 % vuosista, itsenäistymisestään 1776 lähtien - sotinut 219 vuotta ja vain 21 vuotta ollut rauhan ajassa.
Täällä listaus Usa:n sodista 2011 asti: http://www.washingtonsblog.com/2015/02/america-war-93-time-222-239-years-since-1776.html


Noh, käy niin tai näin, historia tuntee toki monia naispuolisiakin sotapäällikkö-hallitsijoita jo ennestäänkin
http://www.themarysue.com/female-military-leaders-300-artemisia/2/
http://www.guide2womenleaders.com/women_state_leaders.htm
Yhdysvaltain alueellakin on ollut monia naispuolisia valtionpäämiehiä jo aiemminkin ihan natiivisti https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Female_Native_American_leaders

Ja onhan se niin, että niillä, keillä asetehtaita talouden yhtenä kivijalkana, niillä war weapons use -show must go on! (sama venäjäksi, kiinaksi, ranskaksi, britanniaksi, italiaksi ja ruotsiksikin)
Nyt jo perjantaina kutkuttaa mieliä, miten naisrakas Saara Aaltomme pärjää viikonloppuna Britanniasa The X Factor -kisan toisessa liveyleisölähetyksessä.

Viime viikonloppunahan kisan "kiintiö-ei-britti" Saara joutui pudotusuhan alaiseksi, mutta selvisi sitten kuitenkin jatkoon.
(asiasta tosin on veikkailuja siitäkin että Saara olisi ollut yleisöäänestyksen paras, mutta laitettiin ohjelmajännityksen vuoksi kisaamaan vähiten yleisöääniä saaneen "laulu-ja esiintymistaidottoman" tyttöpoika-Bratavion kanssa pudotuksesta)

Saara on laulellut kisassa balladeja ja Disney-iskelmiä, mutta nyt viikonloppuna tahti muuttuu, sillä teemana on afroamerikkalainen Motown soul-musa.
Kisakappaleen Saaralle on valinnut mentori-tuomarinsa Sharon Osbourne, joten mielenkiinnolla odotamme, mitä tuleman pitää.
Saara kertoi viikolla että tyyli muuttuu viikonloppuna, aiempiin kisaesityksiinsä verrattuna, mikä onkin oikein tervetullutta - oikea ote voi jopa sulattaa brittien jäätävät brexit-sydämet "from abroad"-kisaajaa kohtaan.

60-luvulta tunnettuja Motown soul -tähtiähän olivat mm. Temptations, Marvin Gaye, Diana Ross & Supremes, Smokey Robinson & Miracles, Marvelettes, Martha Reeves & Vandellas jne. ja Motown-soundin musiikkia ovat tehneet myöhemmin muutkin.
Suomessakin Motown-hittejä ovat coveroineet monet artistit, mm. Kirka, Paula Koivuniemi, Markku Aro, Ami Aspelund ja 80-luvulla Clifters.

Mahdollisuuksia on vaikka millä mitalla, mm.

The Supremes & Diana Ross
You can't hurry love https://www.youtube.com/watch?v=fQ7uXX9K7Sk
(Phil Collinskin coveroi tuon https://www.youtube.com/watch?v=Ao9SIKC48vg )
(ja josta Clifters teki Jaana Rinteen lyriikoin rattomies-parodian https://www.youtube.com/watch?v=KDoY_lWgwZQ )
You keep me hangin' on https://www.youtube.com/watch?v=t3bjMtqpGBw
(tuonhan coveroi mm. Kim Wilde https://www.youtube.com/watch?v=xJZF-skCY-M )

Saaralle sopisi toki myös Diana Rossin Motown-tyylinen 80-luvun hitti I'm Coming Out
https://www.youtube.com/watch?v=zbYcte4ZEgQ
Diana Rossin Stop, in the name of love -motown-hitin levytti Kirkakin,
mutta tässä naistriolta https://www.youtube.com/watch?v=-UwK8JoVa9k

Martha & The Vandellas Dancing in the Streets https://www.youtube.com/watch?v=CdvITn5cAVc
(tuota 80-luvullakin coveroivat Mick Jacker & David Bovie)

