Suomen Katolisen tiedotuskeskuksen johtajan Marko Tervaportin varsin kyseenalainen lausunto

 • 1 / 11
 • sulo sointu
 • 7.4.2010 21:40
Palmusunnuntaina 28.3.2010 Ylen uutisten juttu katolisen kirkon pedofiliaskandaalista Suomen katolisia haastatellen:

http://areena.yle.fi/video/858712

Ellei linkki aukea, niin katolisen tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti kertoo tilanteesta näin:

Toimittaja: "Kirkon mukaan vain joka kymmenes tapaus on kohdistunut lapsiin"?

Tervaportti: "Todella 60 % kaikista näistä hyväksikäyttötapauksista kirkon tulkinnan ja
tilastojen mukaan on homoseksuaalistaustaista enemmän kuin pedofiliaa siinä mielessä että
ne kohdistuvat ei enää lapsukaisiin, vaan nuoriin miehiin."

Mihinhän tuo tarkoittaa? Mitä siinä tulkitaan?
Mielestäni Vatikaani koettaa kääntää huomion muualle siitä, että monet piispat ja jopa nykyinen paavi saattoi syyllistyä edellisessä tehtävässään pedofiilipappien suojeluun tavalla taikka toisella. Erityisen vastenmieliseksi asian käsittelyn tekee se, että Vatikaanilta ja katolisilta kirkoilta eri puolilla maailmaa on löytynyt hyvin vaatimatonta myötätuntoa uhreille. Joku kirkonmies, kenties useampikin on julkeasti väittänyt todellisuudessa lasten vietelleen pappeja.

Ilmeisesti Suomen piskuisen katolisen seurakunnan edustajan on käsketty lausumaan julki tämä tökeryys.

Nyt näyttää siltä, että Vatikaanilla ei tilanne ole enää hallinnassa. Tehdään epätoivoisia ja harkitsemattomiakin liikkeitä. Paavin pääsiäisenä pitämä puhe osoittaa myös mielestäni pään pistämistä pensaaseen. Odotan suorastaan jännittyneenä sitä, kuinka likaiseksi peli vielä menee ja mihin väärinkäytösten julkitulon aiheuttama skandaali katolisen kirkon lopulta johtaa. Suomesta katsoen katolisen kirkon ja Vatikaanin uskottavuus on alentunut merkittävästi.
Katolinen kirkko Suomessa on rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta, jolla on noin 10 000 jäsentä. Katolinen kirkko Suomessa on katolisen kirkon Suomessa toimiva osa. Se on päätöksissään suoraan alisteinen Vatikaanille. Katolisen kirkon toiminta on hyvin kansainvälistä, ja noin puolet Suomen katolisesta papistosta on kotoisin Puolasta. Suomessa katolinen kirkko on erittäin kansainvälinen, ja sen vuoksi seurakunnissa vietetään ainakin silloin tällöin messua eri kielillä.

Katolilaisten määrä on ollut merkittävässä kasvussa 1970-luvun jälkeen niin maahanmuuttajien kuin katoliseen kirkkoon liittyvienkin vuoksi. Kirkon jäsenmäärä oli 1970-luvulla hieman alle 3 000 henkeä, mutta vuonna 2005 se oli jo lähemmäs 10 000. Joka vuosi kirkkoon liittyy kymmeniä aikuisia. Valtion tukea kirkko sai vuoden 2009 tasolla nelisen euroa jäsentä kohti.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko_Suomessa

http://katolinen.net/
 • 4 / 11
 • sulo sointu
 • 8.4.2010 17:14
Koen, ettei kysymykseeni ole kukaan vastannut, sanoinko jotakin hassusti? Käsitin itse Tervaportin hoitaneen pedofiilikysymyksen maton alle homoseksuaalien kustannuksella, taas kerran: ei suinkaan pedofilleja ole kuin murto-osa väitetystä, 60 % menee homojen piikkiin, jotka eivät harrasta pieniä lapsia, vaan nuoria miehiä. Eikö tällaisen lausunnon antaminen tv-uutisissa ollenkaan herätä teissä kummastusta?????
Minusta ydinkysymys on seksuaalinen hyväksikäyttö, kohdistui se sitten aikuisiin tai lapsiin, miehiin tai naisiin, mikä on aina tuomittavaa. Sillä mitä sukupuolta uhrit ja hyväksikäyttäjät ovat ei pitäisi olla merkitystä.