Marvin Gayen Motown-hitin I Heard It Through The Grapevine lyriikka on varsin sukupuolineutraali
https://www.youtube.com/watch?v=hajBdDM2qdg
ja The Velvelettes - Needle In A Haystack -kappale ikuisuuskysymysten äärellä
https://www.youtube.com/watch?v=zhVXsBn1pOw

Ja Michael Jacksoninkin uran alku on aidosti Motown-ajassa
https://www.youtube.com/watch?v=r35Nt3rwcOg

Markku Aro coveroi taannoin Reach out Motown hittiä näin
https://www.youtube.com/watch?v=l3IlWWF6Ak8

Ja onhan siellä paljon Motown-mieslaulajien hittejäkin; tässäkin 4 toppia ottaa mieshoukutuksista mittaa
https://www.youtube.com/watch?v=3_pJItOS0Uc

The X Factorin youtube-kanavalta viimeviikonloppuista Saara Aallon esitystä on katsottu 1,5 miljoonaa kertaa; kun seuraavaksi eniten katsottua esitystä on katsottu 0,8 miljoonaa kertaa.
Toivotaan että Saara vie britit Motown-euforiaan lauantai-iltana.
Kisaesitykset tulevat silloinkin varmasti melko piian lähetyksen jälkeen youtubeen (ellei niitä muuta kautta katso).
(huom, sub:n näyttämät jaksot ovat muutaman viikon jäljessä)
Politiikan viikkoja
Uusi ihastus
http://www.kaleva.fi/jari/2016-10-09/#karuselli

Salaseura Opus Dein ja ulkoministeri Simo Sonnin yhteys
http://tapiotuomaala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224374-salaseura-opus-dein-ja-ulkoministerin-yhteys
------
Rakentaminen: Euroopassa hommat hoituu
Berliinin lentokenttä, Etelä-Italian moottoritie, Edinburghin raitiotie ja Suomen pääkaupunkiseudun Länsimetro
http://yle.fi/uutiset/3-9223768

https://twitter.com/NVUutiset/status/785486852983820288
------
Syyskuun loppupuolella vietettiin kansainvälistä kahvin päivää
http://www.gaystarnews.com/article/photos-men-drinking-coffee-got-us-steaming-places-didnt-even-know/
------
Lopuksi päivän toteamus kassajonossa:
”Tottakai voin olla kanssasi samaa mieltä, mutta sittenhän me molemmat olisimme väärässä.”
Uutisotsikointien perusteella homopareille näytetään vihreää valoa:
"Helsingin hiip­pa­kun­ta­val­tuus­to hyväksyy homoparien vihkimisen"
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/helsingin-hiippakuntavaltuusto-hyvaksyy-homoparien-vihkimisen/740826/

Esille on tullut myös pakkoavioliiton omaisia piirteitä:
"Helsingin hiippakuntavaltuusto vaatii homoparien vihkimistä"
http://yle.fi/uutiset/3-9230532

Uutisotsikointien perusteella biseksuaaleilla tai trans-pareilla tilanne vaikuttaa vielä avoimelta, eivätkä ainakaan vielä esittäneet vastaavia vaateita.

Asia on tosin epäselvä, koska kyseisen valtuuston esityslistoissa ja pöytäkirjoissa on "tuon taivaallista" viivettä
http://www.helsinginhiippakunta.evl.fi/hallinto_ja_lakiasiat/hiippakuntavaltuusto/poytakirjat_ja_esityslistat/ -?-> http://kappeli2.evl.fi/helsinkiasha.nsf
(Tuo voi selittyä sillä että aiemmin on uutisoitu noitten piirien kokouksissa olevan käytäntönä mittavat alkoholitarjoilut)
Politiikan viikkoja

Pelottavat pellet
http://www.kaleva.fi/jari/2016-10-22/#karuselli
Toinen vei
http://www.kaleva.fi/jari/2016-10-09/#karuselli
Ei herkille
http://www.kaleva.fi/jari/2016-10-19/#karuselli
--------
Eläinystävät

Englanti: Dan ja joutsenet
Dan Sidley sai parlamentin ylähuoneen (House of Lords) kunnianosoituksen eläinsuojelutyöstään. Hän hoitaa loukkaantuneita joutsenia Barlowin luonnonsuojelualueella.
Ensimmäisessä kuvassa Dan ja kyhmyjoutsen, toisessa kuvassa Danin takana on paketoituina kaksi ilmeisesti siipensä loukannutta laulujoutsenta (Suomen kansallislintu), kolmannessa Dan aviomiehensä Luke Marriottin kanssa, neljännessä on hoidettavana nähdäkseni kyhmyjoutsen ja viidennessä Danin kanssa eläinsuojelujärjestön edustajia ja paronitar Gale.
http://www.gaystarnews.com/article/cute-gay-guy-award-for-saving-swans/
Tällaisia hyviä uutisia voisi julkaista useammin.
--------
Muita ulkomaanuutisia

USA: Gayläisen vastoinkäymisiä
Gene King on gayläinen, sillä hän asuu Gay-nimisellä pikkupaikkakunnalla Georgiassa. Vastoinkäymisiä pukkasi, kun hän anoi liittovaltion maatalousministeriöltä lupaa kuljettaa nautakarjaa osavaltiosta toiseen. Byrokraattien tietokone ei hyväksynyt Gay-nimistä kotipaikkakuntaa. Jossain vaiheessa ministeriöihminen uhkaili, että lupaa ei heru, ellei nimeä muuteta esim. Bayksi. King oli kimpaantua, ja sanoi tuohtuneena, että hänhän ei asu missään Bayssä vaan Gayssä. Tapahtuneesta on kulunut vuosi, joten luultavasti/toivottavasti King on saanut lupansa.
http://www.pinknews.co.uk/2015/09/26/man-who-lives-in-town-of-gay-couldnt-get-farming-license-because-its-offensive/
King kertoi, ettei hän tunne yhtään gaytä Gayssä, mutta muualla kylläkin.

Luxemburgin suurherttuakunnan poliisi
pyytää ohikulkijoilta havaintoja epäilyttävästä ajoneuvosta. Derenbachin lähistöllä sijaitsevalta pellolta pöllittiin röyhkeästi 160 kaalinpäätä ( http://www.wort.lu/de/lokales/bei-derenbach-ungewoehnlicher-diebstahl-160-kohlkoepfe-entwendet-5804dc915061e01abe83a7d4 ). Colpachissa varkaille kelpasivat kurpitsat. Kasvissyöjät konnanteossa?
--------
Päivän toteamus tavaratalossa:
”I will love you forever...tonight”.
Politiikan viikot

Puolueellista
http://www.kaleva.fi/jari/2016-10-23/#karuselli
Ratkaisu vanhustenhoitoon
http://www.kaleva.fi/jari/2016-10-27/#karuselli
------
Julkkisjuoru
Vihille Britanniaan vai USA:han? Tom ja Dustin eivät ole vielä päättäneet.
http://www.gaystarnews.com/article/tom-daley-dustin-lance-black-dont-know-itll-us-uk-wedding/

Lontoon homomiesten kuoro 25-vuotias
LGMC perustettiin 1991 ja ensi kuun loppupuolella se järjestää 25-vuotisjuhlakonsertin Lontoon Royal Festival Hallissa. Kuorossa on yli 200 jäsentä.
http://www.gaystarnews.com/article/london-gay-chorus-power-ballad/

Baden-Württembergin osavaltion Cannstattissa järjestettiin perinteinen sateenkaarikansanjuhla Gaydelight, 52 kuvaa
http://www.stuttgarter-zeitung.de/gallery.cannstatter-volksfest-wilde-party-bei-der-gaydelight-im-wasenwirt.3625dca9-7909-4f1d-8113-b67e3784ad65.html
------
Eläinystävät

Vuoden 2016 luontokuvassa
kiiruna (Lagopus muta, ruotsiksi fjällripa, viroksi lumepüü) ihailee maisemia Saanan laelta. On siis upea kuva.
http://yle.fi/uutiset/3-9246771

Kulkuri-Päivi
Mehiläishaukka (Pernis apivorus, ruotsiksi bivråk, viroksi herilaseviu) Päivi on viettänyt kulkurin elämää. Se saapui keväällä liian myöhään Vesilahdelle, eikä ehtinyt pesiä. Paluumatkalle Afrikkaan se lähti 29. elokuuta, valitsi läntisen reitin ylittäen Välimeren Sisiliasta Libyaan, ja on tällä hetkellä Angolan pohjoisosassa.
http://koivu.luomus.fi/info/tracking/index.php/mapper/map/perapi_2016autumn_Paivi