Katolisen kirkon propagandan taustalla on tietysti ajatus siitä, että nämä hyväksikäyttäjät leimataan homoiksi, jolloin yhdellä iskulla voidaan taas yhdistää homot ja pedofiilit yleisessä mielipiteessä ja perustella kirkon kampanjaa etsiä ja karkottaa homot kirkon yhteydestä. Eli syy on muutenkin sairaissa ja kirkkoon salaa soluttautuneissa homoissa, ei tavallisissa kunnon papeissa tai selibaattia vaativassa järjestelmässä.

Terminologian osalta tässä yhteydessä lapsena voitaneen pitää ainakin alle 16 vuotiaita (yleinen suojaikäräja Euroopassa): Suomessa rikos olisi vähintäänkin lapsen seksuallinen hyväksikäyttö; tai alle 18 vuotiaita: rikosnimike seksuaalinen hyväksikäyttö (kun uhri on alisteisessa suhteessa).
Katoliset iskevät takaisin tuomalla julki muitten tekemiä väärinkäytöksiä.Yle uutiset 28.4.2010:


Saksalaisen Nordrhein-Westfalenin osavaltion naisvankilassa on paljastunut vankien epäinhimillistä kohtelua. Raskaana olleet naisvangit ovat joutuneet synnyttämään kahlittuina ja vauvat on viety äideiltään välittömästi synnytyksen jälkeen, kertoo Frankfurter Rundschau -lehti. Tiedot vankien huonosta kohtelusta ovat tulleet julkisuuteen katolisten järjestön kautta, joka on toimittanut vankien avuksi kätilöitä. Kätilöt ovat kertoneet, että raskaana olleet naiset on viety gynekologien vastaanotoille käsi- ja jalkaraudoissa. Gynekologisia tutkimuksia on tehty miespuolisten vartijoiden läsnäollessa, mistä nämä ilmiselvästi ovat nauttineet, kertovat lehden haastattelemat vangit. Synnytyksissä naiset ovat olleet käsiraudoissa. Vankilan johto on perustellut käytäntöä vankien paon estämisellä, mistä tuskin olisi ollut synnytystilanteessa muutenkaan pelkoa.

Naisten synnyttämät lapset on viety heti synnytyksen jälkeen sijaisperheisiin. Äidit ovat nähneet lapsensa ensimmäisen kerran yleensä vasta kuukauden kuluttua. Kölnissä sijaitsevan vankilan johto perustelee käytäntöä sillä, ettei sen tiloissa ole äiti-lapsi-osastoa. Frankfurter Rundschaun mukaan Nordrhein-Westfalenin osavaltion johdolla ei ole ollut tietoa vankilan oloista. Muissa Saksan osavaltioissa ei ole vastaavia ongelmia. Kun tieto naisvankien kohtelusta tuli osavaltion kristillisdemokraattisen oikeusministerin Roswitha Müller-Piepenkötterin tietoon, hän lupasi heti parantaa naisten oloja siltä osin, että nämä voisivat huolehtia lapsistaan itse. Lehden mukaan ministeri ei kuitenkaan puuttunut kahlehtimiseen. Sitä aiotaan käsitellä vasta kesäkuun lopulla, maakuntavaalien jälkeen. Kyseisessä vankilassa olevat naisvangit on tuomittu lähinnä huume- ja omaisuusrikoksista.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/04/saksalaiset_naisvangit_synnyttavat_kasiraudoissa_1638918.html

http://www.fr-online.de/top_news/2588553_Justizskandal-in-NRW-Entbindung-in-Fesseln.html
 • 8 / 11
 • Roskakuski
 • 12.5.2010 12:55
Mistä johtuu ettei paavin viimeisin pedofilia-lausunto herätä minkäänlaista keskustelua?
 • 9 / 11
 • Public eye
 • 12.5.2010 13:07
Ehkä siitä, että Roskakuski haluaa pitää sen omana tietonaan?
Onneksi niitä katolisia on Suomessa niin vähän. :-) Eihän kukaan luterilainen voisi koskaan muuttua pedofiiliksi. Ehkä voisi ainoastaan siinä tapauksessa, jos sellainen vaihtaa kirkon katoliseksi...
Varmaan niin luterilainen kuin uskonnotonkin voi olla pedofiili. Katolisessa kirkossa tällaisten tapausten salailu ja maton alle lakaisu on saanut järjestelmällisiä piirteitä. Ei sillä, eräissä uskonnollisissa piireissä täälläkin on ollut vastaavanlaisia ilmiöitä. Niistä tapauksista on täällä käytykin keskustelua.